Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των οργανώσεων του ΚΚΕ στην Κω

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των οργανώσεων του ΚΚΕ στην Κω

Δελτίο Τύπου


Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των οργανώσεων του ΚΚΕ στο νησί μας.

Την Τετάρτη 26 Ιούνη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη γυναικών σε καφετέρια της πόλης, στην οποία παρευρέθηκε και μίλησε η Κική Μακρή, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου. Η συζήτηση με τις παρευρισκόμενες ήταν πλούσια, ενώ απασχόλησαν ζητήματα της καθημερινότητάς τους, όπως οι εργασιακές συνθήκες, οι ελλείψεις σε δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις, καθώς και η απουσία μέτρων στήριξης της μητρότητας στο νησί. Μεταφέρθηκε πείρα από διάφορους εργασιακούς κλάδους, όπως ξενοδοχεία, εμπόριο, το νοσοκομείο και τα σχολεία της περιοχής. Η κουβέντα έκλεισε θέτοντας στόχο να δυναμώσει ακόμα παραπάνω η φωνή του ΚΚΕ, περισσότερες γυναίκες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις και την πολιτική του, να δώσουν την μάχη των εκλογών της 7 Ιούλη.

Το Σάββατο 29 Ιούνη, κλιμάκιο της οργάνωσης με επικεφαλής την Κική Μακρή, περιόδευσε στο αεροδρόμιο του νησιού. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους απασχόλησαν οι εργασιακές σχέσεις, τα ωράρια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι καλούνται να ανταπεξέλθουν, η έλλειψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η ανάγκη οργάνωσης των συναδέλφων. Με την ανακοίνωση και το ψηφοδέλτιο στο χέρι, τα μέλη του Κόμματος κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν και στην κάλπη το μοναδικό Κόμμα που βρίσκεται δίπλα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, να δώσουν στην πράξη δύναμη στη δύναμη τους. Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Πυλί, όπου δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συζήτηση με τους κατοίκους για τις δυσκολίες που δημιουργεί η ύπαρξη του hot-spot στο χωριό, τόσο για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες, όσο και για τους κατοίκους του χωριού. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε για τις προτάσεις νόμου, τις παρεμβάσεις και δράσεις που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα,καλώντας τους χωριανούς να δυνάμωσουν το ΚΚΕ που που σταθερά παλεύει ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο παζάρι για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή και ανάβουν πολέμους και συρράξεις στην γειτονιά με αποτέλεσμα να ξεριζώνονται οι λαοί και να εγκλωβίζνται στα νησιά μας.

Την Κυριακή 30 Ιούνη, κλιμάκιο της οργάνωσης με επικεφαλής την Κική Μακρή, περιόδευσε στην παραλία της Κεφάλου. Συνομίλησε με μικροεπαγγελματίες και εργαζόμενους της περιοχής, ανέδειξε τα προβλήματα που δημιουργεί η προκλητική παραχώρηση προνομίων και διευκολύνσεων στους μεγαλοξενοδόχους, που έχουν σαν συνέπεια την καταστροφή του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων το εργατικό δυναμικό της περιοχής είναι βορά στις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας που το απασχολεί σε συνθήκες γαλέρας και σπρώχνει στον μαρασμό μια σειρά από μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια κουβαλώντας και τα βάρη που τους φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η χρησιμότητα και η σημασία ψήφισης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ που καταλαβαίνει τα προβλήματα των βιοπαλαιστών μα πάνω από όλα αντιπαλεύει τις αιτίες και διεκδικεί μαζί τους λύσεις και μέτρα ανακούφισης .

ADVERTORIALS