Θριαμβευτικό κλίμα στην προεκλογική ομιλία του Μανώλη Γλυνού στη Ρόδο. ΦΩΤΟ

Θριαμβευτικό κλίμα στην προεκλογική ομιλία του Μανώλη Γλυνού στη Ρόδο. ΦΩΤΟ

Μέσα σε θριαμβευτικό κλίμα, με τη μαζική παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του νησιού μας, που προέρχονταν από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους ο Μανώλης Γλυνός και η παράταξή του, πραγματοποίησε απόψε το βράδυ στο Ροδίνι, την κεντρική προεκλογική ομιλία στη Ρόδο, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεων στη διαδρομή για την επικείμενη νίκη, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

 «Όσα και αν σκαρφιστούν, όσα και να διακινήσουν για την παράταξή μας και τη συμμετοχή μας,   όσα δήθεν κωλύματα επικαλούνται τους ενημερώνουμε ότι η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ” όχι απλά θα είναι παρούσα στις εκλογές αλλά θα είναι και η επόμενη περιφερειακή Αρχή» σημείωσε ο Μανώλης Γλυνός ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και η παράταξή του, αλλά πολύ περισσότερο ο κόσμος που τους έχει αγκαλιάσει, πτοούνται από τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς ενέργειες των πολιτικών τους αντιπάλων.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η «Συμμαχία» αποτελεί μια διακομματική,  ενωτική και ανατρεπτική προσπάθεια των νησιωτών, οι εκπρόσωποι της οποίας προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα, πολιτικών αυτοδιοικητικών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων.

Μίλησε για τη δουλικότητα εκείνων που λιβανίζουν (με το αζημίωτο) την απερχόμενη περιφερειακή αρχή και ξεκαθάρισε ότι σε ελάχιστες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουν να διαψεύδονται από μόνοι τους, μαζί με την προπαγάνδα και τις υπόλοιπες πρωτοφανείς,  για τα τοπικά δεδομένα, ενέργειες που εφαρμόζουν.

Στην ομιλία του παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Μανώλης Γλυνός, υπογράμμισε συγκεκριμένα:

“Φίλες και Φίλοι,
Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δυναμική παρουσία σας και την καταλυτική συμμετοχή σας στην πορεία μας προς τη νίκη.

Απευθύνω ένα θερμό καλωσόρισμα στους συνοδοιπόρους και συνυποψήφιους μου που κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου αλλά και όσους υποψηφίους παρευρίσκονται από τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Στους υποστηρικτές, τους εθελοντές συνεργάτες αλλά και σε εκείνους που  επέλεξαν διακριτικά αλλά ουσιαστικά να συμβάλουν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.
Στη Ρόδο που πριν 7 μήνες προχωρήσαμε στη  διακήρυξη αρχών της Παράταξής μας "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”.

Στη Ρόδο που μετά από κοπιώδεις προσπάθειες καταρτίσαμε ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει ένα ευρύ φάσμα αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων.

Ένα ψηφοδέλτιο με νέα πρόσωπα, με όραμα και διάθεση προσφοράς ανάλογη των σύγχρονων προκλήσεων πλαισιωμένα όμως και με έμπειρα στελέχη στην άσκηση τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή ότι άξιοι συμπολίτες μας με διαφορετικές πολιτικές καταβολές αποδέχτηκαν να συμμετάσχουν στην κοινή μας πορεία ως "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου".

Με την εμπιστοσύνη τους, επιβεβαιώνουν ότι η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" αποτελεί μία διακομματική,  ενωτική και ανατρεπτική προσπάθεια των νησιωτών. Όλων όσων θέτουν ως προτεραιότητα τη συνεργασία, τη συνέργια και τη συνεννόηση με στόχο ένα μέλλον ευημερίας.

Η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" αποτελεί ένα μοναδικό υπερκομματικό κοινωνικο-πολιτικό  φαινόμενο "εν εξελίξει".

Μία Ανεξάρτητη, Ακηδεμόνευτη και Ακομμάτιστη Αυτοδιοικητική παράταξη όπου άνθρωποι από διαφορετικά νησιά και κόμματα αποδέχτηκαν να ενταχθούν.

Πετύχαμε δηλαδή διακομματική ενότητα και συνεννόηση που έχει λείψει από την πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Βασιζόμαστε στη Συνέργεια, στη Σύμπνοια, στη Συνεννόηση και στον αλληλοσεβασμό τόσο μεταξύ των υποψηφίων όσο και στο επιτελείο και τις ομάδες των εθελοντών.

Στοιχεία που διαχρονικά και την περίοδο της κρίσης μέχρι και σήμερα δεν είχαμε την ωριμότητα ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε σε κεντρικό επίπεδο.

Στο Νότιο Αιγαίο όμως όπως φαίνεται οι συνθήκες για το μεγάλο βήμα ωρίμασαν. Οι πολίτες αυτονομήθηκαν από κομματικές γραμμές και χωρίς προκαταλήψεις εντάχθηκαν στη "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου".

Έχοντας πλήρη συνείδηση ότι οι νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να παραμείνουμε χωρισμένοι αλλά αντίθετα είμαστε υποχρεωμένοι να σχηματίσουμε ένα ενιαίο υπερκομματικό και υπερτοπικό διεκδικητικό μέτωπο.

Διαψεύσαμε εκείνους που προσπάθησαν με προπαγάνδα χρησιμοποιώντας δυστυχώς παράνομα το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας και μία στρατιά από αμειβόμενα με πόρους της Περιφέρειας δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να μας περιχαρακώσουν τάχα σε συγκεκριμένους κομματικούς χώρους .

Διαψεύσαμε εκείνους που με δουλικότητα λιβάνισαν ως περιφερειακή αρχή και τις δύο συμμαχικές συγκυβερνήσεις και τους υπουργούς τους τόσο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς να ορθώσουν ουσιαστικό ανάστημα.

Διαψεύσαμε εκείνους που στερούμενοι ιδεολογικής συνέπειας και πορείας, σηκώνουν σημαία ευκαιρίας καβαλώντας πάντοτε το κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας πότε ως αντιμνημονιακοί στις πλατείες το 2011-2014 κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα ως αντικυβερνητικοί κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας το καταλάβουν λοιπόν όσο και αν τους πονάει.

Εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία από όπου και αντλούμε τη δύναμή μας και όχι σε κλειστές παρέες συμφερόντων, στους μηχανισμούς και τα ρετιρέ των μεγάλων κομμάτων στην Αθήνα.

Εμείς διαθέτουμε την ηθική, πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση της βάσης όλων των κομματικών χώρων από την οικολογία, την αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία,  το κέντρο έως και την κεντροδεξιά.

Εμείς πετύχαμε κάτι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, διότι καταφέραμε όχι απλά να έχουμε ψηφοδέλτιο με υποψηφίους από όλους τους χώρους, αλλά πρωτοκλασάτα, εν ενεργεία κομματικά στελέχη και από τους Οικολόγους και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία.

Εμείς υπερήφανα μπορούμε να δηλώνουμε Ανεξάρτητοι, Ακηδεμόνευτοι, Αδέσμευτοι και Ακομμάτιστοι διότι εκπροσωπούμε μόνο το Γαλανόλευκο Νότιο Αιγαίο.
Το λευκό χρώμα της Ακομμάτιστης παράταξής μας, της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»  στα νησιά μας σε συνδυασμό με το Γαλάζιο του Αιγαίου μας, θα είναι το χρώμα που θα βαφτεί ο εκλογικός χάρτης τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου στις τηλεοράσεις όλων των Ελλήνων.

Το Γαλανόλευκο χρώμα της Ελληνικής σημαίας που ενώνει ως σημείο αναφοράς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές, όπως και αυτή που διανύουμε.

Αυτό το Γαλανόλευκο χρώμα,  είναι το χρώμα  της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”.
Ένα σημείο αναφοράς της ενότητας, της συνεργασίας, της σύνθεσης, της συνύπαρξης και της συνέργειας όλων των νησιωτών απέναντι στα προβλήματα, απέναντι σε κάθε άστοχη πολιτική του κεντρικού κράτους.

Στους αμφισβητίες λοιπόν και στη στοχευόμενη προπαγάνδα, η απάντησή μας είναι η ίδια η ύπαρξη της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

Οι κοινές ιδέες μας, οι κοινοί μας στόχοι, η κοινή αγάπη για τα νησιά μας.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να πολεμήσουμε τις κατεστημένες διχαστικές αντιλήψεις, την αδιαφάνεια, την άσκοπη προσωπική προβολή, την ιντερνετική προπαγάνδα που καλύπτει την απραξία και την αδιαφορία. Όλα εκείνα τα στοιχεία της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, που ενώ επικαλούνται την πορεία προς τα μπροστά,  κρατούν πίσω το Νότιο Αιγαίο.

Στεκόμαστε  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νησιώτες και δεσμευόμαστε να τιμήσουμε το “συμβόλαιο συνεργασίας” μαζί τους. Το όραμά μας για Περιφέρεια ζωντανή, παραγωγική και δραστήρια. Μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών,

Μια Περιφέρεια  που θα ανατείλει ο ήλιος της ομόνοιας, της σύμπνοιας, της συμπόρευσης και της δημιουργίας  δίνοντας τέλος στην εποχή της χειμερίας νάρκης, του διχασμού, του παρασκηνίου και της έλλειψης δημόσιας λογοδοσίας.

Μίας Περιφέρειας σε ένα μέλλον κοινής ευημερίας που γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι είναι αδύνατον να υλοποιηθεί χωρίς συνεργασία με τους αιρετούς και χωρίς τη στήριξη και συμμετοχή των νησιωτών.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τους  310.000 χιλιάδες κατοίκους δεν έχει την πολυτέλεια να είναι διασπασμένη απέναντι στις διαχρονικά άστοχες και ημιτελείς νησιωτικές πολιτικές του Αθηνοκεντρικού κράτους. Αποτελούμε μόλις το 3% του πληθυσμού της χώρας, ενώ αντίθετα συνεισφέρουμε πολύ περισσότερα στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.

Είμαστε ο εύκολος πολιτικός στόχος για φοροεισπρακτικά μέτρα και χαμηλές ανταποδοτικά δημόσιες επενδύσεις διότι η εκάστοτε κυβέρνηση δεν έχει σημαντική ζημιά στην κάλπη σε εθνικό επίπεδο. Οφείλουμε λοιπόν να ομονοήσουμε και να απορρίψουμε τα πρόσωπα και τις φωνές που προσπαθούν να μας χωρίσουν και να μας διχάσουν. Με ενιαία νησιωτική συνείδηση, με συνεργασία όλων των Δήμων και των τοπικών φορέων και μπροστάρη την Περιφέρεια μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και αξίζουμε.

Έτσι θα μπορούμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Αθήνα δίκαιη μεταχείριση και την υλοποίηση αυτονόητων νησιωτικών πολιτικών.

Μία Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών αντί για μία Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης. Μία Περιφέρεια 365 ημερών οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης και εργασίας για εμάς και τα παιδιά μας. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες με την ψήφο και την συμμετοχή τους φουσκώνουν τα πανιά της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου” προς τη νίκη και ένα κοινό μέλλον ευημερίας».

Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι τα κοινά προβλήματα των κατοίκων του Νοτίου Αιγαίου αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη για να καλλιεργήσουμε ενιαία νησιωτική συνείδηση.
Γι' αυτό προαναγγέλλουμε οριστικό τέλος στις διχαστικές πρακτικές που εξυπηρετούν μόνο επικοινωνιακά αυτούς που αδυνατούν να παράξουν ουσιαστικό έργο.

Μόνο εκείνη η Περιφερειακή Αρχή που συγκροτεί κοινό μέτωπο απέναντι στα κοινά προβλήματα και τις προκλήσεις μπορεί να ισχυρίζεται και να νοείται πετυχημένη.

Μόνο Συνεργαζόμενοι και Συμπορευόμενοι είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στο ολοένα ανταγωνιστικότερο διεθνές περιβάλλον.

Μόνο με σύνθεση απόψεων και συγκλίσεις μπορούμε να σταθούμε απέναντι στις διαχρονικά άστοχες πολιτικές του κεντρικού κράτους και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Η αφετηρία της πολιτικής μας διαδρομής είναι η μέρα της νίκης που πλησιάζει.

Η μέρα της Νίκης όλων των νησιωτών.

Η μέρα της Νίκης στις εκλογές  της 26 Μαΐου.

Δεν ξεκινάμε όμως από το μηδέν διότι οφείλουμε να αναγνωρίζουμε όσα θετικά έχουν γίνει και να τα αξιοποιούμε για περαιτέρω θεσμικές διεκδικήσεις για τα νησιά μας.

Γι’ αυτό βασιζόμενοι την ΟΡΘΗ εθνικά κίνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1986,  να ιδρυθεί το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και η Γενική Γραμματεία στην Μυτιλήνη, προτείνουμε τη «Θεσμοθέτηση Περιφερειακής Επιτροπής Μικρών Νησιών» στο Νότιο Αιγαίο που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ εξελιχθεί άμεσα σε Ειδική Γραμματεία Ανάπτυξης Μικρών Νήσων. Μία Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Αιγαίου με έδρα σε κάποιο από τα μικρά νησιά μας, ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δράσει ως μοχλός δημιουργίας και εφαρμογής ειδικών νησιωτικών πολιτικών.

Γι’ αυτό βασιζόμενοι στην ΟΡΘΉ θεσμοθέτηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη 90-93 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επαναφορά του μέτρου που κάκιστα καταργήθηκε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και διεκδικούμε την εφαρμογή περαιτέρω μειωμένων συντελεστών στο 50% στα πολύ μικρά νησιά της παραμεθορίου.

Γι’ αυτό βασιζόμενοι στην ΟΡΘΗ θεσμοθέτηση της αιρετής Περιφέρειας το 2011 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ περαιτέρω αποκέντρωση, αρμοδιοτήτων, πόρων για να διαχειριστούμε οι ίδιοι τα ζητήματα της συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών αλλά και με τα λιμάνια σε Κρήτη και την ηπειρωτική χώρα.

Γι’ αυτό βασιζόμενοι στην ΟΡΘΗ θεσμοθέτηση του μεταφορικού ισοδύναμου ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επεκταθεί και στα καύσιμα σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου  αλλά και στις μεταφορές των επισκεπτών και των τουριστών από και προς την υπόλοιπη Ελλάδα. Γι’ αυτό αντίθετα με την απερχόμενη περιφερειακή αρχή που ζήτησε να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και ας καταργηθεί το μεταφορικό ισοδύναμο εμείς η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ.

Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε την επιβίωση, ούτε την αξιοπρέπεια ούτε και τα αυτονόητα για τους νησιώτες με την Αθήνα. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τις 310.000 κατοίκους της Περιφέρειας διότι το Αιγαίο και τα Νησιά του αποτελούν τους δύο πνεύμονες της Ηπειρωτικής χώρας.

Το Αιγαίο και τα νησιά αποτελούν τους πνεύμονες που η Ελλάδα αντλεί διπλωματική και οικονομική ισχύ. Απαιτούμε και δεν επαιτούμε από την εκάστοτε κυβέρνηση  μία ολοκληρωμένη, αποτελεσματική και εφαρμόσιμη  νησιωτική πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα περιμένουμε να πάντα από την Αθήνα.

Αν εμείς οι ίδιοι δεν πιστέψουμε στους εαυτούς μας και συνειδητά να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες απέναντι στην πατρίδα και τα παιδιά μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να μας δώσουν λύσεις.

Στην κοινή μας πορεία λοιπόν το ερώτημα είναι ένα και καθοριστικό:

Άραγε η οικονομική κρίση που βιώσαμε και βιώνουμε έχει προκαλέσει τόσο ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ελλάδα και στα νησιά μας; Άραγε υπάρχει λόγος να προσπαθούμε; Εμείς πιστεύουμε πως ναι!
Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι το Νότιο Αιγαίο θα τα καταφέρει. Οι νησιώτες και θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε ανανεωτική πνοή, να φουσκώσουμε τα πανιά της “Συμμαχίας” και να εξασφαλίσουμε μια ομαλή πορεία “στα καράβια μας”, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Με την στήριξη του λαού της Ρόδου και των άλλων νησιών της Περιφέρειας,  στην κοινή προσπάθειά μας με τους  υποψηφίους και αυριανούς Περιφερειακούς Συμβούλους, δηλώνω με βεβαιότητα ότι η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα οδηγήσει όλους τους νησιώτες και τα παιδιά μας σε ένα μέλλον ευημερίας.

Μετά τις ανακοινωθείσες υποψηφιότητες και κάθε μέρα που περνάει, διαμορφώνονται ολοένα και ευνοϊκότερες  κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που φουσκώσουν ακόμα περισσότερο τα πανιά της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου” προς τη Νίκη της 27ης Μαΐου.

Όσα και αν σκαρφιστούν.  Όσα και να διακινήσουν για την παράταξή μας και τη συμμετοχή μας,   Όσα δήθεν κωλύματα επικαλούνται.

Τους ενημερώνουμε ότι η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ” ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ.

Όσο και αν τους ενοχλεί η Δημοκρατία, οι κάλπες και η ψήφος του λαού θα αναδείξουν τη “Συμμαχία” νικήτρια και κανένα δικαστήριο διότι δεν υπάρχει κανένα θέμα,  εκτός από τον πανικό τους επειδή χάνουν την εξουσία που υφάρπαξαν από τους πολίτες.

Είναι τόσο σίγουροι για την ήττα τους, που προσπαθούν να δημιουργήσουν ανύπαρκτα θέματα μπας και κερδίσουν τις εκλογές στα χαρτιά.

Μόνοι τους αποδεικνύουν ότι οι 20 Μονάδες των δημοσκοπήσεων τους φέρνουν πίσω και όχι μπροστά.

Μπροστά είμαστε εμείς, όχι μόνο εκλογικά αλλά σε ιδέες, πίστη και αγάπη για αυτό τον ευλογημένο τόπο και τους συμπολίτες μας. Διότι εμείς δεν φοβόμαστε ούτε να μιλήσουμε, ούτε να τους αγκαλιάσουμε ούτε να ακούσουμε τα όποια λάθη μας.

Εμείς δεν περιμένουμε να αγκαλιάσουμε και να συνομιλήσουμε με τους  πολίτες όποτε υπάρχει φωτογραφικός φακός.

Εμείς δεν είμαστε φοβικοί και περιχαρακωμένοι στα γραφεία, όπου έχουν πριονιστεί τα χερούλια από έξω ώστε ο πολίτης να αδυνατεί να εισέλθει αν δεν περάσει face control από τους αυλικούς.

Με χαρά λοιπόν, και με τη δύναμη που μας δίνει η πίστη σας,  παρουσιάζω τους 30 υποψήφιους περιφερειακούς μας συμβούλους της ΠΕ Ρόδου.

Φίλες και φίλοι, ήρθε η ώρα να ξανασυστηθούμε!

Με χαρά, τιμή και υπερηφάνεια σας παρουσιάζω σήμερα τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

ΑΝΑΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ    
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ    
ΒΕΝΕΤΟΚΛΗ ΝΑΤΑΣΑ
ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    
ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΖΑΝΕΤΤΟΥΛΛΗ ΛΙΤΣΑ    
ΚΑΒΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗ        
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΣΜΑΡΩ    
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ    
ΚΟΥΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    
ΚΟΥΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ    
ΛΕΝΟΥΔΙΑ ΜΥΡΣΙΝΗ    
ΜΕΓΑΛΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    
ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΑΡΑΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ        
ΠΑΓΚΑΣ ΜΙΛΤΟΣ            
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΙΝΑ        
ΠΑΠΑΤΣΗ ΛΙΝΑ                
ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΣΤΕΡΓΟΣ        
ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΟΦΙΑ            
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ        
ΣΑΛΑΜΑΣΤΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ    
ΣΑΡΙΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ        
ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ ΛΙΑΝΑ        
ΣΦΥΡΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΤΟΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            
ΤΡΙΠΗΣ ΝΙΚΟΣ            
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ    
ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΠΗ”.   

Manolis Xatziantoniou desk