Μίκα Ιατρίδη: Τα Ισχυρά Νησιά μας είναι εθνική προτεραιότητα

Μίκα Ιατρίδη: Τα Ισχυρά Νησιά μας είναι εθνική προτεραιότητα

Τα Ισχυρά Νησιά μας είναι εθνική προτεραιότητα

Εδώ στα Δωδεκάνησα, οι ακρίτες γνωρίζουμε πως είμαστε στο "μάτι του κυκλώνα" των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Για εμάς, δυστυχώς, έχει γίνει κανονικότητα το να ανησυχούμε καθημερινά μέσα σε ένα περιβάλλον κλιμακούμενης όξυνσης. Διότι όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της προσφυγικής κρίσης, είναι τα νησιά μας που αυτομάτως υφίστανται τις συνέπειες.

Το να βγαίνει λοιπόν ο κ. Τσίπρας, όπως έκανε μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να μας πει ότι είμαστε "ασφαλείς", δεν μας λέει τίποτα. Μάλλον περνάει για αφελείς τους ακρίτες νησιώτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως με την ίδια αναξιοπιστία που χειρίστηκε τα θέματα της οικονομίας και των σχέσεών μας με την Ε.Ε με την ίδια αναξιοπιστία χειρίζεται και τα εθνικά θέματα. Περίτρανη απόδειξη άλλωστε η Συμφωνία των Πρεσπών που πρόσβαλλε την αξιοπρέπεια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων.  

Ασφαλείς εδώ, μας κάνουν να νιώθουμε μόνο τα ηρωικά στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που διακινδυνεύοντας καθημερινά τη ζωή τους πάνω από τα κεφάλια μας. Είναι η δική τους καθημερινή αναχαίτιση της τουρκικής προκλητικότητας που στέλνει το μήνυμα πως το Αιγαίο είναι και θα μείνει γαλανόλευκο.

Αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Εκτός από τις μάχες στον αέρα πρέπει να κερδίσουμε και τις μάχες στο σκληρό έδαφος της πραγματικότητας.  Να κερδίσουμε τη μάχη της ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει πραγματική θωράκιση των νησιών. Να υπάρχουν δουλειές. Να υπάρχουν εισοδήματα. Να υπάρχουν σύγχρονες υποδομές. Ασφάλεια, υγεία και εκπαίδευση. Προσβασιμότητα παντού, όλο το χρόνο. Για να επιστρέψουν στον τόπο τους τα παιδιά που έφυγαν και να μην αναγκαστούν άλλα νέα παιδιά να εγκαταλείψουν τα νησιά μας. Να κρατήσουμε τον τόπο μας ζωντανό να κυματίζει η γαλανόλευκη.

Η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε πολύ λίγα προς αυτή την κατεύθυνση. Έμεινε στα μεγάλα λόγια και άφησε στα συρτάρια τα έργα. Με αποτέλεσμα τα νησιά μας να χάνουν ευκαιρίες και να παίρνουν πολύ λιγότερα απ' όσα δικαιούνται, παρά τη μεγάλη συνεισφορά τους στο ΑΕΠ μέσα από τον τουρισμό. Αυτή η αδικία θα πρέπει να σταματήσει εδώ. Και θα σταματήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει ως σαφή προγραμματική δέσμευση το Εθνικό Σχέδιο Υποδοµών. Τα Δωδεκάνησα πρέπει να τύχουν ειδικής προσοχής για εθνικούς λόγους στην παρούσα συγκυρία. Στην καθημερινή τουρκική απειλή να απαντήσουμε με ξεκάθαρη βούληση να ενισχύσουμε την ανάπτυξή τους, την κοινωνική συνοχή και βέβαια την ανατροπή της δημογραφικής κάμψης. Να αισθανθούν ξανά οι ακρίτες των νησιών μας σίγουροι πως η κυβέρνησή τους υπερασπίζεται και θεωρεί μη διαπραγματεύσιμα τα εθνικά μας συμφέροντα. Να έχουν και πάλι την πεποίθηση πως η κυβέρνηση έχει ως πρώτη προτεραιότητα το μακροπρόθεσμο συμφέρον της πατρίδας μας, μακριά από ιδεοληψίες και τοπικά μικροκομματικά παιχνίδια.

Στη ΝΔ, με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε. Τα ισχυρά νησιά μας είναι εθνική προτεραιότητα. Κι θα την υπηρετήσουμε στο ακέραιο, χωρίς δισταγμό και δεύτερες σκέψεις, από τις 7 Ιουλίου.

Μίκα Ιατρίδη,

υποψήφια βουλευτής Δωδ/σου

ADVERTORIALS