Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Νισύρου, Χριστοφή Κορωναίου. Όλα τα ονόματα

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Νισύρου, Χριστοφή Κορωναίου. Όλα τα ονόματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του Ποταμού, την Δευτέρα 29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΠΕΚΑΝ (Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης της Νισύρου) με τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Με το ξεκίνημα της ομιλίας του, ο δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος αναφέρθηκε στους μεγάλους απόντες Αντώνη Καρπαθάκη και Δέσποινα Μελαχροινάκη, για τη διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά τους και τους αγώνες τους για την πρόοδο του νησιού. Ακολούθως έθεσε με τον πιο εμφατικό τρόπο το δίλημμα για το διακύβευμα των εκλογών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως με την ψήφο σας αποφασίζετε για το μέλλον και την πορεία της Νισύρου για τα επόμενα χρόνια. Εσείς με την ψήφο σας τόνισε, αποφασίζετε αν θέλετε να συνεχιστεί η προσπάθεια ή να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν το 2014.

«Πρέπει να αγωνιστούμε απέναντι στην σκοτεινή συμμαχία όλων εκείνων των κυκλωμάτων που βρίσκονται πίσω από την αποκαλούμενη παράταξη απέναντι μας που στην ουσία είναι μια συμμαχία των δυνάμεων που αγωνίζονται για να φτάσουν το ταμείο του δήμου, που αγωνίζονται για να γυρίσουν τη Νίσυρο στο παρελθόν.

Αυτά τα κυκλώματα έχουν ονόματα και είναι γνωστά σε όλους σας.» ανέφερε ο Δήμαρχος. Στάθηκε ιδιαίτερα στη προσφορά της ΛΑΒΑ και την επώνυμη καταγγελία που έγινε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής συμμορίας με τον δήμο Νισύρου, για τα έργα και τις μελέτες που έχει χρηματοδοτήσει.

«Ακούω όμως φίλες και φίλοι, να μας κατηγορούν ότι δεν κάναμε τίποτα και τελευταία χρόνια και επίσης για δείθεν σκάνδαλο για τα χρήματα που επενδύει η ΛΑΒΑ στη Νίσυρο, έτσι ακριβώς, που επενδύει η ΛΑΒΑ στη Νίσυρο. Το έργο που κάναμε φαίνεται και μάλιστα θέλω να σας πώ ότι η Νίσυρος είναι το μοναδικό μικρό νησί με απορρόφηση πόρων από τον Φιλόφημο σε έργα που είναι στο στάδιο της δημοπράτησης και όχι μόνον.

Όσον αφορά τις δωρεές της ΛΑΒΑ υπάρχει ένας κατάλογος 40 έργων και δωρεών. Ξέρετε επειδή οι άνθρωποι δεν κοιτάζουν τον καθρέφτη πιστεύουν όλοι είμαστε οι ίδιοι. Μάλιστα ένας έκανε καταγγελία στον εισαγγελέα για διακίνηση μαύρου χρήματος από την ΛΑΒΑ και εμένα. Τέτοια ξεφτίλα.

Φίλες και φίλοι, είναι ξεκάθαρο ότι το δίλημμα των εκλογών της 26ης του Μάη είναι ΠΡΟΟΔΟΣ ή ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ, ΠΕΚΑΝ ή Η ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ή ΜΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ή ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ. Αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα των εκλογών.»

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στις μεγάλες διαφορές μεταξύ της ΠΕΚΑΝ και της αντίπαλης παράταξης, «Να αντικρούομαι το ψέμα με την αλήθεια σε κάθε περίπτωση και κάθε περίσταση, να μιλήσουμε για τις μεγάλες επιτυχίες μας τα τελευταία πέντε χρόνια σε όλους τους τομείς, να αναδείξουμε το έργο μας, να μιλήσουμε για τον κίνδυνο που διατρέχει η Νίσυρος όταν επανέλθουν στην εξουσία τα συμφέροντα που κατέστρεψαν το δήμο μας στο παρελθόν. Τώρα όλα τα συμφέροντα μαζί, παλιά συμφέροντα που έκανα την μπάζα τους και θέλουν πιο πολλά και νέα συμφέροντα που στριμώχνονται για να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα του Δήμου.

Εμείς παλεύουμε για να ενώσουμε τις δυνάμεις της πατρίδας μας για την προστασία του περιβάλλοντος της Νισύρου, να ενώσουμε τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε την πλατεία των Νικειών δημόσια, να ενώσουμε τις δυνάμεις της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, τις δυνάμεις για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παλεύουμε για τη Νίσυρο. Γι’ αυτό παλεύουμε, και γι’ αυτό θα νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να νικήσουμε και θα νικήσουμε.»

«Προσπαθήσαμε, είπε, μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον ασφυκτικό, σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, με ελάχιστα περιθώρια ελιγμών λόγω μνημονίων, με διαδικασίες χρονοβόρες και σε γενικές γραμμές πρωτόγνωρες και χωρίς να διαθέτουμε τεχνική υπηρεσία δική μας που θα διευκόλυνε σημαντικά και χρονικά την εκπόνηση και εξέλιξη των μελετών για τα έργα που είχαμε θέσει ως στόχο. 

Έχοντας παράλληλα την μειοψηφία η οποία λειτουργώντας ως ορκισμένος εχθρός της προόδου του νησιού ακολούθησε και ακολουθεί δυστυχώς, την τακτική της καταγγελίας, της αποχής, της άρνησης, του ψέματος, της ειρωνείας και της απαξίωσης των πάντων, της κωλυσιεργίας, της καταψήφισης κάθε βήματος προόδου. Το τέλος της δημοτικής περιόδου είπε, βρίσκει το Δήμο μας νοικοκυρεμένο, οικονομικά ισχυρό, αποτελεσματικό, με ορθολογικό και διάφανο τρόπο διαχείρισης των οικονομικών.

Υλοποιήσαμε με συνέπεια, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών σε όλη την έκταση του δήμου, με στόχο τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των δημοτών και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του νησιού μας, με την αξιοποίηση του συνεργείου του Δήμου σε μικρής κλίμακας έργα και τεχνικές εργασίες με ίδιους πόρους, και την συνδρομή της ΛΑΒΑ ενώ παράλληλα δρομολογήσαμε σχεδόν στο σύνολό τους τα μεγάλα έργα στον τομέα των υποδομών από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια κλπ.) που έχει ανάγκη το νησί μας και θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο μας.

Ακολούθως ανέπτυξε τα έργα και τις δράσεις του Δήμου για όλη τη δημοτική περίοδο με ιδιαίτερη αναφορά στην επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ανατολικού τμήματος του Γυαλιού και των γύρω νησίδων στον Δήμο Νισύρου, στην προσπάθεια για παραχώρηση των Λουτρών Μανδρακίου σε ιδιώτη επενδυτή μέσω ΣΔΙΤ ξεκαθαρίζοντας με την επίδειξη σχετικών αποφάσεων του ελεγκτικού συνεδρίου την παραπληροφόρηση για το περιβόητο 1.000.000 ευρώ. Για μια ακόμα φορά διατύπωσε την αδιαπραγμάτευτη και ξεκάθαρη θέση του εναντίον της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου υψηλής ενθαλπίας, ενώ για πρώτη φορά μίλησε για υπόγειες διαδρομές στο θέμα της γεωθερμίας από τον αντίπαλο στις εκλογές συνδυασμό, αναφερόμενος σε ιδιοκτησίες γης από τον υποψήφιο των συμφερόντων, στην περιοχή που η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ σχεδιάζει τις εγκαταστάσεις της για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου υψηλής ενθαλπίας.

Επεξεργαστήκαμε και καταθέτουμε νέες ιδέες και προτάσεις για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα με ήπια κυκλοφορία, υψηλή αισθητική, καθαρό περιβάλλον, ελεύθερους δημόσιους χώρους και κοινωνική αλληλεγγύη ενσωματώνοντας παράλληλα την σύγχρονη εκδοχή της οικολογίας, της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης ανάπτυξης σε μία βάση ρεαλιστική.

Εντάξαμε το λιμάνι στο ειδικο Αναπτυξιακό πρόγραμμα με χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο «ύδρευση οικισμών» ύψους 1,5 εκατο. ευρώ, είναι στον αέρα προς δημοπράτηση, το έργο «εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού» και μεταφορά λυμάτωνύψους 1,9 εκατ. Ευρώ είναι στο δρόμα προς δημοπράτηση, το έργο αλλαγής δικτύου ύδρευσης του Μανδρακίου είναι σε εξέλιξη με την ολοκλήρωση της μελέτης,το έργο «ύδρευση-αποχέτευση Πάλων» είναι σε εξέλιξη, κλπ.

Θα δουλέψουμε σκληρά, ανέφερε χαρακτηριστικά, για την επικαιροποίηση και υλοποίηση των ανεκπλήρωτων σχεδίων που εκκρεμούν στοιχειωμένα.

Προσεκτικά, μεθοδικά, υπερκομματικά (όχι όμως α-πολιτικά), ξετυλίγουμε το όραμα μας για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας. Κοιτάμε μπροστά και αγωνιζόμαστε με βάση τις αρχές μας και τις σημερινές ανάγκες.

Βάζουμε προτεραιότητες αναπτυξιακές και κοινωνικές για να πάμε εμπρός. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας τους οποίους έχουμε την πεποίθηση πως με επιμονή και υπομονή θα κατακτήσουμε.

Κάλεσε όλες και όλους τους Νισύριους να πορευτούν μαζί στον δρόμο της δημιουργίας και της ευθύνης να αναμετρηθούν με τα πραγματικά προβλήματα, με δύναμη και σιγουριά, «για τη Νίσυρο που ονειρευόμαστε, για τη Νίσυρο που μας αξίζει». Διατύπωσε την πεποίθηση για ευρεία νίκη στις εκλογές στις 26 Μαΐου, ακόμη μεγαλύτερη εκείνης του 2014 και στη συνέχεια παρουσίασε το ψηφοδέλτιο καλώντας έναν έναν τις υποψήφιες και τους υποψήφιους.

«Σήμερα είμαι υπερήφανος, και για το ψηφοδέλτιο. Είναι ένα σπουδαίο ψηφοδέλτιο το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλες τις ζωντανές δυνάμεις της Νισύρου, που περιλαμβάνει ανθρώπους που εκπροσωπούν τη Νίσυρο της δημιουργίας και της προόδου, ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικές διαδρομές, με διαφορετικές φιλοσοφίες, με διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά με ένα κοινό, Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ, Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Κοινή πεποίθηση όλων των υποψηφίων μας, κοινή πεποίθηση όλων των Νισύριων που αγαπούν τη Νίσυρο, είναι ότι η πατρίδα μας δεν έχει άλλο δρόμο να ακολουθήσει αλλά από αυτό που ανοίξαμε πρίν πέντε χρόνια.

Αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να διαβαίνουμε.

Δεν έχουμε παρά να δούμε το σκοτεινό παρελθόν, τον κατεστραμμένο δήμο που παραλάβαμε, το παρελθόν της διαφθοράς και της καταστροφής. Εμείς δίνουμε ελπίδα και προοπτική για το αύριο της Νισύρου. Εμείς έχουμε ΌΡΑΜΑ για το αύριο της Νισύρου. Εμείς ενώνουμε όλες τις δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας. Όλους εμάς μας ενώνει η αγάπη και το πάθος για τη Νίσυρο. Όλους εμάς μας ενώνει το πάθος να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και τα ιδανικά μας.

Όλους εμάς μας ενώνει το πάθος για τον αγώνα για τη Νίσυρο. Και για να παραφράσω την Βούλα Πατουλίδου, «για τη Νίσυρο ρε γαμώτο».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΙΣΥΡΙΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΙΖΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ.

Όλοι μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε ξανά τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της διαφθοράς, να νικήσουμε αυτό το συνοθύλευμα των συμφερόντων που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα και έβαλαν μπροστά ένα άβουλο υποψήφιο για να μπορέσουν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Μάλιστα άκουσα ότι πέντε έξι από αυτούς προεξοφλούν ότι αυτοί θα παίρνουν αποφάσεις, όχι αυτός που έχουν μπροστά από την κουρτίνα.

Ξεκινήσαμε με πολλούς από εσάς ένα μεγάλο ταξίδι για την αναγέννηση της Νισύρου πρίν πέντε χρόνια. Ήδη βρισκόμαστε στη μέση του ταξιδιού. Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τρικυμίες, αγωνιστήκαμε, παλέψαμε, παλεύουμε, είχαμε επιτυχίες, είχαμε αποτυχίες, κάναμε λάθη, αλλά στη σύνοψη υπάρχει θετικό πρόσιμο. Βάλαμε τη Νίσυρο σε ένα δρόμο προόδου και ανάπτυξης, σε ένα δρόμο κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, σε ένα δρόμο

αναγνώρισης της παγκοσμίως. Βάλαμε τις βάσεις της αλήθειας και της ανοικτής πολιτικής. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες, όλα είναι στον αέρα. Δεν υποσχόμαστε διαγραφή χρεών σε εταιρίες που χρωστούν στο δήμο ούτε μιλάμε με εταιρίες για την εγκατάσταση μονάδας γεωθερμίας. Το ψηφοδέλτιο μας είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης.»

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ην ικανοποίηση του και είπε ότι είναι τιμή του να έχει τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Πάχο ως υποψήφιο σύμβουλο. Στη συνέχεια παρουσίασε τον Ιάκωβο Χατζηνικολάλου, το σύμβολο της κοινωνικής προσφοράς, όπως ανέφερε.

Τα υπόλοιπα μέλη των υποψηφίων είναι:

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ

ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΑΦΕΤΖΙΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΙΑΚΩΒΟΥ

ΚΕΤΣΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ

ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ

ΝΤΑΡΙΒΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΗ

ΠΑΝΤΑΡΩΤΑ ΕΥΔΟΞΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΝΤΣΙΑΡΛΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΣΜΑΡΩ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΠΕΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΑΚΛΑΡΙΔΟΥ ΑΣΗΜΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΦΑΚΙΑΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΧΑΣΑΠΛΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΑΡΤΟΦΥΛΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του ΙΩΑΝΝΗ

ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΑΚΩΒΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Για το τοπικό Μανδρακίου οι υποψήφιοι είναι:

ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΚΟΝΤΟΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΚΕΤΣΕ ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΥ ΠΛΟΥΣΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ

ΣΦΑΚΙΑΝΟΥ ΑΝΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Για το τοπικό Νικειών οι υποψήφιοι είναι:

ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ και ΠΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ

Για το τοπικό Εμπορειού - Πάλων υποψήφιοι είναι:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας, σιγουριάς και χαράς.

ADVERTORIALS