Ι. Ρούφα: ''Στις 26 Μαΐου θα νικήσουμε'' - Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης Όραμα + Δράση

Ι. Ρούφα: ''Στις 26 Μαΐου θα νικήσουμε'' - Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης Όραμα + Δράση

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης Όραμα + Δράση πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 20:30 απόψε το βράδυ στην Ελευθερίου Βενιζέλου, με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια η επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ρούφα Ιωάννα καταχειροκροτούμενη εκφώνησε την πολτική της ομιλία, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξής της για την επόμενη τετραετία.


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία της Ιωάννα Ρούφα 

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ. Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε. Για την αγάπη που συναντώ και την εμπιστοσύνη σε κάθε μου βήμα. Αυτή την καθαρή σχέση που έχουμε δεν μπορεί να μας την πάρει κανείς. Όπως κανείς από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο σας δεν μπορεί να κατανοήσει την πίστη και την αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους που έχουν όλες και όλοι οι άνθρωποι μου.

Είναι άνθρωποι της επιστήμης και του μόχθου που συστρατεύθηκαν μαζί μου με την ψυχή τους. Με τίμημα, με αρχές με αξίες με όραμα για την επόμενη μέρα της Κω. Για την Κω που μας Ενώνει, για την Κω της ιστορίας του πολιτισμού, του τουρισμού. Για την Κω του μέλλοντος και των παιδιών μας.

Είμαι ΕΔΩ γιατί εσείς και μόνον εσείς είστε η Δύναμη Μου.

Ο κύριος Κυρίτσης έλεγε η Ρούφα δεν θα φτάσει στις εκλογές. Ο κύριος Κυρίτσης απέρχεται. Οι νεόκοποι σωτήρες που αποστάτησαν γιατί δεν βολεύονται αν δεν έχουν καρέκλα και μισθό εμφανίσθηκαν ως μεσσίες μόλις μυρίστηκαν το τέλος της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Έπρεπε να μας εξαφανίσουν. Εμείς και εσείς είμαστε το εμπόδιο στα σχέδια τους. Εμάς ήθελαν να εξαφανίσουν όχι τον Κυρίτση.

5 ολόκληρα χρόνια κρύβονταν. Εμείς είμαστε ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ… Γιατί εμείς είμαστε ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Εμείς είμαστε από άλλη πάστα. Εμείς τους χαλάμε τα σχέδιά τους και τις business τους.

Αυτοί υπήρξαν και παραμένουν σύντροφοι και συνεταιράκια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες λογικές που με ανήθικες πρακτικές, επιπλέουν, λειτουργούν στο παρασκήνιο και διατηρούνται στο προσκήνιο.. Είναι η συνδιαλλαγή, είναι η διαπλοκή, είναι οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, είναι το γκρίζο κατεστημένο που αυτοσυντηρείται...

26 ΜΑΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ. Ανοίγουμε τις πόρτες για να μπει καθαρός αέρας. Δίνουμε το χέρι στον πολίτη και χτίζουμε μια νέα σχέση μαζί του…

Χωρίς εξαρτήσεις και φοβικά σύνδρομα, χωρίς περιόδους χάριτος, χωρίς ναι μεν αλλά… Με ξέρετε και σας ξέρω καλά… Είμαι σάρκα από τη σάρκα σας. Είμαι εδώ με όλες μου τις δυνάμεις με σχέδιο, με πρόγραμμα, με ακόρεστη όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς. Είμαι εδώ με εσάς και δεν θα σας προδώσω ΠΟΤΕ.

Βασική παράμετρος, για την Παράταξή μας, αποτελεί η μετατόπιση του πολιτικού λόγου και της εφαρμοσμένης πολιτικής από το θυμικό στο πραγματικό και η εγκαθίδρυση μίας καθαρής σχέσης μεταξύ πολίτη και πολιτικής ηγεσίας που θα εδράζεται στην πραγματική έννοια των όρων «τεκμηρίωση», «διαφάνεια» και «λογοδοσία».

Το πρόγραμμα και οι θέσεις που καταθέτουμε στηρίζονται σε τρεις ξεκάθαρους πυλώνες για να μπορεί ο δημότης να μας κρίνει με καθαρούς όρους στο τέλος της θητείας μας.

Στον πυλώνα της υλοποίησης, δηλαδή σε αυτά που είναι εφικτό να γίνουν στην τετραετία. Συγκεκριμένα, μετρήσιμα, κοστολογημένα… χωρίς πλειοδοσίες και μεγάλα λόγια.

Στον πυλώνα του σχεδιασμού, δηλαδή σε αυτά που ξεκινούν οι διαδικασίες εντός της θητείας μας αλλά η υλοποίησή τους θα είναι μεταγενέστερη.

Στον πυλώνα της διεκδίκησης, δηλαδή σε αυτά που διεκδικούμε για το νησί της Κω σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την εκάστοτε κυβέρνηση.

ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΑΛΛΑΓΕΣ

Θα εφαρμόσουμε, με πνεύμα συνεργασίας, το θεσμό του χωρικού αντιδημάρχου που θα κατοικοεδρεύει ανά δημοτική ενότητα και θα συνεργάζεται με τα κοινοτικά συμβούλια, τόσο για την καθημερινότητα αλλά και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Προτείνουμε και διεκδικούμε ένα ειδικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ ή από Εθνικούς πόρους αποκλειστικά για την αναβάθμιση και επέκταση πολύ μικρών «οικογενειακών» επιχειρήσεων με τζίρο έως 100.000 Ευρώ στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, και του πρωτογενή τομέα.

Διεκδικούμε την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα όλων των δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται πάνω στο νησί και που το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν μας επιτρέπει την αξιοποίησή τους.

Διεκδικούμε θεσμικό – νομικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την πλήρη παραχώρηση και προστασία αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ.

Παράλληλα στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ διεκδικούμε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά κατά κανόνα καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες οι ΟΤΑ θα μπορούσαν να συμβάλουν ως εταίροι με τη δημόσια περιουσία (βιοτεχνική ζώνη, τεχνολογικό πάρκο).

Παρεμβαίνουμε και διεκδικούμε τη μεταφορά της αρμοδιότητας και των αντίστοιχων πόρων – εσόδων της προστασίας και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στους ΟΤΑ.

 

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

 • Θέση μας είναι το νέο νοσοκομείο να χωροθετηθεί στο Λινοπότη καθώς πληρούνται όλα τα κριτήρια που μπορούν να πείσουν όλη τη κοινωνία.
 • Ενιαίος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός. Με απλά λόγια δίνουμε αξία στις περιουσίες των συνδημοτών μας και θέτουμε τους κανόνες που θα προστατέψουν το νησί, την αειφόρα ανάπτυξη και την οικονομία του από τη ληστρική κατάχρηση των πόρων του.
 • Πρόταση μας η δημιουργία μιας ΑΕ με τη συμμετοχή της αστικής συγκοινωνίας που θα ενώσει τις δυνάμεις εκείνων που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο προκειμένου να οργανώσουμε την συγκοινωνία και να προστατέψουμε τα ντόπια συμφέροντα.
 • Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τη δημιουργία μίας μεγάλης Αναπτυξιακής ΑΕ η οποία θα αναλάβει και τον τομέα της προβολής και διαφήμισης του νησιού και στην οποία θα συγχωνευθούν η Μαρίνα, η ΑΝΕΜ (χωρίς τον ιδιώτη), η αστική συγκοινωνία κλπ.
 • Μετατροπή της ΔΕΥΑ σε εταιρεία περιβαλλοντικής προστασίας και ανάπτυξης, μεταφέροντας σε αυτήν όλες τις δραστηριότητες και τους πόρους για τη συνολική διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων και της ανάπτυξης των νέων μορφών πράσινης ενέργειας.
 • Διεκδικούμε την υποστήριξη, για την εφαρμογή από το μονοπωλιακό ιδιώτη του αεροδρομίου της Κω, ενός μοντέλου κλιμακωτών χρεώσεων των τελών του αεροδρομίου, ώστε να δοθούν κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες και στους touroperators επέκτασης του προγράμματός τους και στους μήνες της χαμηλής ζήτησης.

 

ΕΡΓΑ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δημοτική Ενότητα Δικαίου

Ασφενδιού (Ζιά – Ζηπάρι – Τιγκάκι)

 • Εντάσσουμε το υπό ανέγερση δημαρχείο Δικαίου στο πράσινο ταμείο ανάπτυξης, προκειμένου να ολοκληρωθεί ως το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημοτικό κτήριο.
 • Δημιουργούμε οργανωμένο χώρο στάθμευση στη Ζιά με παράλληλη προβολή με infokiosk και για την πυροπροστασία της.
 • Προχωράμε σε διαγράμμιση και καλύτερη οργάνωση του χώρου που βρίσκεται στην είσοδο της Ζιάς από το Ασκληπείο και βελτίωση του δρόμου Ασκληπείο – Ζιάς.
 • Προχωράμε σε συνολική μελέτη λειτουργικής αναβάθμισης, ανάδειξης, προστασίας και πυροπροστασίας της Ζιάς.
 • Προχωράμε τις νομιμοποιητικές διαδικασίες για τον παραλιακό δρόμο Τιγκακίου για να φτάσουμε στην έκδοση του απαιτούμενου ΦΕΚ.
 • Εκπονούμε μελέτη για τη διάβρωση της ακτής στο Τιγκάκι και για τη δημιουργία δρόμου με μικρό ποδηλατόδρομο και ξύλινο διάδρομο για τους πεζούς.
 • Δημιουργούμε χώρο πάρκινγκ στο οικόπεδο που βρίσκεται στην είσοδο του Τιγκακίου και προς τις Αλυκές.
 • Αναπλάθουμε το δρόμο από τα φανάρια του Επαρχιακού μέχρι την πλατεία με νέο οδόστρωμα, νέα πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμό και ποδηλατόδρομο.
 • Αναπλάθουμε το νέο δρόμο, Μαρμάρι – Τιγκάκι, ο οποίος εγκιβωτίζεται και δημιουργούνται πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός και ποδηλατόδρομος σε όλο του το μήκος.
 • Εφαρμόζουμε την ειδική περιβαλλοντική μελέτη της Αλυκής, που προβλέπει βιολογικές καλλιέργειες και ήπιες κατασκευές αγροτουρισμού, ανάδειξη και αξιοποίηση του υδροβιότοπου με ξύλινο περιμετρικό μονοπάτι, παρατηρητήριο, μονάδα αναπαράστασης παραγωγής αλατιού.
 • Δημιουργούμε φορέα διαχείρισης βιοτόπων Αλυκής Δικαίου, Κω, ορεινού όγκου Δικαίου και περιοχών NATURA με τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών (mountainbikes) διαδρομών.
 • Στεγάζουμε το «βοήθεια στο σπίτι» στο υφιστάμενο κτήριο της κοινότητας και παραχωρούμε γραφείο στον αγροτικό και κτηνοτροφικό σύλλογο.
 • Ανακαινίζουμε την παιδική χαρά.
 • Συστήνουμε τη Διεύθυνση Τοπικής Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα στεγαστεί στο κτήριο του Λινοπότη.
 • Προχωράμε σε αυτόνομη στέγαση του Λυκείου Ζηπαρίου.
 • Διαθέτουμε τμήμα του πάρκου Κιαπόκα τις ώρες λειτουργίας του δημοτικού σχολείου.
 • Αξιοποιούμε το παλιό σχολείο στο Λαγούδι.
 • Ξεκινάμε τις διαδικασίες για νέο Λύκειο και νέο Νηπιαγωγείο.
 • Επεκτείνουμε το κοιμητήριο.

Κοινότητα Πυλίου

Προτείνουμε ένα τοπικό, ενδογενές σύστημα αγροτικής ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στην οργάνωση της παραγωγής και της εμπορίας των τοπικών αγροτικών προϊόντων, στην οικολογική συνείδηση και την προστασία των φυσικών πόρων (βλέπε νερό), στη σύνδεση της αγροδιατροφής με το τουριστικό προϊόν.

Η δημοτική ενότητα Δικαίου, μπορεί να γίνει το κέντρο της εμπορίας αγροτικών προϊόντων με ένα σύγχρονο δημοπρατήριο, με αποθήκες, ψυγεία, στα οποία θα καταλήγει το σύνολο της παραγωγής που θα πωλείται με πλειοδοτική διαδικασία και θα αναβαθμίζει το αγροτικό προϊόν.

 • Επεκτείνουμε, το αρδευτικό της λίμνης και δημιουργούμε δεξαμενές συλλογής του νερού που ακόμα και σήμερα καταλήγει στη θάλασσά.
 • Εκπονούμε μελέτη ανάλυσης εδάφους για την καλύτερη οργάνωση της παραγωγής.
 • Συντηρούμε και ανοίγουμε νέους αγροτικούς δρόμους.
 • Προχωράμε σε μελέτη που αφορά στην τεκμηρίωση της αναγκαιότητας ή μη νέου λατομείου αποκλειστικά για τις ανάγκες της επαρχίας μας.
 • Προχωράμε σε αποκατάσταση του λατομείου της Λίμνης και επανάχρηση του ως χώρο πολιτισμού, δημιουργώντας Θέατρο βράχου. Προχωράμε σε αποκατάσταση του λατομείου στις Κοκινόγιες και χωροθετούμε εγκατάσταση ενναλακτικής διαχείρισης αδρανών υλικών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.
 • Προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας στην περιοχή Πίθος.
 • Ολοκληρώνουμε τον πεζόδρομο του Μαρμαρίου και τον δρόμο του Αγίου Γεωργίου.
 • Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το νέο νηπιαγωγείο Πυλίου
 • Σχεδιάζουμε το νέο δημοτικό σχολείο Πυλίου
 • Διευθετούμε την αυτόνομη στέγαση του εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου
 • Επισκευάζουμε και αξιοποιούμε το παλαιό σχολείο του Αμανιού
 • Δημιουργούμε γήπεδο τένις και προπονητική εγκατάσταση βόλεϊ.
 • Συντηρούμε το γήπεδο ποδοσφαίρου και στεγάζουμε τις κερκίδες.
 • Συνεχίζουμε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της δημοτικής ενότητας Δικαίου, με στόχο το γήπεδο να είναι έτοιμο το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2021.
 • Προχωράμε σε διάνοιξη νέας οδού από γήπεδο Αγίου Γεωργίου – Μπάσκετ.
 • Προχωράμε σε συνολική αναπροσαρμογή της κυκλοφορίας των οχημάτων.
 • Μειώνουμε κατά 50% τα τέλη σύνδεσης του αποχετευτικού για τις κατοικίες και συνδέουμε δωρεάν τους άπορους και τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού
 • Προχωράμε στη γεωλογική μελέτη και την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου Πυλίου.
 • Αξιοποιούμε το κτήριο πίσω από την κοινότητα Πυλίου.
 • Σχεδιάζουμε την ανάδειξη της Πηγής και τη διάνοιξη μονοπατιού στο κομμάτι που έχει εξαγοραστεί από την ΚΕΔ.
 • Προχωράμε σε μελέτη τεκμηρίωσης δυνατότητας εμφιάλωσης του νερού της Πηγής.
 • Αξιοποιούμε την οικία Παυλίδη.
 • Επιδιώκουμε τη φωταγώγηση του κάστρου στο Παλιό Πυλί σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία.

 

Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών

ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ

 • Δημιουργούμε υδατοδεξαμενή και εξετάζουμε τη δυνατότητα εφαρμογής της μελέτης Κουτρούλη.
 • Προχωράμεσε αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, και αποτύπωση όλου του δικτύου
 • Προχωράμε σε μελέτη διάβρωσης των ακτών από Μαστιχάρι έως Τιγκάκι και απομείωσης των φυκιών για οριστική λύση του προβλήματος;
 • Εξετάζουμε την κατασκευή ποδηλατοδρόμου και ηλεκτροφωτισμού στην ανατολική πλευρά του οικισμού Μαστιχάρι.
 • Προχωράμε σε ανάδειξη και προστασία του δάσους της ΠΛΑΚΑΣ.
 • Κατασκευάζουμε σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα για την προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
 • Προχωράμε σε συντήρηση, προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Αντιμάχειας, σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, για την ενίσχυση των τειχών και τη φωταγώγησή του.
 • Δημιουργούμε «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ» και αναδεικνύουμε την Αντιμάχειας ως Λαογραφικό Κέντρο.
 • Κατασκευάζουμε σύγχρονο αθλητικό πολύκεντρο – αίθουσα εκδηλώσεων και γραφείων.
 • Συντηρούμε τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις.
 • Δημιουργούμε χώρο για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
 • Διεκδικούμε τη στελέχωση του Κ.Υ. Αντιμάχειας και τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ που θα καλύψει τη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών.
 • Εντάσσουμε σε πρόγραμμα αποκατάστασης τους τρεις ΧΑΔΑ, πέριξ της Αντιμάχειας.

 

ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ

 • Μειώνουμε το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης για τις κατοικίες στο 50%.
 • Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση της εφαρμογής των δύο εν εξελίξει μελετών για τα λιμάνια Καρδάμαινας και Κεφάλου.
 • Προχωράμε στην ανέγερση ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού.
 • Χωροθετούμε και ιδρύουμε δημοτικό κοιμητήριο.
 • Διεκδικούμε τη θέσπιση διαδικασίας και ταυτόχρονης επιβολής της δημιουργίας μονάδων αφαλάτωσης για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
 • Εξετάζουμε τη δυνατότητα δημιουργίας φράγματος στα διοικητικά όρια της Καρδάμαινας.

 

ΚΕΦΑΛΟΣ

 • Εστιάζουμε σε ένα σωστό ρυμοτομικό σχέδιο.
 • Θέτουμε ως μακροπρόθεσμο στόχο τη χωροθέτησηε πιβατικού λιμένα και μικρής μαρίνας για μικρότερης εμβέλειας κρουαζιερόπλοια με την ανάλογη παροχή υπηρεσιών.
 • Προτείνουμε την ένταξη στο πρόγραμμα της Περιφέρειας με την ονομασία Save Καρνάγιο, την κατασκευή ενός καρνάγιου στη θέση Μιλί ή τις Δάφνες, κάτω από τις ανεμογεννήτριες. Το έργο θα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο.
 • Δημιουργούμε οργανωμένο χώρο στάθμευσης.
 • Δημιουργούμε περιφερειακή οδό για τη διέλευση βαρέων οχημάτων διαδρομής Σκαριές – Νέου νεκροταφείου – Λιμάνι.
 • Επισκευάζουμε τους αγροτικούς δρόμους.
 • Ανακαινίζουμε τις παιδικές χαρές.
 • Προχωράμε στην πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στα Παλάτια.
 • Προστατεύουμε το δάσος των κέδρων στον Αμάουκα και το δάσος του Κάλαμου.
 • Προχωράμε στην αποκατάσταση του παλαιού λατομείου.
 • Κατασκευάζουμε υδατοδεξαμενή.
 • Χωροθετούμε και ιδρύουμε δημοτικό κοιμητήριο
 • Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία νέου παιδικού σταθμού εντός της 4ετίας.
 • Δεσμευόμαστε ότι το 1.200.000 ευρώ από την πώληση δημοτικής γης στην Κέφαλο, θα επιστρέψει στο χωριό.

Δημοτική Ενότητα Κω

 • Διεκδικούμε την παραχώρηση, κατά πλήρη κυριότητα της Μαρίνας στο Δήμο της Κω χωρίς ενοίκιο ως έμμεση χρηματοδότηση της επέκτασής της.
 • Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους της δημιουργίας τουλάχιστον δύο θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων 300 μέτρων.
 • Διεκδικούμε τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε ΑΕ (Οργανισμός Λιμένος)
 • Διεκδικούμε την υποστήριξη, για την ολοκλήρωση από το κτηματολόγιο, των πράξεων εφαρμογής για τα σχέδια πόλεως Κω και Μαστιχαρίου.
 • Διεκδικούμε την υποστήριξη για την εκπόνηση του Νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νήσου Κω.
 • Ολοκληρώνουμε τις υφιστάμενες και προχωράμε στις νέες διανοίξεις περιφερειακών οδών.
 • Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε περιφερειακούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.
 • Εφαρμόζουμε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.
 • Μεταφέρουμε εκτός κέντρου οχλούσες δραστηριότητες και θέτουμε κανόνες στην κυκλοφορία τουριστικών τρένων, λεωφορείων.
 • Προχωράμε στην άμεση πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού στον τομέα του τουρισμού.
 • Διεκδικούμε της δημιουργία Μέσης Τεχνικής Σχολής.
 • Διεκδικούμε την αυτόνομη στέγαση του Ειδικού Σχολείου και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.
 • Σχεδιάζουμε ένα αυτόνομο μοντέλο ανάδειξης της Ιπποκρατικής Κω.
 • Επενδύουμε στον κοινωνικό αθλητισμό.
 • Χωροθετούμε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τη χρηματοδότησητης δημιουργίας κλειστού κολυμβητηρίου.
 • Αξιοποιούμε το παλαιό στάδιο Ανταγόρας.
 • Διεκδικούμε τη μετεγκατάστασή των υπηρεσιών της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.
 • Διεκδικούμε τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου.
 • Διεκδικούμε την αξιοποίηση της Αλεξάντερ Φάσιον
 • Διεκδικούμε, ως μακροπρόθεσμο στόχο, τη χωροθέτηση και κατασκευή ενός νέου εμπορικού και επιβατηγού λιμένα.

Φίλες και φίλοι ζητώ τη στήριξή σας,

Γιατί, και θέλω, και μπορώ! Γιατί, είμαι έτοιμη να διοικήσω την επόμενη μέρα, χωρίς περιόδους χάριτος. Γιατί, δεν έχω εξαρτήσεις. Γιατί, έχω πρόγραμμα. Γιατί, έχω συνεργάτες που μπορούν να το υλοποιήσουν. Γιατί, διάγω τον πολιτικό μου βίο με καθαρότητα και πάντα μαζί με τους πολίτες. Γιατί, ότι λέω το κάνω. Γιατί, δεν έφυγα ποτέ. Γιατί, δεν θα κουραστώ ποτέ. Γιατί, είμαι γυναίκα.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Manolis Xatziantoniou desk