Θ. Νικηταράς:Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Διονύση Αρβανιτάκη

Θ. Νικηταράς:Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Διονύση Αρβανιτάκη

Με αφορμή το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας Διονύση Αρβανιτάκη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, έδωσε την ακόλουθη δήλωση:

« Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Διονύση Αρβανιτάκη, που απεβίωσε σήμερα. Έναν αγωνιστή της ζωής, έναν πραγματικά Ευρωπαίο πολίτη που λάμπρυνε με την προσφορά του το όνομα του νησιού μας στα πέρατα του κόσμου.

Ο Διονύσης, που έζησε τις σκληρές μέρες της μετανάστευσης στη μακρινή Αυστραλία, με την συμπαράσταση της αγαπημένης του συζύγου, δημιούργησε μια μεγάλη και αγαπητή σε όλους οικογένεια, με πρότυπο την εργατικότητα και την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Με επίπονη εργασία έφτιαξε μια δυναμική επιχείρηση αναγνωρισμένη σε όλη την Κω.

Ανέδειξε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Κωακής κοινωνίας στα δύσκολα χρόνια της προσφυγικής κρίσης, εξυψώνοντας την αξία της αλληλεγγύης, δίνοντας καθημερινά βοήθεια στους ανθρώπους που έφταναν κατά εκατοντάδες στο νησί μας.

Αυτή η στάση του αναγνωρίστηκε σε όλο τον κόσμο. «Ο φούρναρης της Κω» έγινε παγκόσμιο πρότυπο. Γι΄αυτό τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016. Γι΄ αυτό ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ αναφέρθηκε προσωπικά σε αυτόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η παρακαταθήκη του Διονύση Αρβανιτάκη είναι ισχυρή και ακολουθεί την οικογένειά του. Η μνήμη του θα παραμείνει άσβεστο πρότυπο προσφοράς για όλους μας.»

ADVERTORIALS