Ηλίας Καματερός: Ο Βαρβιτσιώτης ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα 5 νησιά, όσο υπάρχει το μεταναστευτικό

Ηλίας Καματερός: Ο Βαρβιτσιώτης ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα 5 νησιά, όσο υπάρχει το μεταναστευτικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ηλίας Καματερός: ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο): "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Φ.Π.Α. ΣΤΑ 5 ΝΗΣΙΑ"

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (την περασμένη εβδομάδα) συζητήθηκε το θέμα του μεταναστευτικού στα ελληνικά νησιά και τι πρόσθετα μέτρα πρέπει να παρθούν.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Οι Έλληνες βουλευτές της Ελληνικής Αντιπροσωπείας ανέδειξαν το βάρος που σήκωσε ιδιαίτερα το 2015 η χώρα μας και εξακολουθεί να σηκώνει κύρια λόγω άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισοκατανομή των μεταναστών.

Η χώρα μας με την πολιτική της διέσωσε την τιμή της Ευρώπης εφαρμόζοντας τους διεθνείς κανόνες ασύλου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα προβλήματα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι υπαρκτά. Παρά τις δυσκολίες, η Ελληνική Κυβέρνηση βελτιώνει τις συνθήκες διαμονής, φροντίζει για την παιδεία των παιδιών, για την εκμάθηση της γλώσσας, την ενσωμάτωση όσων μπορούν να μείνουν, και σύντομα ελπίζουμε ότι και σε αυτά τα νησιά οι συνθήκες θα βελτιωθούν.

Το ψήφισμα που στο τέλος, της Συνέλευσης αναφέρεται θετικά στην στάση της χώρας μας και ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Αλγεινή εντύπωση όμως προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ν.Δ. που αφού ξεκίνησε με το "Ντρέπομαι για την χώρα μου" συνέχισε ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα 5 νησιά, όσο υπάρχει το μεταναστευτικό.

Όλοι αυτοί που στο όνομα εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων και που μόνο στόχο έχουν "να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ" επιθυμούν και ζητούν την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. Κρύβουν ότι η σύνδεση με το μεταναστευτικό έγινε στα πλαίσια διαπραγμάτευσης και σαν έσχατη προσπάθεια να κρατηθούν οι μειωμένοι συντελεστές έστω και σε αυτά τα νησιά, μέχρι να δοθεί η ευκαιρία μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και στα πλαίσια εφαρμογής νησιωτικών πολιτικών, να ενταχθεί ο Φ.Π.Α. στα πλαίσια φορολογικών μέτρων.

Δεν τους ενδιαφέρει η οικονομία των νησιών και οι νησιώτες.

Να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές.

Αρκεί να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τους κρίνουν οι νησιώτες.

 

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS