Ιωάννα Ρούφα για τις λιμενικές εγκαταστάσεις: Ο κος Κυρίτσης επιλέγει το ρόλο του παραμυθά...

Ιωάννα Ρούφα για τις λιμενικές εγκαταστάσεις: Ο κος Κυρίτσης επιλέγει το ρόλο του παραμυθά...

Ιωάννα Ρούφα: Ο κος Κυρίτσης επιλέγει το ρόλο του παραμυθά ενώ θα μπορούσε να επιλέξει το ρόλο του θεμελιωτή μεγάλων αναπτυξιακών έργων.


Ο πολιτικός σουρεαλισμός του και το κυνήγι της εξουσίας οδηγεί το νησί πολλά χρόνια πίσω. «Εν κρυπτώ και παραβύστω» η συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων... απουσία τόσο του μελετητή της πρότασης όσο και του Αντιδημάρχου κου Γερασκλή που θα ήταν κατά τα άλλα στη διάθεσή μας...
Είχε πιο σημαντικές δουλειές να κάνει από το να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Ερωτήσεις που του προκάλεσαν αδικαιολόγητο ...εκνευρισμό.
Όχι μόνο δεν έγινε δημόσια, παρουσία των τοπικών ΜΜΕ. (αλήθεια τα εμπόδισε κάποιος να παραβρεθούν;) αλλά ακόμα και ο ΔΗΡΑΣ - όργανο του κου Κυρίτση δεν ενεμφανίσθη για τις δηλώσεις των επικεφαλής ως είθισται. Σαφείς οι εντολές του «δημοκράτη» Κυρίτση. Και παραμυθάς και φοβικός.
Δείτε αναλυτικά τι κατέθεσε η επικεφαλής του Οράματος στη χθεσινή συνάντηση:
«Η πρόταση που κατατέθηκε έχει τα χαρακτηριστικά παραμυθιού με ευφάνταστο σενάριο. Απουσιάζει παντελώς η στοιχειοθέτηση. Έχω ξαναπεί, οτιδήποτε μου παρουσιάζεται με λαμπερό περιτύλιγμα, οτιδήποτε δεν έχει βασικά στοιχεία τεκμηρίωσης όπως χρονοδιάγραμμα, πόρους, πολιτική στόχευση δεν είναι αξιόπιστο. Βέβαια τα παραμύθια αρέσουν και ενίοτε είναι και νανουριστικά.
Ποια είναι τα δεδομένα: Απόφαση Χαρίτση για αποκατάσταση λιμένα Κω με 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Αποκατάσταση που πρέπει να γίνει αύριο. Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλαμε να πιέσουμε.
Τι άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και εγκληματικά το απεμπόλησε η σημερινή βάζοντάς του την ταυτότητα του φαραωνικού έργου:
Από τις 27 Φεβρουαρίου 2013 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω έχει MASTER PLAN για την κατασκευή του μόλου στην πολεμική σκάλα στο οποίο προβλέπονται και όλες οι απαιτούμενες μελέτες.
Από τις 7 Μαρτίου 2013 απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για ορισμούς αποφαινόμενων οργάνων για τις προβλεπόμενες μελέτες (ΦΕΚ 544 Β).
Σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από τον Ιούλιο του 2013 από την οποία προέκυψε η πρόταση Αζοράκου - βρίσκεται στα συρτάρια του Δ.Λ.Τ Κω.
Πληρώθηκε μάλιστα από τη σημερινή δημοτική αρχή τον Απρίλιο του 2015! Πρόσφατα μάλιστα ο κος Αζοράκος καλέστηκε από την διοίκηση της Μαρίνας για να επιβλέψει τις ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό.
Σχετικά με τη Μαρίνα της Κω υπάρχει ΦΕΚ για τη Β φάση επέκτασής της καθώς και σημαντική προεργασία. Ο κος Κυρίτσης περιορίστηκε να θυμίσει ότι έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Η γνωστή ηττοπαθής πολιτική στάση. Να θυμίσω ότι ήταν οι ίδιοι που καταψήφισαν την προσφυγή της δημοτικής αρχής Καΐσερλη στο ΣΤΕ για την αναφαίρετη διεκδίκηση της και παραμονής της στο Δήμο της Κω.
Η πρόταση Αζοράκου η οποία αποκρύπτεται έχει δεδομένα ωρίμανσης όπως με στοιχεία μπορούμε να αποδείξουμε. Στα τρεισήμισι χρόνια απραξίας της σημερινής δημοτικής αρχής θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει σε σημείο να υπογράφουμε σύμβαση για το μόλο. Το κόστος του οποίου φτάνει τα 6 εκ. ευρώ. Τα 6 ήταν πολλά.
Ο κος Κυρίτσης αντί να επιλέξει για τον εαυτό του τον ρόλο του Δημάρχου-Θεμελιωτή ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου, καταθέτει σήμερα τη δική του κατά την άποψη μας επικοινωνιακού και μόνο τύπου πρόταση από μηδενική βάση αφού το μόνο που έχει στα χέρια του είναι μία ζωγραφιά και λόγια του αέρα.
Στην πολιτική είναι μεγάλη ικανότητα να κερδίζεις χρόνο, χρήμα, και ενέργεια.
Η «πρόταση» Κυρίτση μας πάει πολλά χρόνια πίσω. Καθώς απεμπολεί πολύ δουλειά και μια ολόκληρη διαδικασία. Άρα χάνουμε συνειδητά και σκοπίμως χρόνο.
Οι πόροι - το χρήμα δεν είναι εφικτό να εξευρεθούν αφού για αυτήν την πρόταση δεν έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο ούτε καν ο Περιφερειάρχης. Θυμάστε το βίντεο (Γιώργο μου... Αλέξη μου...) από το δημοτικό συμβούλιο όταν ζητήσαμε να έρθει ο Πρωθυπουργός στην Κω και να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις;
Τέτοια έργα δεν είναι μόνο τοπικού αλλά και εθνικού ενδιαφέροντος και επιβάλλεται η συνεργασία και η συνέργεια όλων. Σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη ο κος Κυρίτσης θα δυσκολευτεί πολύ να παρουσιάσει μια τέτοια πρόταση και να πείσει για την υλοποίησή της άρα και για την χρηματοδότησή της. Βλέπετε με τους χειρισμούς και τις κραυγές του στο θέμα του μεταναστευτικού έχει απολέσει προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία... ποιος θα τον εμπιστευτεί;
Ο κος Κυρίτσης ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα με τα πολιτικά χαρακτηριστικά που τον συνοδεύουν. Αυτά του πολιτικού τυχοδιώκτη παλαιάς κοπής που θα υποσχεθεί τα πάντα σε όλους για να υφαρπάξει την ψήφο και να γαντζωθεί στην καρέκλα.
Η παράταξή μας θεωρεί το μόλο, την επέκταση της Μαρίνας και τα λιμενικά έργα στα λιμάνια Κεφάλου και Καρδάμαινας έργα στρατηγικής σημασίας για την ισόνομη και ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού.
Με ρεαλισμό, σοβαρότητα, συνέπεια, επιχειρήματα και τεκμηρίωση θα απευθυνθούμε στην Κωακή κοινωνία η οποία είναι και ο τελικός κριτής για να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τον δρόμο της σοβαρότητας και του ρεαλισμού ή το δρόμο του παραμυθιού με τα παλάτια στην άμμο...».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ADVERTORIALS