Επιστολή του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη

Επιστολή του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη

Επιστολή Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη.

 

Συγχαρητήρια επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Στην επιστολή ο Δήμαρχος Κω αναφέρεται σε δύο πολύ σημαντικά για την Κω θέματα τις ζημιές από το σεισμό στα ιστορικά μνημεία και τη δημιουργία πάρκινγκ και πάρκου στο υπό απαλλοτρίωση κτήμα Χατζηνεπά.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου:

 

Προς:     Υπουργό Πολιτισμού και

               Αθλητισμού

               κα Λίνα Μενδώνη

 

 

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Θερμά συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Είμαι σίγουρος ότι η βαθιά γνώση Σας για το αντικείμενο του Υπουργείου Σας όπως και η εργασιομανία που σας διακρίνει θα οδηγήσει σε μια επιτυχή θητεία στο χώρο του Πολιτισμού, χώρο που επί πολλά χρόνια υπηρετείτε με συνέπεια.

Κυρία Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της σημερινής συγχαρητήριας επιστολής μου, θέλω να σας θίξω δύο πολύ σημαντικά για το νησί μας θέματα:

  1. Μετά τον σεισμό του Ιουλίου του 2017, το σύνολο των ιστορικών μνημείων της πόλης της Κω παραμένουν στην κατάσταση που τα άφησε το καταστροφικό για το νησί μας γεγονός.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου στους προκατόχους Σας καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει ούτε για το χρονοδιάγραμμα μελετών – εργασιών, ούτε όμως και για τη διάθεση στοιχειωδών αποκαταστάσεων.

Έτσι μέχρι σήμερα δύο χρόνια μετά, το κάστρο της Νεραντζιάς στην Κω παραμένει κλειστό, τμήματα του ποδηλατοδρόμου στο κέντρο της πόλης έχουν αποκλειστεί λόγω των υποστυλώσεων τοίχων της εξωτερικής οχύρωσης της αρχαίας πόλης, στύλοι της αγοράς και του βωμού του Διονύσου παραμένουν κατακρημνισμένοι κ.λ.π.

Στην ίδια κατάσταση και δύο εκκλησίες όπως και τα δύο κεντρικά ιστορικά τζαμιά της πόλης.

           Είμαι σίγουρος, άλλωστε έχετε επισκεφθεί την Κω, ότι η σημερινή    

           της εικόνα μόνο θλίψη θα σας προκαλέσει.

  1. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη μας, οδήγησε το Δήμο μας στην απόφαση απαλλοτρίωσης έκτασης όμορου της αναστηλωθείσας, με Ευρωπαϊκά προγράμματα Ρωμαϊκής Οικίας.

Το ακίνητο αυτό έχει σχεδιαστεί από το Δήμο μας κατά ένα μέρος του να γίνει χώρος στάθμευσης και κατά το μεγαλύτερο μέρος του να γίνει πάρκο με ήπιες παρεμβάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Ο χώρος στάθμευσης θα εξυπηρετήσει κυρίως την αποεπιβίβαση από τα τουριστικά λεωφορεία των επισκεπτών της Ρωμαϊκής Οικίας που είναι εκατοντάδες και σήμερα δεν εξυπηρετούνται.

Η πρόταση τόσο των ιδιοκτητών όσο και του Δήμου εκκρεμεί στο Κ.Α.Σ.

   Κυρία Υπουργέ,

   Είμαι σίγουρος ότι με ιδιαίτερη ευαισθησία θα δείτε και τα δύο θέματα, μόλις οι υποχρεώσεις Σας το επιτρέψουν, δίνοντας άμεσες απαντήσεις και λύσεις.

Άλλωστε η συνεργασία μας εδώ και αρκετά χρόνια από τη θέση της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού έχει δείξει ότι οι γνώσεις και η αποτελεσματικότητα στις αποφάσεις και τη δράση Σας είναι το χαρακτηριστικότερο γνώρισμά Σας.

           

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Γιώργος I. Κυρίτσης

 

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS