Συνάντηση του δημάρχου Νισύρου με τους εργαζόμενους

Συνάντηση του δημάρχου Νισύρου με τους εργαζόμενους

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος με τους εκπροσώπους του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Νισύρου την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και συζήτησαν τα επίκαιρα θέματα που αφορούν το Δήμο μας και τους εργαζόμενους.

Ο Δήμαρχος τους έδωσε επιστολή που έστειλε στις 20/06/2017 με αρ. πρωτ:1827 στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου ζητούσε να επιτραπεί στο Δήμο να καταβληθεί ο 13ος και 14ος μισθός στους εργαζόμενους ο οποίος καταργήθηκε από το 2011 με την ισχύ του πρώτου μνημονίου.

Ο Δήμαρχος ζήτησε όπως καταβληθούν τα ωφειλόμενα στα επόμενα 3 χρόνια. Σε απάντησή του το Υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνια 18/09/2017 και αρ. πρωτ:20953 ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατή η αναδρομική χορήγηση των επιδομάτων στους υπαλλήλους του Δήμου Νισύρου καθώς αυτά καταργήθηκαν με το Ν. 4093/2012 αρ.1 παρ.β΄υποπαρ. β4΄.

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε αγωγή για την καταβολή του 13ου κι 14ου μισθού και ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα τους στηρίξει σε αυτή τους την προσπάθεια και αν χρειαστεί θα παραβρεθεί ο ίδιος στο δικαστήριο.

Συζήτησαν για το θέμα της παροχής μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων και Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι τον Ιανουάριο του 2018 θα δοθεί λύση στο θέμα. Επίσης συζήτησαν το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ στο Δήμο και ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι το θέμα βρίσκεται στην τελική του ευθεία.

Οσον αφορά το θέμα της υγείας των εργαζομένων αποφασίστηκε να εξοπλιστεί το συνεργείο του Δήμου με φαρμακείο για τυχόν έκτακτες ανάγκες και να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους.

Επίσης αποφασίστηκε να διευκολύνει ο Δήμος τους εργαζόμενους και να τους δίνεται η δυνατότητα να επισκέπτονται γιατρούς εκτός Νισύρου για μια μέρα όπως επίσης να συνοδεύουν συγγενείς πρώτου βαθμού για προληπτικό ιατρικό έλεγχο χωρίς να ανατρέπεται η άδεια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Τέλος αποφασίστηκε να γίνονται συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

ADVERTORIALS