Βασίλης Υψηλάντης από την Κω: Δώστε μου δύναμη για να έχει η Δωδεκάνησος ισχυρή φωνή στο Κοινοβούλιο - Η ομιλία του στο ΧΑΝΙ

Βασίλης Υψηλάντης από την Κω: Δώστε μου δύναμη για να έχει η Δωδεκάνησος ισχυρή φωνή στο Κοινοβούλιο - Η ομιλία του στο ΧΑΝΙ

Τον Βασίλη Υψηλάντη προσφώνησε ο πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ ΚΩ Κώστας Χόνδρος.

Την προεκλογική του ομιλία στην Κω, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία Βασίλης Υψηλάντης, το βράδυ του Σαββάτου στην Κω.

Η ομιλία πραγματοποίηθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Κω «Χάνι», με πολλούς συμπολίτες μας να τιμούν τον υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ με την παρουσία τους.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στα Δωδεκάνησα όπως ο κ. Νίκος Πουλιού και η κ. Νινέττα Μανούση, τους οποίους ο κ. Υψηλάντης  κάλεσε στο βήμα, στο τέλος της ομιλίας του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε σε σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας αλλά και στις λύσεις που μπορούν να δοθούν μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες!

Σας ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, για τη σημερινή μαζική και αυθόρμητη παρουσία σας, εδώ στο Λαογραφικό Κέντρο ‘’ΧΑΝΙ’’, εδώ στην πανέμορφη και φιλόξενη Κω!

Όλοι μαζί θα δώσουμε μάχες για το καλό της Κω και των νησιών μας !

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής μου θητείας, όποτε μου ζητήθηκε, αλλά και όταν έκρινα ότι έπρεπε να παρεμβώ το έπραξα για το συμφέρον της Κω αλλά και όλων των νησιών μας. Θέλω να σας υπενθυμίσω τους επιτυχημένους προσωπικούς μου αγώνες για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας σε αντίθεση με την άφωνη και παθητική υπερψήφισή από τους κατοπινούς εκπροσώπους μας, τότε που οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ μας φόρτωσαν, με το πιό σκληρό και με σχεδόν μόνιμες παρενέργειες, 3ο μνημόνιο. Όταν ο Υψηλάντης δεν ήταν πλέον παρών.

Τις παρεμβάσεις μου για το νοσοκομείο, την οργανικότητα και λειτουργικότητα των σχολείων της Κω.

Αυτή την πορεία και τη σχέση τη μοιράζομαι μαζί σας και δεν την εκχωρούμε σε κανένα τρίτο . Σας καλώ να την επικυρώσουμε και με αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σήμερα, από άκρου σε άκρο της χώρας, πνέει άνεμος πολιτικής αλλαγής. Οι Ελληνες συνειδητοποιημένα στο μεγαλύτερό τους ποσοστό συντάσσονται με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για να μπορέσει η χώρα να φύγει από τη στασιμότητα και τον φαύλο κύκλο ιδεοληπτικών εμμονών. Στόχος η άμεση ελάφρυνση όλων των Ελλήνων από την υπέρμετρη φορολόγηση καθώς επίσης η διάνοιξη διόδου για αναπτυξιακή ανασυγκρότηση που θα φέρει δουλειές στους Έλληνες και προοπτική στη χώρα!

Και εδώ πρέπει να αναδείξουμε μια σημαντική και ουσιώδη διαφορά της δικής μας πρότασης .Εμείς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της χώρας έχει ατμομηχανή την ιδιωτική πρωτοβουλία και για να αναπτυχθεί αυτή πρέπει να στηρίζει το κράτος ένα δίκαιο σταθερό και φιλικό πλαίσιο ώστε η ιδιωτική πρωτοβουλία να ευδοκιμήσει και να τροφοδοτήσει με τη σειρά της το κράτος με τους απαραίτητους πόρους. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη ,και όχι η ατέρμονη απόπειρα δημιουργίας κρατικοδίαιτων και θνησιγενών δομών που μόνο απορροφούν πόρους χωρίς στην ουσία να προσθέτουν πλούτο στους πολίτες μας. Μακριά από εμάς οι ιδεοληπτικές αντιλήψεις περί υψηλής φορολογίας ως μέσο κτήσης κρατικών πόρων.

Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε πολλές και καλά αμειβόμενος νέες θέσεις εργασίας που θα έλθουν από τη μείωση φόρων και εισφορών. Και θυμίζουμε ότι η δημιουργία πολλών θέσεων είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την δημιουργία καλών θέσεων. Για την ευόδωση της προσπάθεια αυτής σχεδιάσαμε την άμεση μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 28% σε 20%,ώστε να μπορούν να αναπτύσσονται αυξάνοντας και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες αλλά και δημιουργώντας νέες και καλές θέσεις εργασίας ,για να μπορεί επιτέλους η νεολαία μας να παραμείνει στον τόπο μας και να διαφυλάξει το μέλλον του, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η πάταξη της γραφειοκρατίας με τη θέσπιση, ενδεικτικά αναφέρω, ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης χρόνια πληγή στην προσέλκυση επενδύσεων και με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής ώστε να επιταχύνονται και άλλο οι διαδικασίες.

Η αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ και του φόρου υπεραξίας στις οικοδομές είναι κάτι που θα δώσει επιπρόσθετη ώθηση σε έναν νευραλγικό κλάδο της οικονομίας μας, σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Η μείωση των εισφορών στις κύριες συντάξεις.

Ο κατώτατος μισθός θα φθάσει σαν αρχή στα αξιοπρεπή όρια των € 730 ενώ σταδιακά θα μειώσουμε την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος. Στον τομέα της Υγείας θεσμοθετείται δωρεάν πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον τομέα της ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και του πανεπιστημιακού ασύλου όπως αυτό ισχύει σήμερα. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση του ρόλου της δημόσιας παιδείας ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για τη δημιουργία πρότυπων δημόσιων σχολείων σε κάθε νομό της χώρας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, φίλες και φίλοι, ότι η χώρα μας στηρίζει πολλά στο κομμάτι του τουρισμού και η μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 13% δεν πρέπει να έχει εξαιρέσεις και να είναι κολοβό. Στόχος μας είναι στη διετία το ποσοστό του ΦΠΑ στον τουρισμό να φθάσει στο 11%.

Στον αγώνα αυτό της εθνικής ανασυγκρότησης που θα δοθεί από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, μέλημα δικό μας θα είναι η καταπολέμηση όλων των δυσλειτουργιών που εμφανίζονται στα νησιά μας λόγω της νησιωτικότητας. Η ΝΔ ήταν εκείνη που κατοχύρωσε συνταγματικά τη νησιωτικότητα και έδωσε μέτρα όπως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που τους κατήργησε.

Τονίζουμε ότι εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πολιτική ανοικτών θυρών προς τους παράτυπους μετανάστες και τη λειτουργία των hot spot ως αποθετηρίων ψυχών στα νησιά μας. Είμαστε σαφείς και σαφή είναι και τα θαλάσσια σύνορά μας ,μόνο οι ιδεοληπτικοί θυσιάζουν τα νησιά μας στον βωμό των στρεβλών τους αντιλήψεων περί διεθνισμού .Δική μας πολιτική είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη εξάλειψη αυτών των δομών από τα νησιά μας .Με Ευρωπαϊκές συνεργασίες ,με εθνικές πολιτικές ,με κάθε πρόσφορο μέσο. Ξεκάθαρα.

Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας στη μειωμένη φορολογία στο ΦΠΑ και αυτό λόγω της επιβάρυνσης που έχουμε σε προϊόντα και υπηρεσίες από το τεράστιο κόστος μεταφοράς. Ο αγώνας αυτός θα δοθεί και σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προσωπικά δεσμεύομαι να δώσω τον αγώνα μου για την προώθηση των αιτημάτων όλων των νησιών μας.

Η Κως, η πατρίδα του Ιπποκράτη, δεν επιτρέπεται να συνεχίσει να υστερεί τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στην προώθηση της Ιπποκρατικής ιδέας. Προσωπικό μου μέλημα θα είναι η υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών που θα ληφθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.

Θα στηρίξω το σχεδιασμό ενός σύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος, τη σωστή λειτουργία του υπάρχοντος νοσοκομείου και των περιφερειακών ιατρείων, τη δημιουργία μεταπτυχιακού τμήματος σε σχέση με την ιατρική και θα υποστηρίξω την ενδυνάμωση του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος.

Την Κω τον τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας δεν μπορούμε να τον αφήνουμε γυμνό από έργα υποδομής. Η βελτίωση του οδικού της δικτύου και ο φωτισμός του είναι από τα βασικά έργα υποδομής. Μαζί με αυτά οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ολοκλήρωση των λιμενικών έργων

με την κατασκευή μόλου κρουαζιερόπλοιων.

Στον πρωτογενή τομέα η συνεχής και διαρκής συνεργασία μας με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας μπορούν δίνει λύσεις στα συνεχή και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα αιτήματα τέλος της Κω για υποδομές στο χώρο της δικαιοσύνης θα βρουν ενεργό συμπαραστάτη κυρίως η κατασκευή νέου δικαστηρίου.

Στον αγώνα μας αυτό δεν περισσεύει κανένας. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ιδιαίτερα όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον άκρατο και ανεύθυνο λαϊκισμό των άκρων. Της Χρυσής Αυγής και άλλων μικρών κομμάτων που γεννήθηκαν μόνο για την αντίδραση και όχι για την πρόοδο και τη δράση.

Δώστε τη δύναμη που χρειαζόμαστε, τη δύναμη στην παράταξη των μεγάλων κατακτήσεων για τον τόπο. Στην παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τίμησαν στην αρχηγία του ο Γιώργος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που με τη δική σας θέληση αυτοδύναμα θα οδηγήσει τη χώρα στην αναγέννησή της και θα χαρίσει στους πολίτες τη χαμένη αισιοδοξία και προοπτική. Να μη λήψει κανείς από τις εκλογες τις 7ης Ιουλίου.Με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία η Ελλάδα ξαναζεί!

Πάμε όλοι μαζί για τη Νέα Δημοκρατία, για την Κω και τα Δωδεκάνησά μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς . Δώστε μου δύναμη για να έχει η Δωδεκάνησος ισχυρή φωνή στο Κοινοβούλιο .

Σας ευχαριστώ

Manolis Xatziantoniou desk