Μπίλλης Αντώνης: Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας

Μπίλλης Αντώνης: Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Η Ν.Δ. και το νεοφιλελεύθερο μπλόκ, όλοι όσοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λίγων, θέλουν αδύναμους τους εργαζόμενους. Δίχως συλλογικές συμβάσεις, ανίσχυρους και χειραγωγήσιμους.

Για αυτό από την πρώτη στιγμή των μνημονίων επέβαλλαν σκληρές αντικοινωνικές πολιτικές που πρώτα από όλα στόχευαν σε εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η κρίση και τα μνημόνια αξιοποιήθηκαν ως άλλοθι για να μεταφέρουν τα βάρη στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, έκοψαν τους μισθούς, ευτέλισαν την εργασία των νέων κάτω των 25 ετών, εκτόξευσαν την ανεργία και την αδήλωτη εργασία.

τα χθεσινά παθήματα να γίνουν μαθήματα

Τώρα θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο και να νομιμοποιήσουν την 7ήμερη εργασία. Το ομολόγησε ήδη η ΝΔ. Θέλουν να διευκολύνουν τις απολύσεις, να καταργήσουν τα επιδόματα, να φτηνύνει κι άλλο η εργασία. Πολιτικές λιτότητας δηλαδή σαν αυτές που κατέστρεψαν την εθνική οικονομία. Αυτός είναι ο στόχος τους και είναι ομολογημένος όσο κι αν σιωπούν ή προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις εκφράσεις τους στην προεκλογική περίοδο.

Αυτά στα οποία στοχεύουν, αν βρεθούν στη διακυβέρνηση της χώρας, θα μας οδηγήσουν ξανά σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Οικονομική ανάπτυξη δίχως αυξήσεις στους μισθούς δεν υπάρχει. Η λιτότητα τους δοκιμάστηκε και έφερε μόνο καταστροφές.

ανάπτυξη για του πολλούς με τους νέους στο προσκήνιο

Κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος άνθρωπος δεν έχει λόγο να στηρίξει τέτοιες πολιτικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 την οικονομία κατεστραμμένη και την κοινωνία σε απόγνωση.

Με σχέδιο και στοχευμένες πολιτικές άλλαξε τα πράγματα. Έβγαλε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Αύξησε τον κατώτερο μισθό κατά 11% για όλους και ειδικά για τους νέους κατά 27%. Επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις. Μείωσε την ανεργία. Έδωσε ελπίδα στους νέους μας να μη φύγουν από τη χώρα. Έδωσε σιγουριά και ασφάλεια στην κοινωνία μας.

Τώρα ήρθε η ώρα που πρέπει να επιλέξουμε. Θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, με δικαιοσύνη και ελπίδα ή θα επιστρέψουμε στις μαύρες μέρες των μνημονιακών πολιτικών;

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς.

Με την ψήφο μας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου:

 

Οφείλουμε να αποτρέψουμε:

 • Τη νομιμοποίηση της 7ήμερης εργασίας
 • Την υπέρβαση της 8ωρης εργασίας
 • Την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων
 • Την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας

Τι σχεδιάζουμε:

 • Στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση
 • Δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες / ποσοστό ανεργίας αντίστοιχο του ευρωπαϊκού μέσου όρου
 • Μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10%
 • Κίνητρα για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας
 • Ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία
 • Νέες αυξήσεις του κατώτατου μισθού: 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους το 2022
 • Αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων

Οι εκλογές μας αφορούν όλους. Είναι η δύναμή μας. Ας μην την σπαταλήσουμε.

Manolis Xatziantoniou desk