Καματερός προς Σκανδαλίδη στην Βουλή: "Φίλε Κώστα πρέπει να διαλέξεις, ή από δω ή από κει όπως μας έλεγες το ΄81".

Καματερός προς Σκανδαλίδη στην Βουλή: "Φίλε Κώστα πρέπει να διαλέξεις, ή από δω ή από κει όπως μας έλεγες το ΄81".

Μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού 2019 ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός τεκμηρίωσε την αντιπαράθεση δύο διαφορετικών πολιτικών.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν είχαν τους ίδιους στόχους και τις ίδιες ταξικές απόψεις με την σημερινή, αλλά αντίθετα προσπάθησαν να περάσουν μέσα από τους θεσμούς ζητήματα, τα οποία ήθελαν για τη χώρα μας όπως: οι απολύσεις στο δημόσιο, η διάλυση του συστήματος υγείας, η υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και της δημόσιας παιδείας γενικότερα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.α.

Ο Ηλίας Καματερός τόνισε εμφατικά: «Είναι η δική μας πολιτική που κοιτάζει από εδώ με τους πολλούς και είναι η πολιτική αυτών που κοιτάζει από εκεί για τα συμφέροντα των λίγων που ακόμα και μέσα στην κρίση εξυπηρέτησαν αυτά τα ίδια συμφέροντα. Είναι αυτοί που δημιούργησαν τις off shore, είναι αυτοί που έπαιρναν τα δανεικά αγύριστα και τα λοιπά. Είναι θέματα που έχουν ειπωθεί, αλλά καταδεικνύουν αυτή τη διαφορετική πολιτική. Εμείς τραβάμε το σχοινί από εδώ και αυτοί το τραβάνε από εκεί».

Επίσης επεσήμανε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την άμβλυνση των συνεπειών της νησιωτικότητας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αφαλάτωση στα νησιά και γίνεται και έχουν μείνει πολύ λίγα για να καλύψει το θέμα ή το μεταφορικό ισοδύναμο. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι, αυτή τη στιγμή με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που έγινε εν μέσω μνημονίων, το εισιτήριο από 54 ευρώ από την Κω, για παράδειγμα, ή 52 ευρώ από την Κάλυμνο, έχει κατέβει στα 34 ευρώ; Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μείωση 40% εν μέσω μνημονίων στα μεταφορικά των νησιών; Και όχι μόνο των επιβατών. Στη μεταφορά εμπορευμάτων είναι 50% και παραπάνω. Και τώρα θα ισχύσει και για τα καύσιμα».

Και στο τέλος τοποθετούμενος βέβαια γενικότερα, απευθύνθηκε στον Κώστα Σκανδαλίδη που είχε μιλήσει ως εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τον ρώτησε με ποιους είναι, καλώντας τον να πάρει θέση όπως αυτός καλούσε τον λαό το 1981.

Γραφείο Τύπου

zamagias