ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «Αποδοτική η σύσκεψη για τα κτηματολόγια Ρόδου και Κω-Λέρου»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «Αποδοτική η σύσκεψη για τα κτηματολόγια Ρόδου και Κω-Λέρου»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 07-02-2018 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα το Κτηματολόγιο Κω, αλλά και Ρόδου, με εντολή του Υπουργού κ. Γεώργιου Σταθάκη, μετά από αίτημα του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, ο κ. Άλκης Λάμπρου εκπρόσωπος του ΥΠΕΝ, ο πρόεδρος του Εθνικού Κτηματολογίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος, 3 μηχανικοί και 2 δικηγόροι του Εθνικού Κτηματολογίου, ο Αντιδήμαρχος Κω κ.Δαυίδ Γερασκλής, ο μηχανικός του Δήμου Κω κ. Δημήτριος Φανάρας και οι νυν και πρώην προϊστάμενοι του Κτηματολογίου Κω-Λέρου.
Παρευρέθηκε επίσης ο μηχανικός Αφενδούλης Σταματάκης που συμμετείχε στην ομάδα εργασίας για το Κτηματολόγιο Κω.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο Κω – Λέρου, ιδιαίτερα στην ενημέρωση των πράξεων εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Κω και της υποστελέχωσης, καθώς και τα προβλήματα μετάβασης στο νέο καθεστώς και την ψηφιοποίηση, ζητήματα που αφορούν και στο Κτηματολόγιο Ρόδου.
Αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Εντός του Μαρτίου κλιμάκιο του Εθνικού Κτηματολογίου θα επισκεφθεί την Ρόδο και Κω και θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με την συμμετοχή τοπικών φορέων, όπως, δικηγορικό σύλλογο, σύλλογο συμβολαιογράφων, ΤΕΕ και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
2. Ο Δήμος Κω θα συνδράμει τεχνικά το έργο του Κτηματολογίου για την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των πράξεων εφαρμογής, αξιοποιώντας το σοβαρό έργο που έχει γίνει ως σήμερα.
3. Διερευνάται ενίσχυση του νομικού έργου του Κτηματολογίου τόσο από το Υπουργείο όσο και με την συνδρομή του δικηγορικού συλλόγου.
Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS