Καλιρρόη Ροπόκη: Ο κος Μ. Ζερβός και η παράταξή του εκπροσωπούν ότι απεχθάνονται οι νέοι στην πολιτική

Καλιρρόη Ροπόκη: Ο κος Μ. Ζερβός και η παράταξή του εκπροσωπούν ότι απεχθάνονται οι νέοι στην πολιτική

Καλιρρόη Ροπόκη: Ο κος Μ. Ζερβός και η παράταξή του εκπροσωπούν ότι απεχθάνονται οι νέοι στην πολιτική

Κύριε Ζερβέ,

Διάβασα πολύ προσεκτικά την απάντησή σας στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Κω το οποίο ανέδειξα με προηγούμενη δημόσια παρέμβασή μου και πραγματικά λυπάμαι.

Δυστυχώς αντί πειστικών απαντήσεων, αντί της άμεσης ανάληψης δράσης από την πλευρά σας επιλέξατε την πεπατημένη. Αυτή που βλέπουν οι νέοι κάθε βράδυ στις ειδήσεις και αλλάζουν κανάλι.

Αντί για την ανάληψη άμεσης δράσης επιλέξατε να κρυφτείτε πίσω από την Περιφέρεια και να αναλωθείτε σε ένα παραληρηματικού τύπου κατηγορώ εναντίον της Επικεφαλής της παράταξής μας Ιωάννας Ρούφα.

Ταυτόχρονα αφού «ντύσατε» το κείμενό(;) σας με το γνωστό κλισέ της χρησιμότητας της ενασχόλησης των νέων με τα κοινά επιλέξατε να με προσβάλετε υπονοώντας ότι υιοθετώ άκριτα και προβάλω απόψεις άλλων χωρίς να γνωρίζω τα δεδομένα.

Κύριε Ζερβέ, βγείτε από τους τέσσερις τοίχους του Δημαρχείου και ακούστε την κοινωνία. Αυτήν υπηρετείτε και όχι το μονοπρόσωπο σύστημα εξουσίας που έχει εγκαθιδρύσει ο κος Κυρίτσης και του οποίου απλά αποτελείται ένα ξεκούρδιστο γρανάζι.

Η πολύ νεότερη, από τη δική σας, γενιά που εκπροσωπώ, κύριε Ζερβέ, διαθέτει γνώσεις και δεκάδες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ κανάλια πληροφόρησης για να μπορεί να ενημερώνεται, να κρίνει, να συγκρίνει και να εξάγει συμπεράσματα. Για να σας το πω με δύο λέξεις ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.

Δεν μασάμε από τις πολιτικές καρικατούρες του 80 και του 90 τις οποίες υπηρετείτε με κλειστά μάτια.

Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά του νησιού μας και να στρατευτώ στον αγώνα που δίνει η επόμενη και πρώτη Γυναίκα Δήμαρχος της Κω Ιωάννα Ρούφα δεν ήταν ούτε βεβιασμένη ούτε εύκολη.

Είναι μία απόλυτα συνειδητή επιλογή την οποία θα υπηρετήσω απέναντι σε κάθε φαλλοκρατική αντίληψη που προσπαθεί να μου επιβάλει το φασιστικό και αναχρονιστικό «κάτσε σπίτι σου να μεγαλώσεις το παιδί σου».

Με αυτούς τους ανθρώπους κι αυτές τις αντιλήψεις συμπορεύεστε κύριε Ζερβέ και πραγματικά λυπάμαι γιατί σας έχει ανατεθεί ένας πολύ νευραλγικός τομέας πολιτικής ο οποίος απαιτεί ανοιχτά μυαλά και συνεχή δράση.

Στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Κω κύριε Ζερβέ από την απάντησή σας προκύπτει αδιαφορία και ωχαδερφισμός, στη λογική του «έλα μωρέ ας περιμένουν και δυο μήνες να υπογραφούν οι συμβάσεις… εμείς θα τρέχουμε…».

Οι πολίτες της Κω δεν σας εξέλεξαν κύριε Ζερβέ για να τους λέτε ποιος έχει ή δεν έχει αρμοδιότητες αλλά για να δίνετε λύσεις. Και ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους δεν έπρεπε να στερηθούν ούτε μία μέρα τη δυνατότητα μεταφοράς από και προς το σχολείο τους.

Αυτή είναι η δουλειά του αιρετού κύριε Ζερβέ… για τις υπόλοιπες έχουμε τη διοίκηση.

Επειδή δεν θέλω να κουράσω τους συνδημότες μου σας πληροφορώ εκ των προτέρων ότι αυτό είναι το πρώτο σκέλος της απάντησής μου που αφορά την πολιτική διάσταση του θέματος!!! Θα επανέλθω με την πρακτική πτυχή του ζητήματος σε επίπεδο αποφάσεων και ενεργειών για να ενημερωθούν οι συνδημότες μου ποιος εμποδίζει την άσκηση πραγματικής κοινωνικής πολιτικής και ποιος αποδεδειγμένα την ασκεί.

Καλιρρόη Ροπόκη

Μέλος της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

ADVERTORIALS