Τριήμερη Επίσκεψη του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κω

Τριήμερη Επίσκεψη του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τον υποψήφιο βουλευτή Ηλία Καματερό και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στο νησί της Κω.

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην πόλη της Κω, καθώς και στο Πυλί, Μαστιχάρι, Αντιμάχαια και Καρδάμαινα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους του νησιού και να συνομιλήσει διεξοδικά μαζί τους για τα επίδικα των εκλογών αλλά και για τις πολιτικές για την Νησιωτικότητα που εφαρμόστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σημαντικές συναντήσεις είχε επίσης με φορείς και επιχειρηματίες του νησιού όπου κύριο θέμα ήταν οι προοπτικές που ανοίγονται για την χώρα στην μετά- Μνημόνιο εποχή, καθώς και τα μέτρα ελάφρυνσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και που στοχεύουν στην ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη.

Η Δημόσια Υγεία αγαθό που απειλείται από τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς

Από το ΙΚΑ, την προσφάτως ιδρυθείσα Τοπική Μονάδα Υγείας καθώς και το Νοσοκομείο της Κω, όπου συνομίλησε με την κα. Έλλη Καρανίκα, Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισήμανε τον κίνδυνο για την Δημόσια δωρεάν Υγεία, που ελλοχεύουν τα σχέδια της ΝΔ. «Οι ιδιωτικοποιήσεις, το χάρισμα ολόκληρων δομών Υγείας σε συμφέροντα καθώς και η παραχώρηση άνευ όρων δημόσιου εξοπλισμού και προσωπικού σε επιχειρηματίες είναι το καθαρό σχέδιο του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν το 2015 βρήκαμε τα νοσοκομεία μας και τα περιφερειακά ιατρεία με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε πόρους, εμείς ενισχύσαμε την Δημόσια Υγεία, την χρηματοδοτήσαμε, ανοίξαμε νέες δομές, δώσαμε πρόσβαση σε 2,5εκ ανασφάλιστους συμπολίτες μας και φυσικά σταματήσαμε την ρεμούλα και τις υπερτιμολογήσεις, αυτή την γάγγραινα που έκανε συνεχώς πιο φτωχή την Υγεία της χώρας», επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αυτή τη στιγμή, τόνισε, μετά από 11 χρόνια λειτουργεί και πάλι Παιδιατρική Κλινική στο ΓΝΚ, υπηρετούν 2 καρδιολόγοι, όλες οι κλινικές και δομές Υγείας του νησιού ενισχύθηκαν με επιπλέον ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ιδρύθηκε η πρώτη ΤΟΜΥ και ένα νέο Νοσοκομείο εντάσσεται στα σχέδια του Υπ. Υγείας. Αυτό είναι το δικό μας όραμα για την Δημόσια Υγεία και αυτό πράξαμε από την πρώτη μέρα ανάληψης της Κυβέρνησης, ακόμη και μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης.

Η στάση των κομμάτων απέναντι στην Δημοτική Αστυνομία, καθρέπτης των προθέσεων τους για το Δημόσιο  

Το πώς μέσα σε μια νύχτα, το 2013, κατέβασαν ρολά στην Δημοτική Αστυνομία και καταδίκασαν τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ του Νεκτάριου Σαντορινιού και των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Κω. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισήμανε πως η ΝΔ έχει δοκιμαστεί σε απολύσεις και διαθεσιμότητες, αλλά δεν κατάφερε να φέρει την ανάπτυξη στην οποία ομνύει. Αντίθετα περιόρισε τον δημόσιο τομέα, περιέκοψε δαπάνες από το κοινωνικό κράτος και πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφεραν 68δις μέτρα και άφησαν την χώρα με τεράστια ελλείμματα.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας γιατί πιστεύουμε ότι ο Δημοτικός Αστυνομικός στηρίζει το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προστατεύει τον δημόσιο χώρο και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Πρόσφατα, δε, νομοθετήσαμε πρόβλεψη για την επιστροφή, όσων δημοτικών αστυνομικών είχαν μετακινηθεί, πίσω στο αντικείμενό τους, ενισχύοντας τον θεσμό», πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Συναντήσεις με επιχειρήσεις και προσωπικό του Δήμου Κω

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισκέφθηκε δημοτικές υπηρεσίες και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΚ, την Τεχνική Υπηρεσία και τους υπαλλήλους στον Τομέα Πρασίνου στου Δήμου Κω. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, τόνισε ότι η Κυβέρνηση συνεργάστηκε στενά με τους Δήμους και έδωσε ευκαιρίες στην νησιωτική Τοπική Αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει υποδομές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε και επένδυσε στα νησιά, τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ειδικά για την Κω, με όχημα το Ειδικό Αναπτυξιακό, χρηματοδοτήθηκε η αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από δεξαμενή στη θέση Σφαγεία, ύψους 950.000€, η Κατασκευή εξεδρών στο Μαρμάρι και στο Τιγκάκι, με 1εκ€, ενώ για την επέκταση του συστήματος τηλελέγχου - τηλεχειρισμού και παρακολούθησης ποιοτικών χαρακτηριστικών των δικτύων ύδρευσης Ηρακλειδών δόθηκε 1,5εκ € από το ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α.

Επιπλέον, μέσα από τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και ΙΙ πραγματοποιήθηκε η πολύ σημαντική χρηματοδότηση ύψους 3εκ € για την Κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλειδών καθώς και η κομβικής σημασίας αναβάθμιση του υδρευτικού συστήματος για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας πόσιμου νερού στην περιοχή, ύψους 3εκ€ αλλά και η με 5εκ € Αναβάθμιση και επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων πόλεως Κω με σκοπό την αύξηση της επαναχρησιμοποιούμενης εκροής για επωφελείς χρήσεις. Τέλος, για την προμήθεια μηχανημάτων και αναβάθμιση των παιδικών χαρών του νησιού δόθηκαν συνολικά 570.000 €.            

                                   

Αρωγός το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στους νησιωτικούς Δήμους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι το Υπουργείο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χρηματοδότησε Έργα προστασίας της θαλάσσιας και χερσαίας ανατολικής παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωση των ακτών της Κω προϋπολογισμού 1 εκ €.

Στο πλευρό του νησιού τις δύσκολες ώρες του 2017

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κυβέρνηση, από την επομένη κιόλας της μεγάλης καταστροφής του Ιουλίου 2017 στην Κω. Παρών από τις πρώτες ώρες του σεισμού, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το νησί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε ότι άμεσα έγιναν προσπάθειες ώστε να καταστεί λειτουργικό το λιμάνι του νησιού, ενώ τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδότησαν με 400.000 € την αποκατάσταση των άμεσων ζημιών του λιμένα Κω. Εν συνεχεία με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο ΠΔΕ που αφορά στην «Μελέτη και Εργασίες οριστικής επισκευής και αποκατάστασης ζημιών λόγω του σεισμού προϋπολογισμού 8 εκ€. Ενώ τον Απρίλιο δημοπρατήθηκε και υπογράφτηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για την επισκευή και αποκατάσταση του λιμανιού όπου χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ύψους 28 εκ €.

ADVERTORIALS