ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που δραστηριοποιείται και στην Κω, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, επισκέφτηκε σήμερα το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά.
Ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς δήλωσε ότι ο Δήμος Κω συνεργάζεται με όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχή διαχείριση των προβλημάτων που δημιουργούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές.
Παράλληλα όμως καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία να υλοποιήσει όλα όσα προβλέπονται από την Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για έλεγχο των ροών και αποσυμφόρηση των νησιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι με διαδοχικές επιστολές του στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, οι οποίες κοινοποιήθηκαν στον Πρωθυπουργό και στους Βουλευτές του Νομού, έχει ζητήσει την αποσυμφόρηση της Κω και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως:
Παράλληλα ενημερώνει την πολιτική ηγεσία ότι
Γραφείο Τύπου
Δείτε τα θέματα!
Δήλωση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Το έργο για την Κω και για τη Νίσυρο είναι προϋπολογισμού περίπου 700.000 ευρώ!