Καλλιρόη Ροπόκη: «Ας αναλογιστούν οι πολίτες της Κω ποιο από πολιτικά πρόσωπα του νησιού μας διαθέτει την εμπειρία και τη συνέπεια της Ιωάννας;»

Καλλιρόη Ροπόκη: «Ας αναλογιστούν οι πολίτες της Κω ποιο από πολιτικά πρόσωπα του νησιού μας διαθέτει την εμπειρία και τη συνέπεια της Ιωάννας;»

Καλλιρόη Ροπόκη στον Έκφραση: «Ας αναλογιστούν οι πολίτες της Κω ποιο από πολιτικά πρόσωπα του νησιού μας διαθέτει την εμπειρία και τη συνέπεια της Ιωάννας;»

Συνέντευξη παραχώρησε το νέο μέλος της παράταξης μας Ροπόκη Καλλιρόη στη δημοσιογράφο κα Δανελλάκη Καλλιόπη.

Η κα Ροπόκη επεσήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Αποφάσισα να συστρατευθώ με την Ιωάννα και την ομάδα της γιατί είμαι με ανθρώπους που δεν υπηρετούν συμφέροντα, κοιτάνε στα μάτια τους πολίτες, μιλάνε με στοιχεία, έχουν πρόγραμμα.

Δήλωσε σχετικά με την πολύ σύντομη σχέση της με τη Δίεση ότι ως παράταξη δεν την εξέφραζε.

Οι νέοι έχουν ρόλο και λόγο μπορούν κάνουν τη ρήξη με το κατεστημένο. Το μίγμα των νέων ιδεών και της εμπειρίας μπορεί να αποτελέσει μια νέα πολιτική πρόταση.

Εστίασε σε ζητήματα της κοινότητας Ασφενδιού (Αλυκές, Πάρκινγκ Ζιάς, Λύκειο Ζηπαρίου.

Συγκεκριμένα για το Λύκειο Ζηπαρίου:

Αναρωτήθηκε γιατί άραγε αρνήθηκε η δημοτική αρχή Κυρίτση να συζητήσει το αίτημα που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής μας για το θέμα της στέγασης του Λυκείου Ζηπαρίου.

Αναφέρθηκε στις υποσχέσεις για αυτόνομη στέγαση από το 2016 και κατέθεσε δημόσια τα παρακάτω αδιάσειστα στοιχεία:

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 στη Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων παρίστανται ο κος Καματερός και ο κος Κυρίτσης. Ο κος Καματερός δεσμεύεται για την άμεση έκδοση ΦΕΚ ίδρυσης του Λυκείου Ζηπαρίου, γεγονός που επιτυγχάνεται την 1η Δεκεμβρίου 2016 με το ΦΕΚ Β’ 3861 και δε ο κος Κυρίτσης δεσμεύεται για την άμεση εξεύρεση χώρου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που φυσικά δεν επετεύχθη.

Στις 6 Απριλίου 2017, επτά μήνες μετά την αρχική δέσμευση του κου Κυρίτση και χωρίς να έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια, σε νέα Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών αφού προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προτείνοντας τις ανεδαφικές λύσεις (Ευαγγελίστρια, Λινοπότις, νυχτερινή λειτουργία) δεσμεύεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 το σχολείο θα στεγαστεί σε χώρο που θα έχει βρει ο Δήμος!!!

Στις 5 Μαΐου 2017 έρχεται επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και αποφασίζεται η ενοικίαση κτηρίου για τη στέγαση του Λυκείου Ζηπαρίου.

Από την απόφαση τις 5ης Μαΐου 2017 περνάνε άλλοι 4 μήνες όχι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία όπως θα ήταν το ορθό αλλά για να βγει η διακήρυξη της ενοικίασης στο τέλος Αυγούστου με καταληκτική ημερομηνία την 11η Σεπτεμβρίου 2017 την ημέρα δηλαδή έναρξης της σχολικής χρονιάς και ενός ολόκληρου χρόνου από την αρχική δέσμευση του κου Κυρίτση.

Εμβόλιμα όμως σε όλη αυτή τη διαδικασία προκύπτει στις 9 Αυγούστου του 2017 αίτημα του Δήμου που αφορά σε προκάτ αίθουσες για το Λύκειο Ζηπαρίου γεγονός που θέτει σε πλήρη αμφισβήτηση το αν πραγματικά υπάρχει διάθεση ουσιαστικής λύσης του προβλήματος στέγασης του Λυκείου Ζηπαρίου.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 σε νέα Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, 12 μέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης φάσης της δημοπρασίας και την έναρξη της σχολικής περιόδου, ο κος Ζερβός δηλώνει ότι την επόμενη βδομάδα θα δει το κτήριο η επιτροπή καταλληλότητας και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες!!!

Μέχρι και σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια από την αρχική «δέσμευση» του κου Κυρίτση, καμία διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο διαγωνισμός είναι στον αέρα καθώς έχουν περάσει 8 μήνες από την καταληκτική ημερομηνία της πρώτης φάσης. Δεν έχουμε δει καμία σχετική απόφαση που να επικυρώνει έστω την πρώτη φάση. Κανείς δεν γνωρίζει αν το κτήριο είναι κατάλληλο ή όχι. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα προχωρήσει η ενοικίαση και πόσος χρόνος και χρήμα θα χρειαστεί για να μετατραπεί το ακίνητο που έχει προκριθεί σε σχολείο…

Και ενώ κατηγορούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις λυόμενες αίθουσες που εγκατέστησε ούτε μια λυόμενη δεν μπόρεσαν να προσθέσουν…

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη αξιοποίηση του υπό ανέγερση κτηρίου στο Ζηπάρι που είναι εγκαταλελειμμένο προκειμένου να εξεταστεί η χρήση του ως σχολείο από ειδικούς. Έτσι και τα λεφτά που δαπανήθηκαν εκεί να μην πάνε χαμένα και τα παιδιά της δημοτικής Ενότητας Δικαίου να αποκτήσουν το δικό τους αυτόνομο κτήριο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ADVERTORIALS