Στο γεμάτο ΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ, η παρουσίαση του προγράμματος της ''ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ''. Νίκη από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο Νικηταράς

Στο γεμάτο ΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ, η παρουσίαση του προγράμματος της ''ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ''. Νίκη από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο Νικηταράς

Λίγο μετά τις 11:30 ξεκίνησε η παρουσίαση του προγράμματος της δημοτικής παράταξης Ισχυρή Κως, στην γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ.

To ''παρών'' έδωσε πλήθος κόσμου αλλά και ο Έπαρχος Κω, η πρώην Έπαρχος Κω και αδερφή του Θεοδόση Νικηταρά κ Μαρία Κυπραίου, οι πρώην Δήμαρχοι Κώστας Καϊσερλης, Μιλτιάδης Φάκκος, ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Χατζηγιακουμής, οι πρώην πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Θεοφιλίδης και Βασίλης Δρόσος.

Την εκδήλωση αλλά και τις προγραμματικές θέσεις για τον τουρισμό παρουσίασαν η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Σέβη Βλάχου και ο Πέτρος Πικιώνης


Το στρατηγικό πλάνο και το πρόγραμμα δράσης 2019 -2023 παρουσίασε στην γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ η δημοτική παράταξη ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ.

Ο Επικεφαλής της παράταξης κ. Νικηταράς Θεοδόσης ανέφερε πως οραματίζεται έναν ανοιχτό Δήμο που θα ακούει όλους τους πολίτες και δεν θα παράγει αποκλεισμούς. Τον εξωστρεφή Δήμο, που από τη μία θα αποτελεί ουσιαστικό στήριγμα της τοπικής οικονομίας και από την άλλη θα διδάσκει καθημερινά ήθος στους πολίτες. Το Δήμο που θα φροντίζει τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και θα εφαρμόζει τις αρχές της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών. 
 
Το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες
 
Πρώτον τη δημιουργία της καινούργιας τουριστικής ταυτότητας του νησιού
 
Δεύτερον την ανασυγκρότηση των δημοτικών δομών και κάνοντας ψηφιακές τις υπηρεσίες για να εξυπηρετούνται εύκολα και με διαφάνεια οι πολίτες και
 
Τρίτον την επένδυση στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μέσω σειράς δράσεων στην υγεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση.
 
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι 5 στόχοι της παράταξης οι οποίοι είναι:
1. Ενωμένη Κοινωνία (Διαφάνεια - Ισότητα - Ισονομία - Συνεργασία)
 
2. Αποτελεσματικός Δήμος (Εξωστρέφεια - Προστασία - Ταχύτητα - Πρόνοια)
 
3. Ισχυρή Τοπική Οικονομία (Καινοτομία - Παραγωγικότητα - Εμπιστοσύνη - Όφελος)
 
4. Συνεργασία με όλους (Συνεννόηση - Αλληλεγγύη - Σεβασμός - Δράση)
 
5. Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης (Στρατηγική - Αποφασιστικότητα - Όραμα - Ανάπτυξη)
 
Όσον αφορά στον τομέα του τουρισμού ο κ. Νικηταράς τόνισε πως βασικός στόχος της παράταξής του είναι η διεθνής κατοχύρωση της ταυτότητας
της Κω, δημιουργώντας τον οργανισμό Τουριστικής Πολιτικής & Marketing ο οποίος θα θεσμοθετείται ως όργανο άσκησης τουριστικής πολιτικής του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αναλάβει τον σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής του νησιού, θα στελεχώνεται από εκπρόσωπο του Δήμου και εκπροσώπους των φορέων, θα έχει ετήσιο προϋπολογισμό τουλάχιστον 500.000 ευρώ , θα συντονίζει όλες τις δημοτικές τουριστικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις και θα επιβλέπει το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους επαγγελματίες του νησιού. 
 
Για να δείτε το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή, πατήστε εδώ: https://www.isxirikos.gr/programma-drasis/stratigiko-plano

ADVERTORIALS