Δημήτρης Γάκης: «Παρακολουθούμε, ελέγχουμε, στηρίζουμε κάθε έργο που γίνεται για την ανάπτυξη της Κω»

Δημήτρης Γάκης: «Παρακολουθούμε, ελέγχουμε, στηρίζουμε κάθε έργο που γίνεται για την ανάπτυξη της Κω»


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου την Κω. Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο βουλευτής Δωδεκανήσου περπάτησε τους δρόμους της αγοράς και στο λιμάνι της Κω και συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες της Κω, επισημαίνοντας τη σημασία της Ιστορίας, των μνημείων και του πολιτισμικού πλούτου του νησιού στην αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται στη Δωδεκάνησο και στην Ελλάδα.
Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας στην Κω, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:
«Ένα και πλέον χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί, είναι κρίσιμο να δούμε ολοκληρωμένα όλα τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο νησί. Μικρά και μεγάλα. Στις υποδομές και στην αποκατάσταση των μνημείων. Για να μπορέσει η Κως καταστεί ένας σημαντικός πολιτιστικός – εκτός από τουριστικός – προορισμός και ένα παγκόσμιος πολιτισμικός κόμβος που γεφυρώνει αναπτυξιακά την Ανατολή με τη Δύση. Το νησί έχει επιστρέψει από καιρό στην κανονικότητα του. Ο τουρισμός, το κύριο προϊόν, δίνει στη φετινή σεζόν ισχυρά σήματα ποιοτικής ανάκαμψης, όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα του πρόσφατου Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας, που διεξήχθη στην Κω. Και όλα αυτά παρ’ όλες τις δυσκολίες από τις επιπτώσεις της φυσικής καταστροφής και του προσφυγικού, που βιώνεται πιο έντονα στο Βόρειο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου.
Με την νέα κοινοβουλευτική Σύνοδο, δεσμεύομαι (ως Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής), ό,τι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία των έργων και να στηρίζουμε δράσεις που στοχεύουν στην πλήρη εξάλειψη των σημαδιών του καταστροφικού σεισμού στο νησί. Στις υποδομές, στον πολιτισμό, στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των συμπολιτών μας. Να δούμε τι έχουν κάνει, ο Δήμος, η Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία. Να κάνουμε έναν απολογισμό, ο καθένας σε αυτά που υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε απέναντι στον Κωακό Λαό, να δούμε την αποτελεσματικότητα των έργων και των μέτρων της κυβέρνησης που είχαν στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων στην καθημερινότητα του νησιώτη (π.χ. στη φορολογία, στην Παιδεία, στα έργα υποδομής στο λιμάνι, στα μέτρα προβολής του τουρισμού). Ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του Μεταφορικού Ισοδύναμου και τις ενθαρρυντικές στατιστικές για τον τουρισμό. Έτσι, εν τέλει, μεθοδικά και με σαφήνεια θα πρέπει να θέσουμε στόχο ώστε όλοι μας – στο ρόλο που μας αναλογεί, να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι στην έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου. Είναι αδιανόητο να παραμένουν ανοικτές οι πληγές σε πολιτιστικά μνημεία του νησιού, όπως στο Κάστρο της Κω, στο χώρο γύρω από τον «Πλάτανο του Ιπποκράτη», στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής, στον μιναρέ του τεμένους στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κω. Το οφείλουμε στο μέλλον των παιδιών μας, στους νησιώτες, που προσδοκούν εκείνα τα αποτελέσματα που θα στηρίξουν την κοινωνική και οικονομική συνοχή στην Κω».
Τέλος, στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί της Κω, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία για τη μεγάλη ερμηνεύτρια Άννα Σαρρή-Καραμπεσίνη.
***
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ADVERTORIALS