Στέργος Κασίου: Δεν είμαστε δημότες δεύτερης κατηγορίας…Πλήρης εγκατάλειψη της παιδικής χαράς στο Ζηπάρι. ΦΩΤΟ

Στέργος Κασίου: Δεν είμαστε δημότες δεύτερης κατηγορίας…Πλήρης εγκατάλειψη της παιδικής χαράς στο Ζηπάρι. ΦΩΤΟ

Στέργος Κασίου: Δεν είμαστε δημότες δεύτερης κατηγορίας…

Κάνοντας πρόσφατα μια βόλτα από την μοναδική παιδική χαρά στο Ζηπάρι με λύπη διαπίστωσα την πλήρη εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει.

Όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες (όσοι δηλαδή δεν το έχετε οι ίδιοι δει, δεδομένου ότι η παιδική χαρά βρίσκεται στην καρδιά του χωριού απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα) καμία συντήρηση δεν έχει γίνει στον χώρο (δεν μιλάμε καν για αναβάθμιση).

Μετά από συνομιλία μου με γονείς του χωριού έγινα δέκτης παραπόνων για την εικόνα αυτή και ανησυχίας για την ασφάλεια των παιδιών τους. Οι γονείς αποφεύγουν να πάνε τα παιδιά τους εκεί να παίξουν και αναγκάζονται να καταφεύγουν στους πλησιέστερους παιδότοπους για την ψυχαγωγία των παιδιών τους.

Ποτέ πριν η κατάσταση της παιδικής χαράς δεν ήταν τόσο άσχημη. Στο παρελθόν και ιδιαίτερα επί Δήμου Δικαίου η παιδική χαρά έσφυζε από ζωή και παιδικά χαμόγελα.

Για να είμαι δίκαιος έναντι του Προέδρου και των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Ασφενδιού ανέτρεξα στη Διαύγεια για να δω αν το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει κάνει κάποια ενέργεια.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι στις 7 Νοεμβρίου 2016  το Κοινοτικό Συμβούλιο Ασφενδιού ενόψει του προγράμματος εκτελεστέων έργων του 2017 ψήφισε το εξής θέμα: «Αγορά οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου και αντικατάσταση οργάνων παιδικής χαράς Ζηπαρίου» με προϋπολογισμό 30.000 Ευρώ. (επισυνάπτω τη σχετική απόφαση)

Σήμερα, 16 μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Γιατί; Ποιος είναι ο ρόλος των Κοινοτικών Συμβουλίων αν δεν μπορούν να εισακουστούν ούτε για μία παιδική χαρά;

Αυτό όμως που με εξόργισε ως δημότη και ως κάτοικο Ζηπαρίου ήταν όταν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο άκουσα την εισήγηση της δημοτικής αρχής που θα ξοδέψει 86.000 ευρώ για να φτιάξει ένα σιντριβάνι στην πιάτσα Ροτόντα.

Και αναρωτιέμαι προηγείται το σιντριβάνι από την παιδική χαρά Ζηπαρίου; Είναι πιο χρήσιμο το σιντριβάνι από την παιδική χαρά Ζηπαρίου; Και αφού έχουμε 86.000 ευρώ για το σιντριβάνι γιατί τόσο καιρό δεν έχουμε 30.000 ευρώ ή και λιγότερα για την παιδική χαρά Ζηπαρίου;

ADVERTORIALS