Δεν είναι μόνο ο Νικηταράς... Υποψήφιοι Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, αρνούνται την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μόνο ο Νικηταράς... Υποψήφιοι Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, αρνούνται την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Φαίνεται ότι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε πολλούς υποψήφιους Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα, αφού θεωρούν ότι τους κάνει ζημιά.

Στο Δήμο Κω ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με ανακοίνωση του, τον Θεοδόση Νικηταρά, ο οποίος λίγες ώρες μετά την επίσημη στήριξη από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία την αρνήθηκε.

Εκτός όμως από τον κ. Νικηταρά δεκάδες είναι οι Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν να ταυτιστούν με το κυβερνών κόμμα.

Οι πιο ηχηρές αντιδράσεις ήρθαν από τους αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Καραμέρο και Πέτρο Φιλίππου, που είναι υποψήφιοι στους Δήμους Αμαρουσίου και Σαρωνικού, από τον υποψήφιο Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, τον υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, από τον υποψήφιο δήμαρχο Παιανίας, Κώστα Μπουλμέτη, την υποψήφια δήμαρχο Σιντικής Σερρών, Όλγα Φυταγκουρίδου, τον υποψήφιο δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κερασιώτη, τον υποψήφιο δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννη Κυριακίδη και πολλούς ακόμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως το πρωί της Τρίτης εξέδωσε νέο δελτίο τύπου.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η χτεσινή κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται, για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

.

Manolis Xatziantoniou desk