Συνάντηση Καματερού - Κυρίτση. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Συνάντηση Καματερού - Κυρίτση. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Με τον δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός και συζήτησαν ζητήματα του Ν/Σ που έχει κατατεθεί στην Βουλή και είναι εισηγητής ο βουλευτής.

Το Ν/Σ ορίζει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων και τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου θα συναντήσει και τον δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο για τα ίδια θέματα, αφού οι μόνες δημοτικές επιχειρήσεις αστικής συγκοινωνίας είναι στην Ρόδο και Κω.

Γραφείο Τύπου


“Συνάντηση του Δημάρχου Κω με το Βουλευτή Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Καματερό για τη δημοτική συγκοινωνία και τους παιδικούς σταθμούς.”

Με το Βουλευτή Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Ηλία Καματερό είχε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο της Κω, ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ κ. Εμ. Ζερβός κατά το μέρος που αφορούσε το θέμα των Παιδικών Σταθμών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και ειλικρίνειας και αντικείμενό της ήταν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που δημιουργεί προβλήματα στην άσκηση συγκοινωνιακού έργου από τη δημοτική συγκοινωνία αφού με τις διατάξεις του άρθρου 40 αμφισβητείται το κεκτημένο άσκησης συγκοινωνιακού έργου από την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και το γεγονός ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση κοινωφελούς επιχείρησης που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο σε ένα μεγάλο νησιωτικό δήμο.

Ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης ζήτησε την παρέμβαση του κ. Καματερού ενώ έκανε και ειδική αναφορά στο άρθρο 41, στο οποίο αναφέρεται ότι ο καθορισμός και χαρακτηρισμός αστικής γραμμής είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου που πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του τις προτάσεις των Δήμων. Με τη διαφορά όμως ότι ο Υπουργός θα ορίσει τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό αστικής γραμμής, την αφετηρία, τα δρομολόγια κ.ο.κ κάτι που ο Δήμαρχος Κω χαρακτήρισε περίπτωση ετεροδιοίκησης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να τίθενται εμπόδια στους Δήμους να πάρουν περισσότερα παιδιά.

Ο κ. Κυρίτσης έθεσε το ζήτημα στον κ. Καματερό ζητώντας να λυθεί το ζήτημα με θεσμική παρέμβαση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να μπορέσουν οι Δήμοι να πάρουν περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS