Καματερός στη Βουλή: Μακάρι να είχαμε "Συμφωνία των Πρεσπών" και στα Δωδεκάνησα. ΒΙΝΤΕΟ

Καματερός στη Βουλή: Μακάρι να είχαμε  "Συμφωνία των Πρεσπών" και στα Δωδεκάνησα. ΒΙΝΤΕΟ

Τη συμφωνία των Πρεσπών, ζήλεψε ο Κώος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, υποστηρίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να εφαρμοστεί και στα Δωδεκάνησα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία.

Ο κ. Καματερός χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Αφού μου έδωσε το δικαίωμα ο κ. Χατζηδάκης, θέλω σαν Έλληνες Δωδεκανήσιοι να απευθυνθούμε στους συμπατριώτες μας τους Μακεδόνες γιατί θέλουμε να τους απευθύνουμε έναν χαιρετισμό και να τους πούμε ότι τους ζηλεύουμε»

«Και το δικαίωμα να απευθυνθούμε στους Μακεδόνες, κ. Χατζηδάκη, μας δίνει αυτή η Συμφωνία», συμπλήρωσε ο κ. Καματερός και πρόσθεσε: «Γιατί αν δεν υπάρχει αυτή η Συμφωνία και λέμε Μακεδόνες, τότε είναι η γειτονική χώρα, όπως είναι σήμερα. Είναι αυτοί που έχουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτοί που καπηλεύονται την ιστορία μας. Αυτό θα είναι, αν δεν γίνει η Συμφωνία».

«Είμαι περήφανος με αυτή τη Συμφωνία, γιατί τώρα μπορώ να απευθύνομαι στους Έλληνες, τους συμπατριώτες μου τους Μακεδόνες και να τους πω, σας ζηλεύουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι», επισήμανε και διερωτήθηκε: «Σας ζηλεύουμε αγαπητοί συμπατριώτες, έχετε εσείς προβλήματα ασφαλείας;» για να προσθέσει πως «σε μας πετάνε αεροπλάνα και γίνονται αερομαχίες! Έχετε πρόβλημα με τα σύνορα σας; Διεκδικούν τα νησιά σας μας και όλο και περισσότερο».

«Οι ψαράδες μας δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν στα Ίμια λόγω της παρουσίας τουρκικών πολεμικών», είπε ακόμη ο κ. Καματερός και πρόσθεσε: «Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς να έχουμε μία τέτοια γείτονα χώρα. Να έχουμε μία τέτοια Κυβέρνηση της γείτονας χώρας που να μπορούμε να κάνουμε μία τέτοια Συμφωνία».


Διαβάστε παρακάτω και την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κώου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Καματερός προς συμπατριώτες μας Μακεδόνες: «Σας ζηλεύουμε»

Μήνυμα στους συμπατριώτες μας Μακεδόνες ότι οι Δωδεκανήσιοι τους ζηλεύουμε, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός παρεμβαίνοντας κατά τη συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με αυτήν εδώ την συμφωνία μπορώ να απευθύνομαι στους Έλληνες  συμπατριώτες μας Μακεδόνες και να τους πω: Σας ζηλεύουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι γιατί, έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας; Εμάς στα Δωδεκάνησα πετάνε κάθε μέρα τα αεροπλάνα από πάνω δεκάδες και γίνονται αερομαχίες. Έχετε πρόβλημα με τα σύνορά σας; Και πολύ περισσότερο με τη συμφωνία τώρα που το λύνει και δεν υπάρχει καμία διεκδίκηση; Όχι, για ρωτήστε εμάς, διεκδικούν τα νησιά μας και όλο και πιο πολύ διεκδικούν περισσότερα. Για ρωτήστε εμάς έχουμε πρόβλημα δραστηριοτήτων στην παραμεθόριο που εσείς δεν έχετε; Οι ψαράδες δεν μπορούν να ψαρέψουν, στα Ίμια αντιμετωπίζουν τα Τουρκικά πολεμικά. Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα όπως εσείς να έχουμε μια τέτοια γείτονα χώρα, με μια τέτοια κυβέρνηση, που να μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία ώστε να ζούμε ειρηνικά, να μην έχουμε κανένα κίνδυνο, να έχουμε καθημερινές ανταλλαγές σε όλους τους τομείς», σημείωσε ο Ηλίας Καματερός.

Συνέχισε λέγοντας: «Για ρωτήστε στο Καστελλόριζο που απέχει μόνο 5 λεπτά από την Τουρκία, ενώ για να έρθουν στην Αθήνα χρειάζονται 30 ώρες με το πλοίο, πόσο τους βολεύει να ανταλλάσσουν οικονομικές, κοινωνικές και άλλες υποχρεώσεις και συμφωνίες με την γείτονα χώρα μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ηλίας Καματερός σημείωσε για τις αντιδράσεις και τους εθνικιστές: «Μην ταυτίζεστε με τους εθνικιστές και τους δικούς μας και της γείτονας χώρας. Ξέρουμε δεν είστε εθνικιστές, από ευαισθησία και από άγνοια τα κάνετε. Πρέπει όμως να καταλάβετε τι είναι αυτή η συμφωνία. Δεν αναρωτιέστε γιατί αυτό για το οποίο φωνάζουν οι δικοί μας εθνικιστές είναι το ίδιο για το οποίο φωνάζουν και οι εθνικιστές της γείτονας χώρας; Είναι δυνατόν να έχουν δίκαιο και οι μεν και οι δε; Είναι δυνατόν να είμαστε προδότες και εμείς και ο ΖΑΕΦ; Δεν γίνονται αυτά εδώ τα πράγματα. Μια τελευταία έκκληση συμπατριώτες Μακεδόνες, κλείστε τα αυτιά σας σε όλους αυτούς που πουλούν πατριωτισμό χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον πατριωτισμό. Αυτοί καλλιεργούν όλα αυτά τα πάθη, όλες τις αντιθέσεις γιατί τους συμφέρει οι λαοί να μην είναι αδελφωμένοι, να μην συναλλάσσονται. Γιατί εκεί πάνω χτίζουνε και τις πολιτικές τους καριέρες και τα οικονομικά τους συμφέροντα. Και μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί που κόπτονται τώρα υπερπατριώτες, είναι αυτοί οι οποίοι έβγαζαν τα χρήματά τους έξω, αυτοί οι οποίοι μας έφεραν στην κρίση, είναι αυτοί οι οποίοι σε κάθε αγώνα του λαού μας ήταν απόντες».

 

 

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS