Την ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου ζητά ο Μάνος Κόνσολας

«Την ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η υπάρχουσα δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης ολόκληρου του νησιού, τις ανάγκες διεκπεραίωσης του διοικητικού βάρους και της εξυπηρέτησης των πολιτών που έχουν επωμιστεί οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι και επιπρόσθετα, των αναγκών ασφαλείας στο αεροδρόμιο του νησιού και στα δικαστήρια.

Με οργανική δύναμη 25 ατόμων και παρόντες 21 άτομα, είναι φύσει αδύνατον να αντεπεξέλθει το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, οι οποίες πολλαπλασιάζονται την τουριστική περίοδο.

Ο Βουλευτής ζητά, στα πλαίσια της επαναδιάταξης της διάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά, να αυξηθεί η οργανική δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου.

Παράλληλα, ζητά την ενίσχυση του με προσωπικό εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η απόσπαση ενός (1) μόνο αστυνομικού δεν επαρκεί.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


Αθήνα, 18 Απριλίου 2019

Αρ.Πρ.: 7174/18-4-2019

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κυρία Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου»

Κυρία Υπουργέ,

Στην Κάλυμνο, αντικειμενικοί λόγοι και συνθήκες επιβάλλουν την αύξηση της οργανικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος.

Είναι δεδομένο ότι η υπάρχουσα δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης ολόκληρου του νησιού, τις ανάγκες διεκπεραίωσης του διοικητικού βάρους και της εξυπηρέτησης των πολιτών που έχουν επωμιστεί οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι και, επιπρόσθετα, των αναγκών ασφαλείας στο αεροδρόμιο του νησιού και στα δικαστήρια.

Με οργανική δύναμη 25 ατόμων και παρόντες 21 άτομα, είναι φύσει αδύνατον να αντεπεξέλθει το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, οι οποίες πολλαπλασιάζονται την τουριστική περίοδο.

Είναι δεδομένο ότι δεν αρκεί η ενίσχυση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου με απόσπαση ενός (1) αστυνομικού τη θερινή περίοδο και είναι αναγκαία η προκήρυξη περισσότερων θέσεων.

Επιβάλλεται, στα πλαίσια της επαναδιάταξης της διάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά, η αύξηση της οργανικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ένα μικτό τμήμα που ασχολείται με όλες τις αρμοδιότητες που έχει η ΕΛ.ΑΣ. και με μέσο αριθμό συλλήψεων σε εξαρτησιογόνες ουσίες, 120 υποθέσεων κάθε χρόνο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η κυρία Υπουργός

  1. Αν προτίθεται να προχωρήσει στην αύξηση της οργανικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.
  2. Αν προτίθεται να ενισχύσει με επιπλέον προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Manolis Xatziantoniou desk