Επιστολή Νικηταρά σε Κυρίτση για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση

Επιστολή Νικηταρά σε Κυρίτση για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κως 18/07/2019


Κύριε Δήμαρχε

Όταν σας ζήτησα μετεκλογικά να υπάρξει συνάντηση γιατί είναι πολλά τα θέματα σε εκκρεμότητα που οφείλουμε να δούμε σε κλίμα συνεννόησης, αρνηθήκατε λόγω έλλειψης χρόνου.

Είναι δυστυχώς κοινή η διαπίστωση όλων ότι ο Δήμος μας , αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του περίοδο, αποτελεί τη μοναδική ίσως παραφωνία σε όλη την Ελλάδα.

Απευθύνομαι σε εσάς λοιπόν δημόσια και σας καλώ να αναλάβετε έστω και την ύστατη στιγμή , πρωτοβουλία για την άρση του αδιεξόδου στο παρακάτω σοβαρό ζήτημα :

Αν και ήταν γνωστή εκ των προτέρων η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, εν τούτοις ο Δήμος Κω ολιγώρησε και φάνηκε ανέτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια , με αποτέλεσμα 45 ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να μην υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης στέγης από την πλευρά του. Προσφύγατε στην προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών με διαγωνισμό της τελευταίας στιγμής, οι αίθουσες δεν πρόκειται να είναι εδώ πριν περάσουν κάποιοι μήνες και βέβαια, αυτή δεν μπορεί να είναι η λύση. Ήδη εκατοντάδες οικογένειες βρίσκονται σε αδιέξοδο βλέποντας ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να απορροφηθούν και δεν έχουν καμία πληροφόρηση από τη Δημοτική Αρχή. Είναι ένα θέμα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι η νέα υπουργός παιδείας στη συνάντηση της με το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε (στις 15/07/2019) δήλωσε ότι «εφόσον, τελικά, διαπιστωθεί ότι σε κάποιους Δήμους υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα που αφορούν την εξεύρεση αιθουσών, θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό νομοθετική ρύθμιση ένταξής τους στο τρίτο έτος εφαρμογής, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος επίλυσης αυτών των προβλημάτων.»

Για το λόγο αυτό σας ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων (Σχολική επιτροπή, γονείς, εκπαιδευτική κοινότητα ) προκειμένου να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και να αναληφθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες , που θα εκτονώσουν την ένταση σε ένα σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Θεοδόσης Νικηταράς

Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κω

 

ADVERTORIALS