# Αντ. Μπίλλης: Δύναμη Αλλαγής και Όραμα φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για την οκταετή κοροϊδία με το νερό του Τριγώνου.

# Αντ. Μπίλλης: Δύναμη Αλλαγής και  Όραμα φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για την οκταετή κοροϊδία με το νερό του Τριγώνου.

# Αντ. Μπίλλης: Δ.Α & Όραμα φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για την οκταετή κοροϊδία με το νερό του Τριγώνου – Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε – Στο εξής μηνιαία δημοσιοποίηση των αναλύσεων του νερού, ειδάλλως...

Μόνο θλίψη προκαλεί η άσκηση ευκαιριακής μικροπολιτικής πάνω σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία των δημοτών μας.

Ιδίως όταν επιχειρείται από δύο παρατάξεις, τη Δύναμη Αλλαγής και το Όραμα, που την τελευταία οκταετία έχουν την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την κατάσταση της ποιότητας του νερού στις δημοτικές ενότητες του τέως δήμου Ηρακλειδών.

Οι δημότες όμως δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Θυμούνται και τις μεγαλοστομίες και τις δήθεν διαβεβαιώσεις.

Το συστηματικό, δηλαδή, δούλεμα που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια και από τις δυο παρατάξεις, ανεξαιρέτως.

Για τη νεότερη ιστορία του πράγματος:

Κατά τη νέα δημοτική περίοδο και μόλις στις πρώτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, εκείνες, τις λιγοστές, που έλαβαν χώρα στην Αντιμάχεια, ο επικεφαλής της παράταξης #Δίεση, Γ. Ζερβός, έθεσε επιτακτικά το εύλογο ερώτημα:

Πώς γίνεται οι κάτοικοι που διαμένουν στο λεγόμενο «Τρίγωνο» να πληρώνουν κάθε χρόνο τα ίδια τέλη στη ΔΕΥΑΚ από τη στιγμή που δεν έχει αποσαφηνιστεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η πόση του νερού είναι απολύτως ασφαλής;

Η απάντηση που λάβαμε τότε από τη Δημοτική Αρχή είναι ότι με δεδομένο πως η ΔΕΥΑΚ προσφέρει υπηρεσίες ανταποδοτικής φύσεως, οι δημότες οφείλουν να πληρώνουν τα τέλη ώστε στο μέλλον αυτά να επενδυθούν, κι έτσι να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές επεμβάσεις που θα έλυναν οριστικά το πρόβλημα.

Έκτοτε, με την πρώτη ευκαιρία, ο κ. Γ. Ζερβός, επανερχόταν στο πρόβλημα, συνδέοντάς το με την αναπτυξιακή ταυτότητα του νησιού, καλώντας παράλληλα όλο το συμβούλιο να το θέσει ως συλλογική προτεραιότητα που απαιτεί λύση.

Το αποτέλεσμα; Πέρασαν 4 χρόνια και το πρόβλημα παραμένει. Βρισκόμαστε, δηλαδή, στο 2018, σε ένα νησί που αποτελεί δημοφιλέστατο τουριστικό προορισμό, και κάποιες βρύσες στάζουν σκουρόχρωμο νερό, εμφανώς ακατάλληλο και για πλύση και για πόση.

Επειδή, λοιπόν, εμείς ως παράταξη ούτε μηδενίζουμε ούτε λαϊκίζουμε και ούτε παίζουμε με το δημόσιο αίσθημα, καλούμε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να βγει υπεύθυνα και να ενημερώσει τους δημότες του Τριγώνου για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν.

Και όταν μιλούμε για ενημέρωση δεν εννοούμε τα γνωστά Δελτία Τύπου, που είναι άξια μόνο για εσωτερική κατανάλωση και ανούσιες κοκορομαχίες.

Εννοούμε, και απαιτούμε, την επίσημη δημοσιοποίηση των χημικών αναλύσεων του νερού σε μηνιαία βάση.

Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να κοιτάξουμε το πρόβλημα στα μάτια και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να λυθεί, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση, παρά να παίζουμε προκλητικά με τις λέξεις, αδιαφορώντας για την υγεία των συνδημοτών μας.

Αναμένουμε, λοιπόν, στο εξής, τη δημοσιοποίηση των χημικών αναλύσεων του νερού. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχει η Δ.Α μπροστά στην οξυμμένη ανησυχία των συνδημοτών μας.

Διαφορετικά, τόσο εγώ όσο και άλλοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα απευθυνθούμε με αναφορά μας στον Εισαγγελέα για να πράξει τα αυτονόητα.

Για την παράταξη #Δίεση

Αντώνης Μπίλλης
Πολιτικός Επιστήμων

zamagias