Δύναμη Αλλαγής - ΚΩΣ 2023, για την τοποθέτηση του κ. Μανιά: “Ο κάθε άσχετος μπορεί να λέει ότι θέλει. Θα παίρνει όμως απαντήσεις.”

Δύναμη Αλλαγής - ΚΩΣ 2023, για την τοποθέτηση του κ. Μανιά: “Ο κάθε άσχετος μπορεί να λέει ότι θέλει. Θα παίρνει όμως απαντήσεις.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ο κάθε άσχετος μπορεί να λέει ότι θέλει. Θα παίρνει όμως απαντήσεις.”

Όποιος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών ή εκφέρει δημόσιο λόγο, οφείλει να είναι σοβαρός και να μην περιφέρει την άγνοια ή την εμπάθεια του, όπως συγκεκριμένος υποψήφιος με την παράταξη του μεταμφιεσμένου Οράματος.

Αναφερόμαστε στα όσα απαράδεκτα και ψευδή ανέφερε για τη δημιουργία του Νέου Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Κω.

Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η συζήτηση για τη δημιουργία του Νέου Οργανισμού ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Κυρίτση στο τέλος του 2016 και με βασικό στόχο ένα νέο, σύγχρονο και ευέλικτο οργανισμό που θα αναπτύξει ολοκληρωμένες δράσεις στον τομέα της προβολής του τουρισμού μας και στον οποίο θα συμμετέχουν αναλογικά όλοι οι φορείς.

Το πρόβλημα, ως προς τη σύσταση του, για να μπορεί να συμμετέχει ο Δήμος σε αυτό το σχήμα και να το χρηματοδοτεί, ήταν το θεσμικό πλαίσιο που ήταν απαγορευτικό.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης με παρεμβάσεις του στην ΚΕΔΕ (στην οποία ούτε απέξω δεν είχαν περάσει τα φαντάσματα του παρελθόντος) αλλά και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, έθεσε το ζήτημα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Το άρθρο 183, παρ.1 του Ν. 455/2018, που ψηφίστηκε πρόσφατα, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία του νέου Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Κω με τη μορφή εταιρείας την οποία θα συστήσει ο Δήμος.

Αυτό σημαίνει ότι τώρα, μετά την ψήφιση του νόμου, μπορούμε να προχωρήσουμε. Και υπάρχει και η σχετική νομική προεργασία.

Ο κάθε άσχετος, μπορεί να λέει ότι θέλει. Ιδίως όταν δεν ξέρει τι σημαίνει Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού και λειτουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας και περιορίζεται στο να αναφέρει τις αερολογίες του “αρχηγού” του.

Ποιος θα εμπιστευτεί αυτούς τους ανθρώπους;

ADVERTORIALS