Καμμένος διαψεύδει Κουβέλη: Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες

Καμμένος διαψεύδει Κουβέλη: Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες

Ο Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα το πρωί , είπε πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με την Γαλλία για τις φρεγάτες.

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαικές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες». Ουσιαστικά ο Πάνος Καμμένος διέψευσε τα όσα είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας σχετικά με τη χρονομίσθωση γαλλικών φρεγατών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης, αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει : «Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. 

  

ADVERTORIALS