Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ: “Εντολή των πολιτών είναι να προχωρήσουμε με ταχύτητα στα έργα αποκατάστασης στα τρία σχολεία του νησιού που χτυπήθηκαν από το σεισμό.”

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ: “Εντολή των πολιτών είναι να προχωρήσουμε με ταχύτητα στα έργα αποκατάστασης στα τρία σχολεία του νησιού που χτυπήθηκαν από το σεισμό.”

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ: “Εντολή των πολιτών είναι να προχωρήσουμε με ταχύτητα στα έργα αποκατάστασης στα τρία σχολεία του νησιού που χτυπήθηκαν από το σεισμό.”

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δαυίδ Γερασκλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Επιλογή της δημοτικής αρχής είναι να μείνει μακριά από το πεδίο της λάσπης, στο οποίο κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν. Αδίκως λοιπόν προσπαθούν να μας σύρουν σε αυτό.
Είναι φυσικό κάποιοι να μην θέλουν να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στα τρία σχολεία που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό. Για να έχουν να λένε...
Εμείς όμως έχουμε εντολή από τους πολίτες αλλά και καθήκον να μη λέμε λόγια αλλά να κάνουμε έργα και πράξεις. Η αγωνία των μαθητών και των οικογενειών των παιδιών στα τρία σχολεία, είναι να ξαναγυρίσουν στο σχολείο τους.
Αυτό το συναίσθημα το γνωρίζω καλά γιατί και τα δικά μου τα παιδιά σε ένα από αυτά τα σχολεία είναι μαθητές.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: αν ο Δήμος δεν κινούσε μόνος του τη διαδικασία για να γίνουν τα αναγκαία έργα στα σχολεία, τα τρία σχολικά κτίρια θα παρέμεναν για μια διετία τουλάχιστον κλειστά. Φτάνει να σκεφθεί κανείς τι γίνεται με το λιμάνι που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών την επισκευή του και ακόμα ούτε οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί ούτε ανάδοχος έχει εγκατασταθεί.
Ο Δήμος Κω ολοκλήρωσε με ταχύτητα τις απαιτούμενες μελέτες και στις 21 Δεκεμβρίου ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία, τη δυνατότητα που μας δίνει ο Νόμος να υλοποιήσουμε τα έργα με διαπραγμάτευση, προκειμένου να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και να αποκατασταθούν τα σχολεία στην ώρα τους για την νέα σχολική χρονιά.
Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε και η παράταση για άλλους 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Κω από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κάτι που συνιστά αναγνώριση της αναγκαιότητας να τρέξουν όλες οι διαδικασίες, με τον ίδιο τρόπο που έχουμε επιλέξει ως δήμος, προκειμένου να κλείσουν και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Κω ανέλαβε και έφερε σε πέρας όλες τις διαδικασίες και υποχρεώσεις που ανέλαβε για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό, πολλές από τις οποίες δεν ήταν δική του αρμοδιότητα.
Τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων στα σχολεία καθορίστηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με βάση τον όγκο και την εξειδίκευση των εργασιών. Για δύο από τα τρία σχολεία υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα είναι έτοιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για το τρίτο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να τελειώσει το δυνατόν συντομότερο, ακόμα και πριν λήξει το χρονοδιάγραμμα.
Θα είμαστε πάνω από τα έργα, θα τα παρακολουθούμε καθημερινά.
Η Κως θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε ο σεισμός και θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα με συνεργασία και συνεννόηση.
Σε αυτό το πλαίσιο όσοι δημιουργούν οξύτητα και διολισθαίνουν στο πεδίο της αθλιότητας θα μείνουν μόνοι τους.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS