ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Η Κάλυμνος θα μπει δυναμικά στο χάρτη των τουριστικών προορισμών

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Η Κάλυμνος θα μπει δυναμικά στο χάρτη των τουριστικών προορισμών

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Κάλυμνος θα μπει δυναμικά στο χάρτη των τουριστικών προορισμών»

Αλλεπάλληλες συναντήσεις για ζητήματα που απασχολούν την Κάλυμνο είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που επισκέφθηκε το νησί με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Ο κ. Κόνσολας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη νέα δημοτική αρχή, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, τον νέο Έπαρχο Επαρχίας Καλύμνου, κ. Μουσελλή Μανώλη, και φορείς του νησιού, στην οποία τέθηκαν όλα τα ζητήματα.

Για το θέμα της μαρίνας μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο, ο κ. Κόνσολας δεσμεύτηκε να υπάρξει άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού με τη Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων για να υπάρξει πρόοδος και εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναφερόμενος στο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου 2020, ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και θα αναβαθμιστεί.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στην προοπτική δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στην Κάλυμνο για την ανάπτυξη του Καταδυτικού Τουρισμού, τονίζοντας ότι θα έρθουν άμεσα αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που θα επιλύουν όλα τα προβλήματα και θα διευκολύνουν την αδειοδότηση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο προσέγγισης μικρών κρουαζιερόπλοιων στην Κάλυμνο με τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών.

Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Εφορίας στην Κάλυμνο, με τον κ. Κόνσολα να χαρακτηρίζει δίκαιο και εύλογο το αίτημα των πολιτών της Καλύμνου που διεκδικούν να εξυπηρετούνται στον τόπο τους. Ο Υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το θέμα έχει τεθεί αρμοδίως και εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Τέλος, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στο νησί της Καλύμνου υπήρξε εκτενής συζήτηση για τη λειτουργία της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, καθώς και την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα της αναβάθμισης της Ιχθυόσκαλας σε συνεννόηση με το φορέα διοίκησης και διαχείρισης, που είναι ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

ADVERTORIALS