Ηλίας Καματερός: "Ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για την αποκατάσταση αδικιών στον τομέα του αθλητισμού στα νησιά"

Ηλίας Καματερός: "Ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για την αποκατάσταση αδικιών στον τομέα του αθλητισμού στα νησιά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: "Ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για την αποκατάσταση αδικιών στον τομέα του αθλητισμού στα νησιά".

Μιλώντας σήμερα στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Δράσεις στον Αθλητισμό στις νησιωτικές περιοχές», ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός πρότεινε την ανάπτυξη ειδικών μόνιμων προγραμμάτων, ώστε να εξασφαλισθεί το δικαίωμα, όχι μόνο των νέων, αλλά όλων των κατοίκων των νησιών στην άθληση.

«Ο αθλητισμός είναι ανάγκη, είναι παιδεία, καλλιεργεί την άμιλλα, την αλληλεγγύη, δίνει διέξοδο, είναι υγεία. Είναι ένα αγαθό στο οποίο έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Στα νησιά, λοιπόν, έχουν ίσα δικαιώματα οι πολίτες; Έχουν ίδιες δυνατότητες πρόσβασης σ’ αυτό το αγαθό του αθλητισμού; Προφανώς όχι, όπως δεν έχουν και σε πολλά άλλα ζητήματα, όπως δεν έχουν στην παιδεία, στην υγεία, στις μεταφορές κ.λπ

Αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Υπουργείου σε έργα και υποδομές φέρνοντας ως παράδειγμα το Ειδικό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, μέσα από το οποίο προχωρούν σοβαρά αθλητικά έργα στο νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πόσα χρόνια είχαν να γίνουν σε κάποια νησιά κάποια έργα, πόσα χρόνια είχαν να συντηρηθούν κάποια έργα και, δεύτερον και σημαντικότερο, σε ποια περίοδο έγιναν αυτά τα πράγματα, σε ποιες συνθήκες δημοσιονομικές. Εγώ, μόνο χαρακτηριστικά, θα αναφέρω, πέραν από τις προσπάθειες του Υπουργείου που αφειδώς, μπορώ να πω, έδωσε χρήματα για τις εγκαταστάσεις, ας μη ξεχνάμε και το Ειδικό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, μέσα από το οποίο προχωρούν σοβαρά αθλητικά έργα».

Τόνισε επίσης ότι τα αθλητικά προγράμματα, δεν είναι μόνο οι υποδομές και κάποιες αποσπασματικές εκδηλώσεις. Είναι ο σχεδιασμός ειδικών προγραμμάτων τα οποία στα νησιά πρέπει να είναι μόνιμα για να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν ίση πρόσβαση στον αθλητισμό.

Για τον σχεδιασμό αυτών των προγραμμάτων υπογράμμισε, πως πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατηγοριοποίηση των νησιών γιατί έχουν διαφορές τα νησιά μεταξύ τους αλλά χρειάζεται και η συνέργεια και η βοήθεια από μεγαλύτερα νησιά που είναι δίπλα, γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε επίσης την ανάγκη να δοθούν ειδικά κίνητρα, ακόμη και προνόμια, διευκολύνσεις ή υποτροφίες, στον σχεδιασμό αυτών των ειδικών προγραμμάτων, ενίσχυση σωματείων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που υπάρχουν στον τομέα του αθλητισμού στα νησιά.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS