Η Ε. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ για το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ: Ο Δήμος Κω σέβεται και εφαρμόζει τη νομιμότητα

Η Ε. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ για το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ:  Ο Δήμος Κω σέβεται και εφαρμόζει τη νομιμότητα

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: ‘’ Ο Δήμος Κω σέβεται και εφαρμόζει τη νομιμότητα. Πρόσκληση για συνάντηση προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕΔ κ.Πάππου’’

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κω, κ. Ευτέρπη Παπαχρήστου, έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕΔ κ.Πάππου, σε απάντηση της επιστολής του τελευταίου προς το Δήμο Κω για το θέμα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ:

Προς
Πρόεδρο ΕΒΕΔ
Κύριο Ιωάννη Πάππου

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Σε απάντηση της επιστολής που αποστείλατε προς το Δήμο Κω, θα ήθελα να κάνω τις εξής επισημάνσεις:
1ον. Ο Δήμος Κω σέβεται απόλυτα τη νομιμότητα. Δεν έχει προβεί σε καμία παράνομη ενέργεια για το θέμα της βεβαίωσης οφειλών από το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.
2ον. Αναμένουμε νομοθετική ρύθμιση ή την έκδοση εγκυκλίου που θα καθορίζει αν η απόφαση του ΣτΕ έχει αναδρομική ισχύ ή όχι.
3ον. Σας υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν περιέχει μεταβατικές διατάξεις, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης.
Συνεπώς, μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ή εγκύκλιος από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί.
Ο Δήμος Κω στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, πρωτοστάτησε στην αναγκαιότητα θέσπισης νομοθετικής διάταξης για τη ρύθμιση χρεών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.
Σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο του ΕΒΕΔ, το θεωρούμε κοινωνικό εταίρο στην κοινή προσπάθεια της προόδου και της ανάπτυξης του τόπου μας.
Είμαι στη διάθεση σας προκειμένου να έχουμε, άμεσα, μία εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση.
Οι όποιες διαφορετικές εκτιμήσεις, σε ότι αφορά στις νομικές ερμηνείες και εκκρεμότητες δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδιο στη συνεργασία και στο διάλογο ανάμεσά μας.

Με εκτίμηση
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Ευτέρπη Ψύρη- Παπαχρήστου

ADVERTORIALS