Στα ''μισά'' των δημόσιων διαλόγων των υποψήφιων Δημάρχων Κω... Κερδισμένοι και χαμένοι!

Στα ''μισά'' των δημόσιων διαλόγων των υποψήφιων Δημάρχων Κω... Κερδισμένοι και χαμένοι!

Αισίως βρισκόμαστε στα ''μισά'' της διαδικασίας των δημόσιων διαλόγων και στις 6 κοινότητες της Κω, με τους πρώτους τρεις σε Καρδάμαινα, Αντιμάχεια και Πυλί να έχουν πραγματοποιηθεί και να απομένουν ακόμα τρεις σε Ζηπάρι, πόλη της Κω και Κέφαλο.

Όλοι ψάχνουν να βρουν τους κερδισμένους και τους χαμένους της διαδικασίας. Τόσο για τους υποψηφίους που έχουν πάρει μέρος δηλαδή τον κ. Κυρίτση και την κ. Ρούφα όσο και για τους απόντες τον κ. Νικηταρά και την κ. Μακρή.

Το γεγονός είναι ότι αυτή η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στον δημότη ή στην δημότισσα να βρεθεί στους διαλόγους και να θέσει ''καυτά'' ερωτήματα στους υποψηφίους που βρίσκονται εκεί, δηλαδή στον Δήμαρχο Κω Κυρίτση Γιώργο και στην επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ρούφα Ιωάννα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και σε μεγάλο βαθμό. 

Ο κ. Κυρίτσης σαφώς και περίμενε μεγαλύτερη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία αλλά φαίνεται πως τα διαδικτυακά παράπονα των πολιτών της Κω δεν έχουν μετουσιωθεί σε σκληρή κριτική πρόσωπο με πρόσωπο, η οποία θα δημιουργούσε αρνητική εικόνα για τον ίδιο, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην φθείρεται στον βαθμό που θα περίμεναν οι αντίπαλοί του.

Η κ. Ρούφα βρίσκεται στους δημόσιους διαλόγους με προτάσεις προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι η παράταξή της έχει θέσεις και πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Όπως η ίδια δηλώνει δεν φοβήθηκε τον διάλογο και την κριτική και για αυτό αποφάσισε να πάρει μέρος, ενώ στους καλοθελητές που αναφέρουν ότι τα έχει βρει με τον Κυρίτση προεκλογικά απαντάει με σκληρή κριτική προς το πρόσωπο του Δημάρχου.

Ο κ. Νικηταράς και τα στελέχη της παράταξής του στον αντίποδα πιστεύουν ότι η μικρή προσέλευση του κόσμου στη συγκεκριμένη διαδικασία, δίνει δίκιο στον κ. Νικηταρά που αποφάσισε να μην συμμετέχει στους διαλόγους μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και των δημοτών,  αλλά από την άλλη μέχρι να ανακοινωθεί το πρόγραμμά του και οι ξεκάθαρες θέσεις του για την επόμενη ημέρα του Δήμου Κω, ο κόσμος δεν γνωρίζει τις θέσεις του, εκτός βέβαια από τις συνεντεύξεις τύπου που έχει δώσει στα τοπικά ΜΜΕ.

Η κ. Μακρή απουσίαζε από τους πρώτους τρεις δημόσιους διαλόγους λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων όπως επικαλέστηκε, αναμένεται να δούμε αν θα βρεθεί στους επόμενους τρεις ή θα επιλέξει να ακολουθήσει την στάση της παράταξης του κ. Νικηταρά.

ADVERTORIALS