Η. Καματερός: Πολλαπλά τα μηνύματα και τα οφέλη από την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κου Χαρίτση Αλέξη στην Κω

Η. Καματερός: Πολλαπλά τα μηνύματα και τα οφέλη από την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κου Χαρίτση Αλέξη στην Κω

«ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΛΙΝΟΠΟΤΗ ΑΠΟ ΧΑΡΙΤΣΗ»

 

Πολλαπλά τα μηνύματα και τα οφέλη από την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κου Χαρίτση Αλέξη στην Κω.

  • Οι συναντήσεις με εργαζόμενους και τα συμφωνηθέντα αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και την στήριξη-προστασία των δικαιωμάτων τους.
  • Η συνάντηση με τον μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ. Ναθαναήλ, δείχνει την διάθεση για διάλογο ώστε από κάπου να βρεθεί λύση στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και γενικότερα των σχέσεων εκκλησίας-κράτους, ιδιαίτερα στην περιοχή μας με την ιδιαιτερότητα της υπαγωγής στο Πατριαρχείο.
  • Οι συζητήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού δείχνουν την κατεύθυνση για αλλαγές, τόσο στους πόρους όσο και στις αρμοδιότητες. Πολύ περισσότερο όμως της αναβάθμισης του ρόλου της Τοπ. Αυτοδιοίκησης μέσα από δημοκρατικό διάλογο.
  • Η ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, τόσο ως προς την συμμετοχή όσο και ως προς τον διάλογο, έδειξε το ενδιαφέρον για την πορεία του τόπου στην μεταμνημονιακή εποχή, ώστε ο λαός μας να ξεπεράσει αλλά και να μην ξαναζήσει παρόμοια κρίση.
  • Όμως, ήταν ιδιαιτέρως επωφελής και για την λύση κάποιων προβλημάτων του νησιού μας, αφού ο κος Υπουργός επιβεβαίωσε την χρηματοδότηση της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, όπως εμείς προ μηνός περίπου είχαμε ενημερώσει τον κο Δήμαρχο και προτείναμε σ’ αυτόν τότε την υποβολή σχετικού αιτήματος.
  • Πολύ σημαντική επίσης είναι η δέσμευση για εξεύρεση πόρων, ώστε ν’ αναπτυχθεί σαν αγροτουριστικό κέντρο το συγκρότημα στο Λινοπότι που αποδίδεται στον Δήμο.

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου                                                                                    

 

ADVERTORIALS