Την συνεργασία τους για την Κω της επόμενης δεκαετίας ανακοίνωσαν Κυρίτσης - Ζερβός. Πρώτη φορά ''μαζί'' δύο ενεργές δημοτικές παρατάξεις στην Κω

Την συνεργασία τους για την Κω της επόμενης δεκαετίας ανακοίνωσαν Κυρίτσης - Ζερβός. Πρώτη φορά ''μαζί'' δύο ενεργές δημοτικές παρατάξεις στην Κω

Την συνεργασία τους με ορίζοντα δεκαετίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί στην Μαρίνα της Κω ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Κυρίτσης Γιώργος και ο επικεφαλής της Δίεσης Ζερβός Γιάννης, λέγοντας μάλιστα και οι δύο επικεφαλής πως είναι η πρώτη φορά στα πολιτικά δρώμενα της Κω που δύο ενεργές παρατάξεις συνεργάζονται.

Ο Δήμαρχος Κω στην εισήγησή του ανέφερε ότι αν και με τον Γιάννη Ζερβό διαφώνησαν κατά το παρελθόν, δεν τους εμπόδισε να καθίσουν σε ένα τραπέζι, να συζητήσουν, να επιδιώξουν τη σύνθεση και να αναζητήσουν εκείνα που τους ενώνουν και μπορούν να αποτελέσουν πεδίο κοινής δράσης και προσπάθειας.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε πως η συνεργασία των δύο παρατάξεων γίνεται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, κοινών στόχων και συναντίληψης, ενώ ο Δήμαρχος συνέχισε αναφέροντας τους 7 άξονες, στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμαμα της παράταξης του για την Κω του 2023.

Οι άξονες είναι:

1ος Άξονας : Ο Δημότης στο επίκεντρο. Οι νέοι άνθρωποι μπροστά.

2ος Άξονας : Η πόλη της Κω αλλά και τα πολεοδομικά συγκροτήματα στις Κοινότητες αλλάζουν. Δομημένο και Ευρύτερο Φυσικό περιβάλλον αναδεικνύονται και αξιοποιούνται.

3ος Άξονας: Η Κως των μεγάλων έργων.

4ος Άξονας : Η αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

5ος Άξονας : Η Καθαρή Κως- Η μεγάλη ανατροπή στο μοντέλο καθαριότητας.

6ος Άξονας : Ο Δήμος Κω της Δημοκρατίας, της Ενότητας και της Συνεργασίας

7ος Άξονας : Η Κως και η αξιοποίηση του Ιπποκράτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κυρίτσης ουσιαστικά ανακοίνωσε και τη δημιουργία νέας αντιδημαρχίας ποιότητας ζωής, για την επόμενη τετραετία.


Ο κ. Ζερβός με την σειρά του δήλωσε πως η συνεργασία αυτή έχει στόχο την Κω της επόμενης δεκαετίας, ενώ ευχαρίστησε και τα στελέχη της Δύναμης Αλλαγής τα οποία τον υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο επικεφαλής της Δίεσης ξεκαθάρισε πως δεν είναι μόνος όπως κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία της Κω, λέγοντας πως από τη Δίεση έφυγαν τα κομματικοποιημένα στελέχη της και έμεινε η νεολαία που δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό χώρο.

Τόνισε την απειλή της ακυβερνησίας που υπάρχει στο Δήμο της Κω, για την επόμενη τετραετία, με το νέο εκλογικό σύστημα και ζήτησε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή στη Δύναμη Αλλαγής.

Για ακόμη μια φορά δήλωσε πως η Δίεση πολεμήθηκε από τις δυνάμεις του χθες και πλέον η Κως θα αλλάξει οριστικά σελίδα στέλνοντας στο περιθώριο την συγκεκριμένη συμμαχία.


Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Κυρίτσης και ο κ. Ζερβός για το αν θα προσχωρήσουν και άλλα στελέχη της Δίεσης στη Δύναμη Αλλαγής, ο Δήμαρχος Κω ανέφερε πως το ψηφοδέλτιο της Δύναμης Αλλαγής έχει ήδη κλείσει, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε και τη συμμετοχή στελεχών της Δίεσης σε αυτό.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Κω σε σχόλιο του Kosnews24.gr ότι έχει καλή σχέση με πρώην Δημάρχους απάντησε ''Κρύβε λόγια'' αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συνεργασίες.

Ο κ. Ζερβός απαντώντας για την σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί τους , δίνοντας μάλιστα και την είδηση ότι ακόμα και στις εκλογές του 2014, δύο ώρες πριν γίνει η κατάθεση του ψηφοδελτίου της Δίεσης υπήρχαν πιέσεις έτσι ώστε να μην κατέβει, για να μην ''χτυπηθεί'' η παράταξη του τότε Οράματος.

ice_screenshot_20190415-141001.png

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : “Ο Γιάννης Ζερβός υποψήφιος με τη Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 - Γιώργος Κυρίτσης: “Η δική μας επιλογή είναι η ενότητα και η συνεργασία.”

Ο Γιάννης Ζερβός, ο επικεφαλής της παράταξης ΔΙΕΣΗ, θα είναι υποψήφιος με τη Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση.

Όπως είπε ο Γιώργος Κυρίτσης είναι μια συνεργασία που σηματοδοτεί μια νέα οπτική και αντίληψη για το νησί μας.

“Με τον Γιάννη διαφωνήσαμε κατά το παρελθόν, συγκρουστήκαμε αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε, να επιδιώξουμε τη σύνθεση, να αναζητήσουμε εκείνα που μας ενώνουν και μπορούν να αποτελέσουν πεδίο κοινής δράσης και προσπάθειας.

Είναι μια συνεργασία που γίνεται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, κοινών στόχων και συναντίληψης. Με αυτές τις αρχές ήρθαμε κοντά με τον Γιάννη, συζητήσαμε τους άξονες του Σχεδίου ΚΩΣ 2023 που συνδέεται με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές για την Κω του μέλλοντος μας.

Την Κω του μέλλοντος, που ανήκει σε νέους ανθρώπους. Ανήκει σε αυτούς που έχουν προτάσεις, ιδέες, δραστηριότητα, κοινωνική παρουσία. Η συνεργασία μας δεν είναι ευκαιριακή. Πάει πολύ πιο μακριά από την Κω του 2023.

Ο Γιάννης δεν αφομοιώνεται από τη Δύναμη Αλλαγής, είμαστε μια ανοιχτή και δημοκρατική παράταξη. Ο Γιάννης μπορεί να έχει το δικό του αυτόνομο λόγο, μπορεί να καταθέτει και τη διαφορετική προσέγγιση του” τόνισε ο Δήμαρχος Κω.

Παράλληλα ο Γιώργος Κυρίτσης παρουσίασε και τους 7 άξονες του προγράμματος ΚΩΣ 2023 που θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης, μπροστά στους πολίτες.


 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Κυρίες και Κύριοι

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας.

Σήμερα έχουμε την τιμή και τη χαρά, μαζί με τον Γιάννη Ζερβό, να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Είναι μια συνεργασία που σηματοδοτεί μια νέα οπτική και αντίληψη για το νησί μας.

Με τον Γιάννη διαφωνήσαμε κατά το παρελθόν, συγκρουστήκαμε αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε, να επιδιώξουμε τη σύνθεση, να αναζητήσουμε εκείνα που μας ενώνουν και μπορούν να αποτελέσουν πεδίο κοινής δράσης και προσπάθειας.

Έχω πει ότι στο γήπεδο, πρέπει να βγει η Εθνική Ομάδα της Κω. Οι καλύτεροι και πιο ικανοί.

Ο Γιάννης είναι ένας από αυτούς.

Είναι ένας νέος άνθρωπος που πρέπει να είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως πρέπει να είναι και πολλοί νέοι άνθρωποι.

Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που απλά και μόνο θέλουν να επιβάλλουν στους νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις επιλογές τους. Έτσι εννοούν τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά.

Και όταν οι νέοι άνθρωποι διεκδικούν αυτόνομη παρουσία και ρόλο, επιχειρούν να τους περιθωριοποιήσουν.

Ποιοι είναι αυτοί;

Πολύ απλά, είναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει ότι πέρασε η εποχή τους.

Είναι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται ότι η Κως δεν θα προχωρήσει με σύνδρομα, πείσματα, εμπάθειες, αθλιότητες και συγκρουσιακές και διχαστικές αντιλήψεις.

Είναι μια συμμαχία του χθες που θέλει να κρατήσει την Κω στο παρελθόν.

Απέναντι σε αυτούς είμαστε.

Μαζί με όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι η επόμενη μέρα για την Κω περνάει μόνο από ένα δρόμο: το δρόμο της συνεργασίας.

Συνεργασίας που γίνεται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, κοινών στόχων και συναντίληψης.

Με αυτές τις αρχές ήρθαμε κοντά με τον Γιάννη, συζητήσαμε τους άξονες του Σχεδίου ΚΩΣ 2023 που συνδέεται με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές για την Κω του μέλλοντος μας.

Την Κω του μέλλοντος, που ανήκει σε νέους ανθρώπους.

Ανήκει σε αυτούς που έχουν προτάσεις, ιδέες, δραστηριότητα, κοινωνική παρουσία.

Η συνεργασία μας δεν είναι ευκαιριακή. Πάει πολύ πιο μακριά από την Κω του 2023.

Ο Γιάννης δεν αφομοιώνεται από τη Δύναμη Αλλαγής.

Είμαστε μια ανοιχτή και δημοκρατική παράταξη. Ο Γιάννης μπορεί να έχει το δικό του αυτόνομο λόγο, μπορεί να καταθέτει και τη διαφορετική προσέγγιση του.

Δεν το κάνουμε για πρώτη φορά αυτό.

Όλοι είδατε ότι είμαστε μια παράταξη που δεν είχε ούτε μία απώλεια ή αποσκίρτηση στο δημοτικό συμβούλιο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μέλη της παράταξης όπως ο Νίκος Μυλωνάς ή ο Γιάννης Κρητικός που είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ορισμένα ζητήματα.

Αυτό δεν οδήγησε σε συγκρουσιακές καταστάσεις, αντίθετα οδήγησε στη σύνθεση, στην αποδοχή του δημοκρατικού δικαιώματος να εκφράζει κάποιος μια διαφορετική άποψη αλλά να παραμένει μέλος της δημοτικής αρχής.

Ο Γιάννης Ζερβός ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας, και όλοι μας ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη το Σχέδιο Κως 2023 που αποτελεί το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία.

Γιατί εμείς έχουμε έργο αλλά έχουμε και πρόγραμμα. Ενώ κάποιοι άλλοι έχουν μόνο παρελθόν.

Γιατί εμείς μπορούμε να συζητάμε, να επιδιώκουμε τη σύνθεση και τη συνεργασία για την Κω. Ενώ κάποιοι άλλοι περιφέρουν την εμπάθεια, την αθλιότητα και την κενότητα που τους χαρακτηρίζει.

Το Σχέδιο ΚΩΣ 2023 είναι το πρόγραμμα μας, που στηρίζεται σε 7 άξονες.

1ος Άξονας : Ο Δημότης στο επίκεντρο. Οι νέοι άνθρωποι μπροστά.

Στην πρώτη μας θητεία βάλαμε τις βάσεις για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του δημότη, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετείται από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Οι δημότες της Κω εξυπηρετούνται πλέον σε όλες τις συναλλαγές τους με την οικονομική υπηρεσία με ένα σύστημα, ανάλογο του Τaxis.

Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικών σταθμών Αυτόματης Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πρότυπο των ΑΤΜ, σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και στα χωριά. Σε αυτά τα ΑΤΜ ο δημότης θα μπορεί να εξυπηρετηθεί για την έκδοση εγγράφων ή πιστοποιητικών. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται με ειδικές κάρτες και κωδικούς που θα προμηθεύεται ο πολίτης από το Δήμο.

Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει τη δημιουργία θερμοκοιτίδας start-up νεοφυών επιχειρήσεων, σε δημοτικό κτίριο, θέλοντας να στηρίξει τους νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες, παρέχοντας την υποδομή για τη στέγαση και λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.

Η διαμόρφωση θα γίνει με πόρους του Δήμου. Θα αναζητήσουμε και τη συνεργασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αλλά και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που στηρίζουν νεοφυείς επιχειρήσεις. Έτσι θα στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους της Κω να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους και όχι με μεθόδους συνεργατικών του παρελθόντος.

Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει την παροχή ενημέρωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους πολίτες για όλες τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, για τα “κόκκινα” δάνεια, για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που απευθύνονται σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Όλα αυτά θα τα κάνει το Κέντρο Δημότη που θα στελεχωθεί από στελέχη του Δήμου και εξωτερικούς συνεργάτες.

2ος Άξονας : Η πόλη της Κω αλλά και τα πολεοδομικά συγκροτήματα στις Κοινότητες αλλάζουν. Δομημένο και Ευρύτερο Φυσικό περιβάλλον αναδεικνύονται και αξιοποιούνται.

Το Σχέδιο Κως 2023 έρχεται για να αλλάξει την πόλη της Κω και όλα τα οικιστικά συγκροτήματα του νησιού, να τα κάνει πιο όμορφα. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αστικές αναπλάσεις και τις αναμορφώσεις των πόλεων και των οικισμών μας.

Με εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και ολική αστική ανάπλαση, με συγκοινωνιακές μελέτες και τις απαιτούμενες αλλαγές και παρεμβάσεις.

Με τη δημιουργία Οpen Malls, κατ’ αρχήν στην πόλη, ένα έργο που ήδη έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση του από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η εμπορική λειτουργία, να αναβαθμιστούν οι επιχειρήσεις εστίασης, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις. Το ιστορικό κέντρο έτσι θα μετατραπεί σε ένα ευρύ δημόσιο χώρο, φιλικό για τους πεζούς, με πλήρη αλλαγή της εικόνας του, σύστημα έξυπνου φωτισμού, με ελεύθερη πρόσβαση στο internet, σύστημα ψηφιακής σήμανσης μνημείων και πολιτιστικών χώρων, με βυθιζόμενα κολονάκια για την πρόσβαση σε πεζόδρομους.

Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κω θα περιλαμβάνει τρεις διαδρομές: α) τον εμπορικό περίπατο β) τον αρχαιολογικό περίπατο γ) τον περίπατο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Θα ακολουθήσουν όλα τα πολεοδομικά συγκροτήματα σε όλο το νησί, με επιτάχυνση των διαδικασιών πολεοδομικών σχεδίων και βέβαια των παρεμβάσεων στα ήδη υπάρχοντα σχέδια πόλης.

Ο φυσικός μας πλούτος με τους υπέροχους ορεινούς όγκους, τους βιοτόπους (Κω και Αλυκής), τα περιαστικά δάση και οι ακτές μας με συγκεκριμένες δράσεις και έργα προστατεύονται και αναβαθμίζονται.

3ος Άξονας: Η Κως των μεγάλων έργων.

Η νέα τετραετία θα είναι η τετραετία των μεγάλων έργων. Οι προτεραιότητες έχουν ήδη τεθεί. Είναι:

-Οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις.

-Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κω.

-Η νέα περιμετρική οδός.

-Η αναβάθμιση του Βιολογικού στην πόλη της Κω.

-Τα νέα σχολεία, σε πόλη, Ασφενδιού, Πυλί, Αντιμάχεια, η μεγαλύτερη ενίσχυση στον τομέα της σχολικής στέγης.

-Η δημιουργία Ολοκληρωμένης Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ.

-Οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις σε Κέφαλο και Καρδάμαινα.

-Η κατασκευή των δύο αθλητικών πολύκεντρων στις ενότητες Δικαίου και Ηρακλειδών.

-Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων για την ύδρευση στο τρίγωνο και η δημιουργία τριών φραγμάτων αξιοποίησης των υδάτινων πόρων, με εγκαταστάσεις διύλισης και δικτύων ύδρευσης.

-Η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων βιολογικών.

4ος Άξονας : Η αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Το Σχέδιο Κως αλλάζει το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Ώρα να ξεφύγουμε από το all inclusive, να επενδύσουμε στην ποιότητα, να φέρουμε στην Κω επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, να επενδύσουμε σε νέες μορφές τουρισμού, να υπάρχουν περισσότερα έσοδα για την Κω στον τουρισμό.

Ο Τουρισμός Υγείας θα είναι η πρώτη αιχμή του δόρατος σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Τουρισμός Προσβασιμότητας είναι ο δεύτερος στόχος μας. Η Κως θα γίνει ένα νησί-πρότυπο για τις διακοπές των ατόμων με αναπηρία.

Η Κρουαζιέρα είναι ο τρίτος στόχος. Με ολοκληρωμένο σχέδιο για να αρχίσει να λειτουργεί η Κως ως home port αλλά και για να προσφέρει νέες υπηρεσίες στα πλοία αλλά και στους επιβάτες της κρουαζιέρας.

Η δημιουργία μαρινών στην Κω με ζώνες αγκυροβολίων τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της Κεφάλου και της Καρδάμαινας, με τη Μαρίνα της Κω να έχει την κεντρική διαχείριση είναι ο τέταρτος στόχος.

Επικαιροποίηση της συμφωνίας παραχώρησης της Μαρίνας στο Δήμο Κω. Αναθεώρηση του χρόνου παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας σε 60 αντί για 40 χρόνια, με την προϋπόθεση να αναλάβει ο Δήμος την υποχρέωση να υλοποιήσει έργο και νέες υποδομές στη χερσαία Λιμενική Ζώνη. Με ολική ανάπλαση της Ζώνης Αναψυχής, δημιουργία νέων εγκαταστάσεων αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας για να υπάρχουν περισσότερα έσοδα και την επικαιροποίηση των μελετών για τα έργα της Β Φάσης, με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους από την πλευρά του Δήμου Κω.

Ταυτόχρονα ο Δήμος με τους φορείς αλλά και ιδιώτες δημιουργούν το Νέο Οργανισμό Διαχείρισης προορισμού.

5ος Άξονας : Η Καθαρή Κως- Η μεγάλη ανατροπή στο μοντέλο καθαριότητας.

Το Σχέδιο Κως 2023 προβλέπει:

- Μελέτη αξιολόγησης του σημερινού μοντέλου του έργου της αποκομιδής απορριμμάτων και προτάσεις αναδιάρθρωσης του συστήματος, με αυστηρό στόχο : καλύτερες υπηρεσίες και μείωση του κόστους που θα μετατραπεί σε μείωση των τελών για τους δημότες.

- Πλήρης αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας. Ενοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού κάτω από μια ομπρέλα με παράλληλες αρμοδιότητες. Θα υπάρξει έτσι βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού.

- Νέες τεχνολογίες. Σταδιακή προμήθεια κάδων νέας τεχνολογίας και νέα χωροθέτηση θέσεων κάδων.

-Λειτουργία σταθμών μεταφόρτωσης.

-Κινητά σημεία ανακύκλωσης στα χωριά της Κω, γωνιές ανακύκλωσης στην πόλη της Κω.

-Έμφαση στην οδοσάρωση, σε όλο το νησί.

6ος Άξονας : Ο Δήμος Κω της Δημοκρατίας, της Ενότητας και της Συνεργασίας

Στην Κω του 2023 υπάρχει μόνο ένας δρόμος: ο δρόμος της ενότητας ,της δημοκρατίας και της συνεργασίας. Με νέους θεσμούς διαβούλευσης και δημοσίου ελέγχου, με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

Το είπα και το εννοώ:

στη νέα τετραετία πρέπει να βγει στη γήπεδο η Εθνική Ομάδα της Κω.

Αυτό σημαίνει αξιοποίηση όλων όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε θέσεις ευθύνης από όποια παράταξη και αν προέρχονται, άσχετα με την πλειοψηφία που θα έχουμε στο Δ.Σ.

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου ήδη διαμορφώνονται ψηφίζονται από τους πολίτες, μέσα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις που εμείς μόνο σε όλη τη χώρα εφαρμόζουμε από το 2014.

Αναδιατάσσονται οι τομείς ευθύνης των Αντιδημάρχων.

Μια Νέα Αντιδημαρχία που θα δημιουργηθεί είναι η Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής.

Στόχος μας επίσης η δημιουργία Συμβουλευτικού Οργάνου με τη συμμετοχή όλων όσων διετέλεσαν δήμαρχοι και στις τρεις δημοτικές ενότητες, χρειαζόμαστε την εμπειρία τους, γι’ αυτό άλλωστε τους είχαμε συμπεριλάβει και στην επιτροπή διαβούλευσης, όπου η ανελλιπής παρουσία στις συνεδριάσεις του κ. Βαρκά αλλά και η παρουσία του κ. Χατζηγιακουμή όποτε το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του ήταν σημαντικές.

7ος Άξονας : Η Κως και η αξιοποίηση του Ιπποκράτη.

Το Σχέδιο Κως 2023 ενισχύει τις μέχρι τώρα προσπάθειες μας στην αξιοποίηση του Ιπποκράτη ως brand name για την Κω. Είναι ένα σημείο στο οποίο θα στηρίξουμε την ανατροπή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας.

Ταυτόχρονα:

-Με ίδιους πόρους του Δήμου δημιουργούμε Μουσείο εικονικής πραγματικότητας αφιερωμένο στον Ιπποκράτη.

-Αναβαθμίζεται η τελετή αναβίωσης του Ιπποκρατικού Όρκου.

-Υλοποιείται η συνεργασία με τη δημοκρατία της Κίνας για τη διοργάνωση συνεδρίων και εκπαιδευτικές επισκέψεις πανεπιστημίων.

-Προχωρούμε σε ολοκληρωμένη καμπάνια προβολής του Δήμου σε πανεπιστήμια και ιατρικές σχολές του εξωτερικού.

-Δημιουργούμε δύο εμβληματικά Μνημεία για τον Ιπποκράτη στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο.

Κυρίες και κύριοι

Το πρόγραμμα ΚΩΣ 2023 θα παρουσιαστεί αναλυτικά στους πολίτες σε μια ανοιχτή και μαζική εκδήλωση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ζερβό που είναι μαζί μας και μαζί θα προχωράμε τα επόμενα χρόνια.

Με ανοιχτά μυαλά, με ανοιχτές καρδιές και ανοιχτούς ορίζοντες.


Γ. Ζερβός: Ενώνουμε δυνάμεις με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον – Το πρόγραμμα #Κως 2023 είναι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας μας με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΚΩΣ 2023

Εισήγηση Γιάννη Ζερβού

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ,

Σας καλημερίζω κι εγώ με τη σειρά μου και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Σήμερα, μαζί με τον δήμαρχο, Γ. Κυρίτση, ενώνουμε δυνάμεις με τα μάτια στραμμένα προς το μέλλον.

Δυνάμεις σύνθεσης, εμπειρίας, αξιοπιστίας και δημιουργίας.

Δυνάμεις που δεν συστρατεύονται μόνο για τη μεγάλη νίκη της 26ης Μαΐου

αλλά που ήδη σχεδιάζουν με πολλή δουλειά και μεράκι την Κω της νέας δεκαετίας.

Το πρόγραμμα #Κως 2023, όπως σας το παρουσίασε ο Δήμαρχος, είναι ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας.

Αποτελεί προϊόν συνδιαμόρφωσης και γόνιμου πολιτικού διαλόγου.

Είναι όμως και η κοινή μας δέσμευση απέναντι στους δημότες της Κω.

Είναι απολύτως ρεαλιστικοί, ευθυγραμμισμένοι με τις ανάγκες του νησιού και πολιτικά τεκμηριωμένοι.

Φίλες και φίλοι,

Η συλλογική μνήμη των κατοίκων είναι ακόμα νωπή.

Το νησί μας δέχθηκε προσφάτως δύο μεγάλα πλήγματα.

Για μας,

Δε νοείται επούλωση των τραυμάτων δίχως τη συνένωση των υγιών δυνάμεων.

Δε νοείται να σφυρίζουμε αδιάφορα, με τα συντρίμμια έκθετα και τα ρήγματα ανοιχτά, πόσο μάλλον να φαινόμαστε άτολμοι μπροστά στις προκλήσεις της νέας δημοτικής περιόδου.

Δε νοείται η λέξη ενότητα να μένει πάντοτε στα λόγια και να μην παίρνει σάρκα και οστά.

Δε νοείται να μην υπάρχει ένας κοινός τόπος ώστε να συμφωνήσουν οι πολιτικοί φορείς του νησιού και να σηκώσουν μετά τα μανίκια για να δουλέψουν προς όφελος όλων των δημοτών,

μακριά από μικροπολιτικές τακτικές και λοιπές ιδιοτέλειες.

Υπό την έννοια αυτήν, η συνεργασία μας δίνει και ένα ηχηρό μήνυμα.

Μήνυμα όχι μόνο ενότητας και συμπόρευσης.

Ένα μήνυμα νέας αντίληψης για την πορεία της αυτοδιοίκησης.

Μήνυμα που συνάδει και με το νέο σύστημα εκλογής: Την απλή αναλογική.

Ένα σύστημα όμως που κρύβει και μιαν απειλή.

Την πιθανότητα κάποιοι να οδηγήσουν τον δήμο σε καταστάσεις ακυβερνησίας.

Ένας τέτοιος κίνδυνος μόνο με έναν τρόπο αποσοβείται:

Με την ισχυρή εντολή. 

Την πεντακάθαρη νίκη από την 1η Κυριακή.

Με τη διασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας.

Η #Δίεση στήριξη σε όσους στήνουν σενάρια χάους για την επόμενη μέρα δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει.

Γι’ αυτό το λόγο και πολεμήθηκε, ελάχιστα πριν τις εκλογές, από τις θλιβερές συμμαχίες του χθες.

Γιατί έβαλε την αξιοπρέπεια, τη λογική, και το συμφέρον των δημοτών πάνω και πέρα από τους μηχανισμούς του παρασκηνίου.

Γιατί συμμέτοχοι στην οπισθοδρόμηση του νησιού δεν θα γινόμασταν ποτέ.

Δεν ιδρυθήκαμε πριν 5 χρόνια για να γίνουμε το εκλογικό παιχνιδάκι κάποιων παραγοντίσκων.

Ούτε όσων κινούνται με λογικές ρεβανσισμού ή τυχοδιωκτισμού.

Ιδρυθήκαμε για να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι τα στελέχη της νέας γενιάς έχουν να προσφέρουν πολλά.

Και η σημερινή συνεργασία μας με τη δημοτική αρχή αυτό σηματοδοτεί.

Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάει η Κως μπροστά.

Και θα πάει, να είστε βέβαιοι. Γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να τα καταφέρουμε.

Και θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ.

zamagias