Ε. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: Ο Ισχυρός Δήμος έγινε πράξη, είναι πραγματικότητα - Με τον Γ. Κυρίτση για την τετραετία των μεγάλων έργων και ανατροπών

Ε. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: Ο Ισχυρός Δήμος έγινε πράξη, είναι πραγματικότητα - Με τον Γ. Κυρίτση για την τετραετία των μεγάλων έργων και ανατροπών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κως, 3 Μαρτίου 2019


ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Ο Ισχυρός Δήμος έγινε πράξη, είναι πραγματικότητα. Για άλλους είναι μόνο σύνθημα. Με τον Γιώργο Κυρίτση για την τετραετία των μεγάλων έργων και ανατροπών.”

Για κάποιους ο Ισχυρός Δήμος είναι σύνθημα, λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Εμείς όμως χτίσαμε αυτό τον Ισχυρό Δήμο με πράξεις και μετρήσιμο έργο. Ο οικονομικά Ισχυρός Δήμος είναι πραγματικότητα.

Όταν ανέλαβα την ευθύνη των οικονομικών του Δήμου Κω την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 βρέθηκε μπροστά στο απόλυτο χάος. Αν συνεχιζόταν η ίδια πολιτική σήμερα ο Δήμος Κω θα ήταν σε επιτήρηση και μνημόνιο.

Παρέλαβα ένα διαλυμένο τομέα εσόδων, ταμειακά διαθέσιμα 3,2 εκ ευρώ και χρέη 2 εκ. ευρώ.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Κω είναι 15,5 εκ. ευρώ και οι οφειλές μας μόλις 300.000 ευρώ ενώ ο τομέας των εσόδων έχει περάσει στην εποχή των νέων τεχνολογιών, προσφέροντας και πρωτοποριακές υπηρεσίες εξυπηρέτησης στους πολίτες.

Έχουμε αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Δήμου, που αποφέρει 751.000 ευρώ σε ετήσια βάση, έσοδα που θα ήταν μεγαλύτερα αν κάποιοι δεν είχαν παραχωρήσει ακίνητα του Δήμου στις περίφημες “συνεργατικές” των “ημετέρων”, χωρίς αντίκρισμα.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό είναι το έργο μας. Με στοιχεία και αριθμούς που δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Ακόμα και υποψήφιοι με άλλες παρατάξεις, έχουν αναγνωρίσει, δημόσια, την πλήρη ανάταξη και εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας.

Τίμησα την εντολή των πολιτών, με σκληρή δουλειά, σχέδιο και συνεχή προσπάθεια. Με αυτά τα στοιχεία, χτίστηκε ο οικονομικά Ισχυρός Δήμος και όποιος θέλει μπορούμε να κάνουμε διάλογο, όπου και όποτε θέλει και με όποιους όρους θέλει. Για να συγκρίνουμε το τι κάναμε εμείς με το τι έκαναν αυτοί στον τομέα των οικονομικών του Δήμου. Αν το αντέχουν φυσικά.

Στις εκλογές του Μαΐου θα είμαι και πάλι υποψήφια με τον Γιώργο Κυρίτση και την παράταξη Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023. Για τη νέα τετραετία των μεγάλων έργων και των ανατροπών.

ADVERTORIALS