#Δίεση για την καθυστέρηση της αποκατάστασης των τριών σχολείων της Κω:'' Το πικρό ποτήρι των ευθυνών της η ΔΑ Κυρίτση θα το πιει μέχρι τέλους ''

#Δίεση για την καθυστέρηση της αποκατάστασης των τριών σχολείων της Κω:'' Το πικρό ποτήρι των ευθυνών της η ΔΑ Κυρίτση θα το πιει μέχρι τέλους ''

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης #Δίεση, σε απάντηση της παρέμβασης του Αντιδημάρχου κ. Μουζουράκη, σχετικά με την καθυστέρηση της αποκατάστασης των τριών σχολείων της Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

#Δίεση: Το πικρό ποτήρι των ευθυνών της η ΔΑ Κυρίτση θα το πιει μέχρι τέλους

Είναι φανερό πως ο κ. Μουζουράκης και η Δημοτική Αρχή διαισθάνονται ότι το πικρό ποτήρι των ευθυνών για την καθυστέρηση της αποκατάστασης των τριών σχολείων που υπέστησαν βλάβες από τον σεισμό θα το πιουν ολόκληρο και μέχρι τέλους.

Γι’ αυτό άλλωστε και σπεύδει, αυτόκλητος, να εκδώσει ένα γραφικό Δελτίο Τύπου, δηλωτικό του πανικού που έχει καταλάβει τόσο τον ίδιο όσο και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής Κυρίτση.

Κατανοούμε την απελπισία τους, αλλά, όσο ψέμα και αν επιστρατεύσουν για να καλυφθεί η πολιτική τους ανεπάρκεια, τα ασυμμάζευτα δεν συμμαζεύονται με τίποτα. Επιπλέον, με τις δηλώσεις του κου Μουζουράκη, η Δ.Α εκτίθεται στο σύνολό της ακόμα περισσότερο.

Και εξηγούμαστε:

Ισχυρίζεται ότι οι μελέτες κατατέθηκαν στην Κτ.Υπ – Α.Ε, μετά από προφορική σύσταση του Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών κου Θ. Βούρδα.  

Ερωτήματα: Ποιες μελέτες; Αυτές που ο Δήμαρχος, στις 31 Οκτωβρίου, σε σύσκεψη με τους συλλόγους των γονέων, όλων των σχολείων, κοστολόγησε στα 2.380.000 εκ. ευρώ; Ή μήπως τις μελέτες που σε Δελτίο Τύπου του Δήμου, στις 18 Νοεμβρίου, γίνεται λόγος ότι ανέρχονται στα 2.000.000 εκ. ευρώ; Ή μήπως τις μελέτες που η ΔΑ έφερε για ψήφιση στο πρόσφατο ΔΣ, άκουσον-άκουσον στις 20 Δεκεμβρίου (αυτές που υποτίθεται κατά τα λεγόμενα του κου Μουζουράκη ότι ήταν έτοιμες εδώ και 2 μήνες) και που εκτινάχθηκαν στα 2.830.000 εκ. ευρώ;

Επισήμανση: Το γεγονός ότι γίνεται επίκληση σε προφορική σύσταση του Γ.Γ. είναι επιεικώς αστεία. Ακόμη πιο αστείο το ότι την επικαλείται κάποιος που δεν παρευρισκόταν στην σύσκεψη. Άραγε, έτσι διοικεί η Δημοτική Αρχή; Κατόπιν προφορικών συστάσεων; Πού το έμαθαν αυτό το είδος διοίκησης; Αντιλαμβάνεται ο κ. Μουζουράκης (ή όσοι τον έβαλαν να εκτεθεί) ότι οι αιτιάσεις του είναι για γέλια και για κλάματα;

Δυστυχώς, δεν μένει μόνο εκεί. Συνεχίζει λέγοντας ότι ο Δήμος Κω διαπίστωσε μετά από ένα εύλογο διάστημα δύο μηνών ότι δεν υπάρχει πρόοδος ούτε σαφής δέσμευση για εκταμίευση χρημάτων για την αποκατάσταση των τριών σχολείων.

Ερωτήματα: Πώς να υπάρξει εκταμίευση και δέσμευση όταν για περισσότερους από 2 μήνες η Δημοτική Αρχή γυρνούσε γύρω από την ουρά της, παίζοντας γιο-γιο με τους προϋπολογισμούς των μελετών, για να ανακαλύψει εντέλει ότι η μόνη έγκριση που απαιτείται είναι του πολεοδομικού γραφείου, δηλαδή της υπηρεσίας του ίδιου του Δήμου. Αντιλαμβάνεται ο κ. Μουζουράκης (ή όσοι τον έβαλαν να εκτεθεί) ότι με τα ψευτολεβέντικα λεγόμενά του εγκαλεί την ίδια τη Δημοτική Αρχή; Και εντέλει, τη δήλωση του Δημάρχου στον ΔΗΡΑΣΚ, στις 29 Νοεμβρίου, ο οποίος παραδέχεται ότι η καθυστέρηση στην προώθηση των μελετών οφείλεται αποκλειστικά στον Δήμο, ο κ. Μουζουράκης την πήρε πρέφα;

Να μην μακρηγορούμεΔεν υπάρχει δημότης που να μην καταλαβαίνει, μετά από αυτό το διαρκές θέατρο του παραλόγου και της αντίφασης, ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση της αποκατάστασης των τριών σχολείων βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τη Δημοτική Αρχή Κυρίτση.

Αν δεν το έχει καταλάβει ακόμα ο κ. Μουζουράκης, τι να πούμε;

Ας συνεχίσει να περιφέρεται με το κινητό «δημοσκοπόμετρό» του, εκτιμώντας τα σημερινά ποσοστά της παράταξης #Δίεση, ή πλάθοντας ευφάνταστα πολιτικά σενάρια, ή γράφοντας ανάλογα καφενειακού επιπέδου δελτία.

Σύντομα θα καταλάβει ότι η #Δίεση και ο επικεφαλής της, κ. Γ. Ζερβός, υπηρετούν αρχές και αξίες.

Κι αυτές, σε αντίθεση με τις έμμισθες καρέκλες κάποιων βολεμένων, δεν είναι μιας χρήσης.

Έρχονται από μακριά και θα μας παν ακόμα μακρύτερα.

Στη νέα Κω της νέας δεκαετίας πλησιάζει.

Γραφείο Τύπου #Δίεση

ADVERTORIALS