LOCUS UP

Γιώργος Κίτσης: «Αντί συντριβανιών και ψεύτικων αισθητικών παρεμβάσεων… τρεις συγκεκριμένες προτάσεις»

Γιώργος Κίτσης: «Αντί συντριβανιών και ψεύτικων αισθητικών παρεμβάσεων… τρεις συγκεκριμένες προτάσεις»

Γιώργος Κίτσης: «Αντί συντριβανιών και ψεύτικων αισθητικών παρεμβάσεων… τρεις συγκεκριμένες προτάσεις»

Το υγρό στοιχείο και δει η θάλασσα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για όλους τους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε και τα σημαντικά μειονεκτήματα αναφορικά με το κόστος μεταφορών, τις υποδομές υγείας κλπ

Με αυτή μου την παρέμβαση θέλω να σταθώ στα πλεονεκτήματα της θάλασσας και εν γένει του υγρού στοιχείου που θα μπορούσαν να προσδώσουν στην Κω, στους κατοίκους και στους επισκέπτες της, πρόσθετα πλεονεκτήματα και σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Στόχος μου, όπως και συνολικά της παράταξης, το έχει καταστήσει σαφές σε όλους μας η Ιωάννα, δεν είναι να μπω σε μία προεκλογική πλειοδοσία αλλά να συνεισφέρω στη συζήτηση και στο υπό διαμόρφωση πολιτικό πλαίσιο της επόμενης μέρας του Δήμου της Κω.

Καταθέτω τρεις προτάσεις-σκέψεις με σειρά προτεραιότητας αλλά και δυνατότητας υλοποίησης (κατά τη δική μου εκτίμηση). Και οι τρεις αφορούν συνολικά το νησί με μία έμφαση στην πρώτη που αφορά συγκεκριμένα και τις κοινότητες Καρδάμαινας και Κεφάλου.

Πρόταση 1η: Για την αποκατάσταση του λιμανιού της Κω η κυβέρνηση δέσμευσε 25 εκατομμύρια ευρώ για τον διαγωνισμό ο οποίος είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες αν δεν κάνω λάθος. Από τη διαγωνιστική διαδικασία είναι βέβαιο ότι θα προκύψει κάποια έκπτωση έναντι του προϋπολογισμού. Πιστεύω ότι είναι και θεμιτό και εφικτό να ζητήσουμε τα λεφτά που θα περισσέψουν να δεσμευτούν εκ νέου για την Κω και συγκεκριμένα για τα Λιμάνια της Κεφάλου και της Καρδάμαινας οι μελέτες των οποίων βάση του αρχικού χρονοδιαγράμματος πρέπει να παραδοθούν τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Πρόταση 2η: Η δεύτερη πρόταση αφορά στο αναγκαίο πρώτο βήμα για τη δημιουργία μίας απαραίτητης αθλητικής και όπως μου επεσήμανε ένας συνδημότης και θεραπευτικής υποδομής. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι η χωροθέτηση ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου. Αφού εξασφαλίσουμε αυτό μετά σταδιακά μπορούμε να προχωρήσουμε στις μελέτες και την κατασκευή που φυσικά θα χρειαστούν αρκετό χρόνο και χρήμα.

Πρόταση 3η: Δεν είναι κακό να παραδειγματιζόμαστε και από τους θεωρητικά μικρότερους προορισμούς. Η Νίσυρος λοιπόν με συνεργασία Δήμου και ιδιωτών απέκτησε ένα σύγχρονο ενυδρείο (βλ. Εφημερίδα «Το Βήμα της Κω» 04/05/2018). Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα οφέλη για το νησί από την κατασκευή ενός τέτοιου έργου. Απασχόληση, διαφήμιση για τον τουρισμό, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις, έσοδα για τον δήμο κλπ. Ένα έργο μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους αλλά ουσιαστικό ποιοτικό έργο αναβάθμισης στο νησί μας.

Δυστυχώς το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, 4 χρόνια τώρα, είναι αρνητικό και επιζήμιο για το νησί μας και την κοινωνία. Ας ελπίσουμε στους λίγους μήνες θητείας που τους απέμειναν να αφυπνιστούν και να παράξουν έστω και την τελευταία στιγμή κάτι χρήσιμο για το νησί.

Γιώργος Κίτσης

Μελος της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

Προσθήκη σχολίου