Ξεκίνησαν τα έργα για την απομάκρυνση των φυκιών από το λιμάνι του Μαστιχαρίου

Ξεκίνησαν τα έργα για την απομάκρυνση των φυκιών από το λιμάνι του Μαστιχαρίου

Το Λιμενικό Ταμείο, παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια, κατάφερε να πάρει την αδειοδότηση για να ξεκινήσει το έργο απομάκρυνσης της οργανικής ύλης από το λιμάνι του Μαστιχαρίου.

Το έργο ήδη ξεκίνησε από τις 29 Ιουνίου με την απομάκρυνση όλης της συσσωρευμένης ποσότητας φυκιών που υπάρχει στο Λιμάνι.
Θα υπάρξει ολικός καθαρισμός του λιμανιού του Μαστιχαρίου από τα φύκια και στη συνέχεια θα γίνονται μηνιαίες παρεμβάσεις προκειμένου το λιμάνι να διατηρείται καθαρό και να μην επιβαρύνεται η λειτουργία του.
Το λιμάνι του Μαστιχαρίου έχει αλλάξει όψη αφού υπήρξαν εκτεταμένες παρεμβάσεις. Αποκαταστάθηκε ο ασφαλτικός τάπητας και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά, νέας τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης.
Η σύμβαση για τον καθαρισμό του λιμανιού από τα φύκια, που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο, είναι ετήσιας διάρκειας και το κόστος του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών καλύπτεται από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου.
Παρά το γεγονός ότι το Λιμενικό Ταμείο ήταν έτοιμο να προχωρήσει στο διαγωνισμό και διέθετε το απαιτούμενο ποσό, το έργο καθυστερούσε λόγω του ότι έπρεπε να υπάρχει αδειοδότηση από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων.
Σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Κοκκαλάκης αναφέρει:
“Είναι τραγικό να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τέρας της γραφειοκρατίας προκειμένου να εγκριθούν αναγκαίες παρεμβάσεις στα λιμάνια μας.
Είμαστε έτοιμοι εδώ και μήνες για να προχωρούσαμε στον καθαρισμό του λιμανιού από τα φύκια αλλά περιμέναμε την άδεια από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει τίποτα αν δεν υπάρξει έγκριση από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων. Αυτό και μόνο επιβάλλει μια θεσμική και νομοθετική παρέμβαση για να απελευθερωθεί η λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων από τη γραφειοκρατία.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS