ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζητά δημοκρατική διέξοδο, ζητά εκλογές»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζητά δημοκρατική διέξοδο, ζητά εκλογές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο κ. Τσίπρας υπέγραφε ό, τι του έβαζαν μπροστά του αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Τις υπογραφές αυτές, τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζητά δημοκρατική διέξοδο, ζητά εκλογές.

Εκλογές τώρα, γιατί αν έχει το χρόνο αυτή η κυβέρνηση να βάλει και άλλες υπογραφές, το κόστος θα είναι τεράστιο για τη χώρα και τους πολίτες», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα, αλλά και στην επιθετικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο, επισημαίνοντας:

«Η απάντηση σε αυτή την επιθετικότητα προϋποθέτει αποτρεπτική ισχύ, αλλά και μια σοβαρή και αξιόπιστη διακυβέρνηση.

Πόσο σοβαρή είναι μια κυβέρνηση που αναγγέλλει επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και τελικά κάνει πίσω μπροστά στις τουρκικές αντιδράσεις;

Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι εξαγγέλλοντας επέκταση μόνο για το Ιόνιο και με την άτακτη υποχώρησή της που ακολούθησε μετά, ουσιαστικά, νομιμοποιεί τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο;

Πόσο σοβαρή, αξιόπιστη και υπεύθυνη είναι μια κυβέρνηση που μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου, τον πιο ευαίσθητο χώρο, σε τόπο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων;».

Ο Μάνος Κόνσολας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δύο χρόνια μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου δεν έχει υλοποιηθεί ούτε μία επένδυση, δεν έχει επενδυθεί ούτε ένα ευρώ.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, επισήμανε ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός έχει πλέον πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, αφού οι φόροι που επέβαλε η κυβέρνηση στον τουρισμό από το καλοκαίρι του 2015 έχουν αρνητική επίπτωση στον τουρισμό μας.

«Ουσιαστικά, η κυβέρνηση στοχοποίησε τον τουρισμό, με νέους φόρους.

Διπλασίασε το ΦΠΑ στη διαμονή από το 6,5% στο 13%.

Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μάλιστα, ακούστηκε ότι θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι επειδή ο ΦΠΑ στη διαμονή δεν αυξήθηκε στο 24%.

Η κυβέρνηση αύξησε το ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%.

Επέβαλε φόρο διανυκτέρευσης, κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, αύξησε τον ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό με την κατάργηση της διάταξης για τα ειδικά κτίρια.

Πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ο τουρισμός μας όταν η Ελλάδα έχει ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% ενώ Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν 10%, η Κύπρος 9% και η Πορτογαλία 6%.

Όταν έχουμε ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%, ενώ η Πορτογαλία έχει 13%, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 10% και η Κύπρος 9%;», ανέφερε ο κ. Κόνσολας.

ADVERTORIALS