Συνάντηση Νικηταρά με στελέχη της διεύθυνσης λιμενικών υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της αναδόχου εταιρίας

Συνάντηση Νικηταρά με στελέχη της διεύθυνσης λιμενικών υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της αναδόχου εταιρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά με στελέχη της διεύθυνσης λιμενικών υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της αναδόχου εταιρίας.

 

Χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τους διευθυντές και την τμηματάρχη κατασκευών της διεύθυνσης λιμενικών υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.κ Τσουκαλά Θεόδωρο, Κοτσώνη Αντώνη, Ξυρόφωτο Παντελή, Παπαδάκη Ελένη, τα τεχνικά στελέχη της αναδόχου εταιρείας «Αρχιμήδης» και τον Βουλευτή κ. Καματερό Ηλία , είχαν χθες ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Νικηταράς και στελέχη της παράταξης «Ισχυρή Κως».

Η συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τον κ. Νικηταρά προκειμένου η νέα Δημοτική Αρχή να γνωρίζει πλήρως όλα τα ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί, ιδιαιτέρα σε τέτοιας εμβέλειας και βαρύνουσας σημασίας για το νησί έργων.

Συζητήθηκαν διεξοδικά το χρονοδιάγραμμα και οι φάσεις εξέλιξης του έργου της αποκατάστασης του λιμένα Κω καθώς και κρίσιμες παράμετροι που θα διευκολύνουν την υλοποίηση του . Από τον κ. Νικηταρά ζητήθηκε η με κάθε τρόπο αποφυγή της μεταφοράς έστω και για μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του λιμένα στην Κέφαλο η οποία θα προκαλέσει προβλήματα όχι μόνο στο παραλιακό μέτωπο της , αλλά και στη λειτουργία των επιχειρήσεων που συνδέονται με τη μεταφορά αγαθών . Οι παριστάμενοι δεσμευτήκαν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έστω και της ολιγοήμερης μεταφοράς του.

Ζητήθηκε επίσης η μερική τροποποίηση της μελέτης σε τμήμα του έργου προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσδεση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Τα στελέχη του Υπουργείου δεσμεύθηκαν να δουν θετικά εφόσον αυτό είναι εφικτό, την παραπάνω πρόταση.

Στόχος είναι το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του έργου να μην παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει η ανάδοχος εταιρεία.

Manolis Xatziantoniou desk