Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω, με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών ΑμεΑ "Ο Σωτήρ"

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω, με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών ΑμεΑ "Ο Σωτήρ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για την συνάντηση με εκπροσώπους με τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νήσου Κω, «ο Σωτήρ».


Η Λαϊκή Συσπείρωση Κω, συναντήθηκε μετά από πρόσκλησή της , το Σάββατο 30 Μαρτίου , με τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νήσου Κω, «ο Σωτήρ».

Έγινε λεπτομερείς ενημέρωση από τον σύλλογο για διάφορα ζητήματα αναφορικά με τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, προσωπικό και παρεχόμενες υπηρεσίες, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα άτομα με αναπηρία στο νησί της Κω, καθώς και για τα αιτήματα και τους στόχους πάλης του.
Το κυρίαρχο ζήτημα που αναδείχθηκε είναι η έλλειψη κτιριακών υποδομών σε ένα νησί που, κατά τα άλλα, είναι 4ος τουριστικός προορισμός και με μεγάλο αποθεματικό στο ταμείο του δήμου! Ωστόσο, οι μαθητές στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνησή τους από και προς τη σχολική δομή και με εκπαιδευτικό προσωπικό που αλλάζει κάθε χρόνο.

Οι συνέπειες των γνωστών, πλέον, χρόνιων προβλημάτων σε όλες τις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές, που ασφυκτιούν κάτω από το βάρος της συνεχούς υποχρηματοδότησης, είναι υπαρκτές. Τη βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής τη βιώνουν σε μεγαλύτερη ένταση τα άτομα με αναπηρία, οι μαθητές ΑμΕΑ, όλοι όσοι χρήζουν ιδιαίτερης εκπαιδευτικής στήριξης, καθώς και οι οικογένειές τους. Θυσιάζονται στον βωμό της εξοικονόμησης πόρων και ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού, για να εξασφαλιστούν τα κέρδη και φοροαπαλλαγές που ενισχύουν ακατάπαυστα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με σκοπό την επερχόμενη... «ανάπτυξη» που δεν φτάνει ποτέ και βασίζεται σε κουτσουρεμένα λαϊκά- εργατικά δικαιώματα και αυξημένες υποχρεώσεις και βάρη!

Ο Σύλλογος,ανέδειξε ως αναγκαίο αίτημα τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση του στόχου της ημιαυτόνομης διαβίωσης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ακράδαντα ότι το αίτημά τους είναι εφικτό, ρεαλιστικό και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αν τεθεί ως προτεραιότητα και στον Δήμο ,η κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Η ημιαυτόνομη διαβίωση παρέχει συνθήκες ζωής με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία και την αναγκαία υποστήριξη, την οποία ένας άνθρωπος με αναπηρία επιθυμεί και χρειάζεται. Στόχος είναι να δημιουργηθούν κατοικίες ατόμων με αυξημένες ανάγκες που επιλέγουν να συνεχίσουν τη ζωή τους ανεξάρτητοι, εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος με τις απαραίτητες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές, οι οποίες πρέπει να καθιστούν δυνατή την ημιαυτόνομη διαβίωσή τους που υπερβαίνει κατά πολύ την απλή αυτοεξυπηρέτηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου «Ο Σωτήρ» και θα αξιοποιηθούν όλες τις δυνατότητες (με παρεμβάσεις ,ερωτήσεις,συνεδριάσεις σε Δήμο, Περιφέρεια ή Βουλή )για να υλοποιηθούν οι διεκδικήσεις τους, να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα ανακουφίζουν και θα καλυτερεύουν τις συνθήκες των ατόμων ΑμεΑ ή των οικογενειών τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου για το αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για την σχολική στέγη ,στην οποία μπορεί να ενταχθεί και να κατατεθεί και η δική τους πρόταση.

ADVERTORIALS