Τουρκική NAVTEX ανήμερα των εκλογών στο Καστελλόριζο

Πολιτικη Σάββατο, 6η Ιουλίου 2019
31a95869251723590a5196f06296901a.jpg

Μία μεγάλη περιοχή στα νότια του Καστελλόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δεσμεύει για ασκήσεις την Κυριακή τωνεκλογών η Άγκυρα.

Με την NAVTEX υπ’ αριθμόν 763/19 η υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μία εκτεταμένη περιοχή η οποία ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Κυπριακή Δημοκρατία με… τρίτο Αττίλα, ενώ είχαν προηγηθεί οι απειλές του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς όποιον δεν αναγνωρίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι απειλές της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Στην Ανατολική Μεσόγειο οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου, παραπέμποντας σαφώς στην τουρκική εισβολή του 1974.

Αναφερόμενος, δε, στις γεωτρήσεις του «Φατίχ», αλλά και τις επικείμενες του «Γιαβούζ», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι «μόνον η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, να προστατεύσει τα δικαιώματα της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (σ.σ. του ψευδοκράτους) και του τουρκοκυπριακού λαού».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-07-02-073910.png
Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη (διασκευή για παιδιά) από τον Παιδικό Σταθμό της Αβέρωφ

Στην παράσταση συμμετέχουν τα παιδιά, οι γονείς και το παιδαγωγικό προσωπικό του Σταθμού.

img-bfac9cb24c0a388c32d7495e7b05a468-v.jpg
Στην πρώτη γραμμή ο στρατός - Με μηχανήματα έργου και πυροσβεστικά οχήματα βοήθησε στην κατάσβεστη της πυρκαγιάς στην Καρδάμαινα

Άμεση η παρέμβαση του στρατού με εντολή του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δημήτριου Κουλέτση.

video-0a304dfef58aa6d04c305a43306f64d2-v(2).jpg
Έσβησε η φωτιά στην Καρδάμαινα - Άμεση η παρέμβαση των αρχών. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Η φωτιά ξέσπασε πριν τις 14:00. Άμεση η παρέμβαση των αρχών, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.Με εντολή του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δημήτριου Κουλέτση ο στρατός με 3 μηχανήματα έργου και 2 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσε να βοηθήσει, βοηθώντας σημαντικά τον περιορισμό της φωτιάς.

video-0a304dfef58aa6d04c305a43306f64d2-v(2).jpg
Έσβησε η φωτιά στην Καρδάμαινα - Άμεση η παρέμβαση των αρχών. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Η φωτιά ξέσπασε πριν τις 14:00. Άμεση η παρέμβαση των αρχών, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.Με εντολή του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δημήτριου Κουλέτση ο στρατός με 3 μηχανήματα έργου και 2 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσε να βοηθήσει, βοηθώντας σημαντικά τον περιορισμό της φωτιάς.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Τετάρτη, 2 Ιουλίου 7:57ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency