Μετακινήθηκαν από τη Σύμη 150 παράνομοι μετανάστες στο hot spot της Κω και της Λέρου

Μετακινήθηκαν από τη Σύμη 150 παράνομοι μετανάστες στο hot spot της Κω και της Λέρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 300 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο και τη Χίο προς τον Πειραιά
Σε ισχύ τίθενται μέτρα για την αποσυμφόρηση της Σύμης, μετά τις εικόνες εξαθλίωσης με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, και την έκκληση του δημάρχου Λευτέρη Παπακαλοδούκα για αποσυμφόρηση. Μετακινήθηκαν, συγκεκριμένα, από το νησί 150 αιτούντες άσυλο στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης της Κω και της Λέρου.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προγραμματίζονται και άλλες μετακινήσεις αιτούντων άσυλο από τη Σύμη προς τα γύρω νησιά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Εξάλλου, το πρωί έφτασαν από τη Σάμο στον Πειραιά 380 άτομα, για τα οποία είχε γίνει άρση του γεωγραφικού περιορισμού. Οι αιτούντες θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου και στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα κέντρα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 300 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο και τη Χίο προς τον Πειραιά.

Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι πρόθεση είναι να υπάρχει συνεχής ροή μετακινήσεων αιτούντων άσυλο που δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό, από τα νησιά προς την ενδοχώρα.

Πηγή protothema.gr

ADVERTORIALS