Εργατικό Κέντρο: Η 8η Μάρτη είναι ημέρα πάλης των γυναικών ενάντια στην εκμετάλλευση

Εργατικό Κέντρο: Η 8η Μάρτη είναι ημέρα πάλης των γυναικών ενάντια στην εκμετάλλευση

                     ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟY

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα πάλης των γυναικών ενάντια στην εκμετάλλευση, είναι ημέρα πάλης για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, για 8ωρο.

Οι κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα κερδήθηκαν με σκληρές απεργιακές κ αγωνιστικές μάχες. Ενάντια σε ένα σύστημα που ήθελε και θέλει τις εργαζόμενες γυναίκες, κακοπληρωμένες χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σήμερα μέρα τη μέρα ξηλώνεται όλο το πλαίσιο κατακτήσεων κ δικαιωμάτων που είχαν κερδηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Με το «τυράκι» στη φάκα της λεγόμενης «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», μας σερβίρουν την υποαπασχόληση και τα 4ωρα, ως λύση για τις γυναίκες εργαζόμενες έτσι ώστε να ‘παντρέψουμε’ δήθεν, τη δουλειά  με την οικογένεια και  να αποδεχτούμε τη μισή δουλειά, μισή ζωή, ως μονόδρομο.

Η μεγαλοεργοδοσία τρίβει τα χέρια της, με την αντεργατική νομοθεσία που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, ώστε να εκμεταλλευτεί τις γυναίκες ως φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό

Για τις γυναίκες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, η μητρότητα αντιμετωπίζεται με άγχος και ανασφάλεια για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, αφού οι απολύσεις εγκύων, οι εκβιασμοί της εργοδοσίας με ρήτρες για μη εγκυμοσύνη, τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Το πλέγμα που αφορά τη γέννηση ενός παιδιού, την φροντίδα και την ανατροφή του, περνάει συστηματικά και μεθοδευμένα στην αποκλειστική ευθύνη των γονιών κ μόνο. Το κράτος αφαιρεί παροχές υγείας, πρόνοιας, παιδείας και  αναγκάζει την εργατική λαϊκή οικογένεια να βάλει όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να καλύψει τις ανάγκες  που δημιουργούνται.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Με περίσσια υποκρισία, μιλούν για ίσες ευκαιρίες ( αλλά όχι δικαιώματα), για απασχόληση            ( αλλά όχι πλήρη σταθερή εργασία), για ΣΣΕ!!! (αλλά όχι για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες).

Οι εργαζόμενες γυναίκες, οι άνεργες, οι νέες,  οι γυναίκες της αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους, στους σύγχρονους δυνάστες τους. Να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, στους αγωνιστικούς γυναικείους συλλόγους να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα, ζωή και συνθήκες που θα απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες μας. Για εκείνες, για την οικογένειά τους , για τα παιδιά τους.

To Eργατικό Κέντρο συμμετέχει και καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γυναικών Κω μέλος ΟΓΕ σήμερα στις 6:30 στο ξενοδοχείο Μαριτίνα.

                                                                                                                                                Κως 08/03/2019

ADVERTORIALS