Μ .ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι υποδομές στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου, να συνδέσουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό

 Μ .ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι υποδομές στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου, να συνδέσουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


 

Στις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για να συνδεθεί ο τουρισμός με τον πολιτισμό, αναφέρθηκε χθες ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που επισκέφθηκε τη Λίνδο.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι το Κράτος εισπράττει εκατομμύρια ευρώ από τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, αλλά και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου, χωρίς να επιστρέφει, τίποτα σχεδόν, με τη μορφή έργων συντήρησης και ανάδειξης, αλλά και δημιουργίας υποδομών.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στη διασύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό, με τη δημιουργία νέων υποδομών εξυπηρέτησης των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και με έργα ανάδειξης και συντήρησης των μνημείων.

Ειδικά για τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να αναπτυχθούν υποδομές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες προς τους τουρίστες και θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα.

Επισήμανε ότι το μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης μπορεί να επεκταθεί και στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, για να αποκτήσουν αυτονομία στην οργάνωση και στον τρόπο λειτουργίας τους και να αξιοποιούν τους πόρους τους.

«Δε νοείται να έρχονται κρουαζιερόπλοια και οι επισκέπτες να βρίσκουν κλειστούς τους αρχαιολογικούς χώρους», επισήμανε ο Μάνος Κόνσολας που, για μία ακόμα φορά, έθεσε και θέμα διαχείρισης των ακινήτων του ΤΑΠΑ στη Μεσαιωνική Πόλη, επισημαίνοντας ότι αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αλλάξει.

 

ADVERTORIALS