Μανώλης Χριστοδουλάκης από Κω: Με κανέναν από τους δύο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) δεν είμαστε πιο κοντά ή πιο μακριά

Μανώλης Χριστοδουλάκης από Κω: Με κανέναν από τους δύο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) δεν είμαστε πιο κοντά ή πιο μακριά

Στην Κω βρέθηκε  χθες  Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ερχόμενος από την Κάλυμνο, τόπο καταγωγής του, όπου είχε παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 71η επέτειο της 7ης Μαρτίου 1948.

Ο κ Χριστοδουλάκης στην ομιλία του, σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαρτίου στο ξενοδοχείο ΑΣΤΡΟΝ στην Κω, τόνισε ότι "τα Δωδεκάνησα και οι ακριτικές μας περιοχές είναι στην καρδιά των δικών  μας πολιτικών προτεραιοτήτων" αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και τις προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία στέλνοντας ένα μήνυμα  από  την Κω ότι όπως δεν διεκδικούμε τίποτα από κανένα, ούτε μισό χιλιοστό από την εθνική μας κυριαρχία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και συνέχισε λέγοντας  ότι η εξωτερική πολιτική χρειάζεται εθνική στρατηγική, χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. 

 Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουμε σε λίγους μήνες από σήμερα επισημαίνοντας ότι αυτές οι εκλογές είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημοκρατική παράταξη, υπογράμμισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής και τόνισε ότι «Με κανέναν από τους δύο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) δεν είμαστε πιο κοντά ή πιο μακριά» Εμείς είμαστε είπε απέναντι στη συντηρητική πολιτική  και των δυο.

Την εκλογική μάχη είπε, θα τη δώσει το ΚΙΝΑΛ απέναντι και στις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, στην πολιτική πρακτική του λαϊκισμού, της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ, στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, στην αποθέωση του Κρατισμού, απέναντι στην ιδεοληπτική εμμονή για υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της Χώρας, απέναντι σε όσους έκαναν πολιτικές καριέρες στο βωμό της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, σε εκείνους που μίλαγαν για Γερμανοτσολιάδες, εθνοπροδότες και κρεμάλες. Στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να απαλλαγεί η χώρα από μια κυβέρνηση η οποία διακρίθηκε για την πολιτική της γενικής εξαθλίωσης της Χώρας. 

Από την άλλη πλευρά «Φυσικά θα τη δώσουμε απέναντι στον ιδεολογικό μας αντίπαλο που είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν έχει ίχνος αυτοκριτικής για την κυβέρνηση Καραμανλή…» που ονειρεύεται την νομιμοποίηση της συντηρητική της  αναφοράς ως απάντηση της απαξίωσης της αριστεράς από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος αναφερόμενος στο στόχο του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές είπε είπε ότι ο δικό μας στόχος είναι να ηττηθούν οι συντηρητικές πρακτικές όπως αυτές εκφράζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ και κάλεσε σε συσπείρωση και κοινή πορεία που θα αναδείξει ξανά την προοδευτική παράταξη σε καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον της χώρας. Έχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν και θα έχουμε και μέλλον είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χριστοδουλάκης.

Παρόντες στην εδήλωση  ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Κατερίνα Γαβαλά, Ελευθερία Φτακλάκη, Βασίλης Χατζηγιακουμής, Σαράντος Μπακρυσιώρης, μέλη και φίλοι του κινήματος Αλλαγής.

  

  

ADVERTORIALS