Δημήτρης Σαράντης: Ο περίφημος «διάλογος» του απερχόμενου δημάρχου Κω

Δημήτρης Σαράντης: Ο περίφημος «διάλογος» του απερχόμενου δημάρχου Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο περίφημος «διάλογος» του απερχόμενου δημάρχου Κω

Ξαφνικά, όταν πλησίασαν οι δημοτικές εκλογές, είδαμε κάποιους να προσπαθούν να κάνουν ντόρο για δήθεν διάλογο μεταξύ των υποψηφίων. Οι δημότες παρακολούθησαν με δέος τον Γεώργιο Κυρίτση να αγωνιά, αν η κοινωνία και όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα ΚΟΙΝΑ ΣΤΗΝ Κω έχουν την κουλτούρα του συνεργάζεσθαι και αν οι παρατάξεις είναι αγγελικά πλασμένες για διάλογο, όπως η δική του.

Οι δημότες βέβαια κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή πόσο προσχηματικός ήταν αυτός ο δήθεν διάλογος. Απείχαν, τους γύρισαν την πλάτη και απέρριψαν ευθέως την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Επίσης, είδαμε αγωνιούντες πολίτες, με άρθρο τους, να αναζητούν ξαφνικά τη δημοκρατία, μέσω του δήθεν διαλόγου, όπως ο κ. Βάσσος. Ο οποίος μόνο στόχο είχε τελικά να πει ότι ο Θεοδόσης Νικηταράς και η παράταξη «Ισχυρή Κως» είναι οι κακοί του παραμυθιού.

Η πραγματικότητα όμως και η αλήθεια είναι σκληρή. Για αυτό κ. Βάσσο ακούστε τώρα για τον περίφημο διάλογο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο αλλά σε όλη τη διάρκεια της πενταετίας.

  1. Πόσες φορές έγινε διάλογος για το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας της Αντιμάχειας;
  2. Πόσες φορές έγινε διάλογος για τον Ιπποκράτη, για την προώθηση της ιστορίας και της ιπποκρατικής ιδέας;
  3. Πόσες φορές έγινε διάλογος μετά τον καταστροφικό σεισμό, με την Εκκλησία, την Αρχαιολογία για το χάλι στον πλάτανο του Ιπποκράτη, με την κυβέρνηση για το σπασμένο λιμάνι, για την κρουαζιέρα που εξαφανίστηκε, για την πύλη εισόδου Σέγκεν, όπου ο Γεώργιος Κυρίτσης ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσει πότε θα ενημερώσει επίσημα την παράταξή μας. Αλήθεια, πότε;
  4. Πόσες φορές έγινε διάλογος για την επέκταση της μαρίνας ή για την επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν προκύψει από τον σεισμό του 2017;
  5. Πόσες φορές έγινε διάλογος για το νερό της Αντιμάχειας, για τον σπασμένο ΧΥΤΑ, για τα φύκια και το λιμάνι του Μαστιχαρίου, για τον καθαρισμό των παραλιών, για τα προβλήματα της Καρδάμαινας, για τις τουαλέτες, για το πάρκινγκ στη Ζια για την καθημερινότητα του πολίτη από τα «Θερμά» έως την Κέφαλο;
  6. Πόσες φορές έγινε διάλογος για το προσφυγικό, ειδικά πριν το φαινόμενο πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το καλοκαίρι του 2015; Πόσες φορές, αφού ο ίδιος δεν πάτησε το πόδι του σε καμία συνάντηση με τους φορείς, πάρα έστελνε μόνο του τον κ. Γερασκλή απαξιώνοντας τους πάντες. Δεν έφτανε μάλιστα αυτό αλλά προκαλούσε και κινδυνολογούσε με το να λέει ότι θα χυθεί αίμα, οργανώνοντας επιχειρήσεις «σκούπα» όπως τις ονομάτιζε, αυτός που συνεχίζει να χαρακτηρίζει το νησί μας ως αποθήκη ψυχών.
  7. Πόσες φορές έγινε διάλογος για την μη αύξηση των τελών, για τη διαφάνεια και τη σωστή διαχείριση των χρημάτων του Κώου πολίτη, για την ανάπτυξη του τουρισμού, για τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Πόσες φορές έγινε συζήτηση με τους τουρ οπερειτορς και τους επιχειρηματίες για τον τουρισμό του νησιού μας, για το νέο φορέα τουρισμού που ο κ. Κυρίτσης εξήγγειλε αλλά δεν έκανε ποτέ;
  8. Πόσες φορές ο κύριος Κυρίτσης αντί να κάνει διάλογο αντιμετώπιζε με ειρωνεία και απειλές τους Κώους πολίτες; Μέσα σε αυτούς κύριε Βάσσο πρέπει να ξέρετε ότι ήμουν και εγώ. Εξήγησα βέβαια στον κ. Κυρίτση ότι ο διάλογος αρμόζει σε όσους και όσες διαθέτουν ήθος, αξιοπρέπεια και φιλότιμο.

Αυτά λοιπόν αγαπητοί συμπατριώτες για τον περίφημο διάλογο του κ. Κυρίτση.

Κύριε Βάσσο, τελειώνοντας σας καταθέτω μια ακόμη τραυματική εμπειρία για το πώς ο δήμαρχος Κω κύριος Κυρίτσης, και όχι ο Δήμαρχος όλων των Κώων, αντιλαμβάνεται το διάλογο.

Το 2009 το Επιμελητήριο Δωδεκάνησου έστειλε στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚΔ (Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Δωδεκάνησου), στις 30/03/2009 και με αριθμό πρωτοκόλλου 1425/Γ1/9-2, αίτημα που ζητούσε απεγνωσμένα, εκφράζοντας σύσσωμο τον επιχειρηματικό κόσμο και τους Φορείς, να τεθούν οι βάσεις του ΔΙΑΛΟΓΟΥ για μη κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ, που ήταν ένα σπουδαίο αναπτυξιακό μέτρο για τα νησιά μας.

Τότε το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΔ, με Αντιπρόεδρο τον κ. Κυρίτση, μας απάντησε στις 4/07/2009, με ομόφωνη απόφασή του όσο και αν ακούγεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ «ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΦΟΔΩ». Το αποτέλεσμα γνωστό σε όλους. Τα ελληνικά δικαστήρια δικαίωσαν πανηγυρικά το Επιμελητήριο Δωδεκάνησου.

Κύριε Βάσσο, δεν ξέρω τι έγινε το μακρινό 1970 που επικαλείστε στο άρθρο σας. Γνωρίζω όμως, όπως φαντάζομαι και εσείς, μια ελληνική παροιμία που λέει «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του».

Δημήτρης Σαράντης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ADVERTORIALS