Μ. Μαντικός για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών: Για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έτυχε και για την Τουρκία πέτυχε!

Μ. Μαντικός για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών: Για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έτυχε και για την Τουρκία πέτυχε!

Για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έτυχε και για την Τουρκία πέτυχε!

Ανακοίνωση του Μαντικού Β. Μιχαήλ, Μέλους της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου, υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας για την «επιτυχημένη» εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

Η απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως επίτευγμα πετυχημένης εξωτερικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απλώς, η Τουρκία πέτυχε ό,τι επεδίωκε. Συγκεκριμένα η Τουρκία:

α/ Κατάφερε με την κατάλληλη επιμήκυνση του χρόνου κράτησης των συλληφθέντων να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των Ελλήνων πολιτών αποδυναμώνοντας το αίσθημα ασφάλειάς τους απέναντι στην Τουρκία. Παράλληλα, φρόντισε να εκτιθεί – και με το παραπάνω- από τους κατηγορουμένους, η κατά νόμο προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, ενισχύοντας το αίσθημα υπεροχής των πολιτών της.

β/ Ενίσχυσε την τουρκική προπαγάνδα εναντίον όσων πιστεύετε ότι επιβουλεύονται την Τουρκία

γ/ Προσδιόρισε και αξιοποίησε   τα κενά στη διαχείριση και αποτροπή τέτοιου είδους κρίσεων από την πλευρά της Ελλάδας και ταυτόχρονα δοκίμασε τα όρια αντίδρασης τόσο της ίδιας, όσο και όσων επιδίωξε – η Ελλάδα- να εμπλέξει μέσω της διπλωματικής οδού.

δ/ Εκμεταλλεύτηκε ένα σύνηθες περιστατικό με τέτοιο τρόπο ώστε, να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα ότι μπορεί και ξέρει να χρησιμοποιεί και άλλες μορφές πίεσης σε αντίθεση με την ίδια. Ενώ εντατικοποιεί και αναπτύσσει συνεχώς διάφορες μορφές υβριδικού πολέμου.

ε/ Απέστειλε μήνυμα -προς πάσα κατεύθυνση- ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Τουρκία

στ/ Αξιοποίησε την κακή επικοινωνιακή πολιτική της Ελλάδας στο συμβάν. Μάλιστα ακόμη και σήμερα (16-8-2018), μετά την απελευθέρωση των συλληφθέντων, τα στελέχη της συγκυβέρνησης δίνουν διαφορετικές ερμηνείες για το συμβάν! ( ο Έλληνας υπουργός εθνικής άμυνας δηλώνει ότι το συμβάν ήταν προσχεδιασμένο ενώ ο υφυπουργός του δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο)

ζ/ Ανάγκασε (;) τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συνταξιοδοτήσει τους διορισμένους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, το οποίο ήταν πάγιο αίτημά της.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι, το ευτυχές γεγονός της απελευθέρωσης των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών δεν είναι αποτέλεσμα πετυχημένων επιλογών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως πανηγυρίζει το Μαξίμου, αλλά μια επιτυχημένη αξιοποίηση ενός τυχαίου γεγονότος από την Τουρκία. Δηλαδή, για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έτυχε και για την Τουρκία πέτυχε!

                                                   

ADVERTORIALS